Spring til indhold

Veteraner

Særligt tilbud til dig, der har været udsendt og som har brug for hjælp.

Som krigsveteran kan det være svært at komme tilbage på arbejdsmarkedet. Krigsveteraner kan lide af PTSD eller PTSD-lignende udfordringer, der gør det vanskeligt at finde arbejde.

For at hjælpe veteraner har Odense Kommune en veterankoordinator, som blandt andet hjælper krigsveteraner med PTSD eller forstadier hertil med at opnå varig beskæftigelse.

 

Vi kan hjælpe med

Vi tilbyder en bred vifte af hjælp til veteraner - bl.a.:

  • Samtaler med veterankoordinator
  • Afklaring
  • Hjælp til CV, udarbejdelse af ansøgninger og jobsøgning
  • Vejledning om muligheder, regler og lovgivning
  • Deltagelse i netværk med andre veteraner

Derudover kan vi være til hjælp med formidling af praktikplads, ansøgning til fleksjob, pension og revalidering.


 

Jobordning til veteraner 

Som et led i den danske veteranindsats har Folketinget vedtaget Lov om jobordning for veteraner. Jobordningen skal være med til at understøtte, at veteraner, der står på kanten af arbejdsmarkedet, får bedre mulighed for at få et aktivt arbejdsliv. 

 

Læs mere om jobordningen her

Veteranstrategi

I Odense Kommune har vi en veteranstrategi, der igennem en helhedsorienteret indsats skal sikre, at veteraner, der kommer hjem efter endt udsendelse med ar på krop og sjæl, får det bedst mulige afsæt for at fungere så optimalt som muligt såvel uddannelses- og arbejdsmæssigt som mentalt og socialt. 


Læs veteranstrategien her

 

Pårørende

Som pårørende til en veteran skal du ikke stå alene med dine udfordringer eller spørgsmål. I Odense Kommune tilbyder vi støtte og hjælp til dig, der er pårørende, fyldt 18 år og som bor i Odense. Du kan få individuel støtte i form af personlige samtaler, og du kan deltage i netværk med andre pårørende.

Hvis du gerne vil have mere at vide om de tilbud, som Odense Kommune tilbyder, eller benytte dig af dem, kan du tage kontakt til en af vores pårørenderådgivere.

Find kontaktoplysninger på pårørenderådgivere her

 

Veteranhjem Odense

På Sdr. Boulevard 15 i Odense C ligger et af landets fem veteranhjem. Veteranhjem Odense er et fristed for krigsveteraner og deres pårørende. For de fleste er det et sted, hvor de mødes med andre veteraner og deltager i sociale aktiviteter. For andre er det et midlertidigt bosted, når livet er ekstra svært.


Læs mere om Veteranhjem Odense her

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen