Spring til indhold

Housing First

I Odense skal alle borgere have et hjem. Derfor arbejder vi ud fra Housing First tilgangen. Læs mere om arbejdet med Housing First i Odense.

Housing First er en tilgang, hvor der arbejdes målrettet med at opnå en positiv udvikling hos borgere i udsatte positioner. Den udvikling skabes ved, at borgere i udsatte positioner skal have mulighed for at bo i egen bolig og sideløbende få en individuelt tilpasset og relevant støtte. 

 

Housing First bygger på recovery-perspektivet, hvor hjemløshed er noget, man kan komme ud af igen. Det sociale arbejde tager udgangspunkt i borgerens ønsker og drømme for sit liv, og bygger på empati, respekt og indføling.


I Odense har vi et tæt samarbejde på tværs af kommunen og relevante samarbejdspartnere omkring Housing First. Vi arbejder sammen for, at borgere i udsatte positioner får deres egen bolig, fastholder boligen og skaber et trygt hjem. Læs mere om arbejdet med Housing First i Odense og på nationalt/europæisk plan.

 

Kontakt os

Hvis du har spørgsmål eller kommentarer omkring arbejdet med Housing First i Odense, er du velkommen til at kontakte os på fælles postkasse.

 

Hvis du er bekymret for et familiemedlem, en ven, nabo eller andre, som ikke selv kan bede om hjælp, så kontakt Udsatte Teamet i Odense Kommune.

 

Dekorativt billede

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen