P-licenser: regler og retningslinjer

Her finder du regler og retningslinjer for parkeringslicenser til beboere og erhverv.

Beboerlicens

Hvis du har adresse i et af Odense Kommunes parkeringslicensområder, har du mulighed for at købe en parkeringslicens.

Det er dog ikke alle adresser i et licensområde, som giver mulighed for køb af licens. Bor du fx på en privat fællesvej eller på en vej, hvor andre særlige forhold er gældende, kan du ikke købe en licens. Hvis du ønsker at undersøge, om din adresse giver mulighed for køb af licens, kan du henvende dig til Borgerservice eller via ansøgningsproceduren. Vær opmærksom på, at svaret på din ansøgning gives ud fra din nuværende adresse.

Se licensområderne her.

Der kan købes én licens pr. husstand. Licensen giver tilladelse til ubegrænset parkering på de offentlige veje i det enkle licensområde, hvor der ellers er tidsbegrænset parkering.

Parkeringslicensen gælder kun i det licensområde, den er købt til. Licensen gælder IKKE på betalingspladser.

En beboerlicens fritager dig ikke for at overholde lokale p-restriktioner på strækninger, hvor der ved særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger, som fx betalingsparkering.

Der kan ikke købes licens til påhængskøretøjer.

Dit navn  skal stå på bilens registreringsattest. Du skal være bilejer, sekundær ejer af bilen, registreret som bruger eller sekundær bruger af bilen, for at kunne købe en parkeringslicens som beboer.

Leaser du en bil, skal du uploade/vedhæfte en kopi af leasingkontrakt fra autoriseret leasingfirma. Den digitale kopi kan være scannet fra det originale dokument, eller et billede taget med en mobiltelefon. Du skal uploade og sende leasingkontrakten samtidig med, at du ansøger om parkeringslicens.

Licensen registreres på din bils nummerplade, så du ikke skal have en fysisk licens i vinduet.

Parkeringslicens til erhverv

I områderne lige uden for Odense Centrum er det muligt for virksomheder, som er registreret med cvr.nr. med adresse i området, og hvor virksomhedens ejer står som ejer eller sekundær ejer, bruger eller sekundær bruger på køretøjets registreringsattest.

Områderne, hvor det er muligt for virksomheder at købe en parkeringslicens er: Glasværks-kvarteret, Vesterbro-kvarteret, Vandværks-kvarteret, Jagtvejs-kvarteret, Skt. Knuds Gade-kvarteret, Benediktsgade-kvarteret, Christiansgade-kvarteret og Østerbro-kvarteret.

Se licensområderne uden for centrum her

Det er muligt at købe én parkeringslicens og ét kundekort pr. CVR. nr.

En erhvervslicens fritager dig ikke for at overholde lokale p-restriktioner på strækninger, hvor der ved særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger, som fx betalingsparkering.

Der kan ikke købes licens til påhængskøretøjer.

Parkeringslicens til beboere, erhverv og/eller kundekort skal bestilles via Odense Kommunes selvbetjening.

I selvbetjeningen kan du købe, forny, ændre eller opsige licenser. Inden du åbner selvbetjeningen, anbefaler vi, at du har følgende parat:

Dit NemID / Din virksomheds NemID
Køretøjets registreringsnummer (nummerplade)