P-licenser: regler og retningslinjer

Her finder du regler og retningslinjer for parkeringslicenser til beboere og erhverv.

Beboere

Hvis du har adresse i et af Odense Kommunes parkeringslicensområder, kan du købe én parkeringslicens pr. husstand.  Licensen giver tilladelse til ubegrænset parkering på de offentlige veje i det enkle licensområde, hvor der ellers er tidsbegrænset parkering.

Parkeringslicensen gælder kun i det licensområde, den er købt til. Licensen gælder IKKE på betalingspladser.

Se licensområderne her.

En beboerlicens fritager dig ikke for at overholde lokale p-restriktioner på strækninger, hvor der ved særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger, som fx betalingsparkering.

Der kan ikke købes licens til påhængskøretøjer.

Dit navn  skal stå på bilens registreringsattest. Du skal være bilejer, sekundær ejer af bilen, registreret som bruger eller sekundær bruger af bilen, for at kunne købe en parkeringslicens som beboer.

Leaser du en bil, skal du uploade/vedhæfte en kopi af leasingkontrakt fra autoriseret leasingfirma. Den digitale kopi kan være scannet fra det originale dokument, eller et billede taget med en mobiltelefon. Du skal uploade og sende leasingkontrakten samtidig med, at du ansøger om parkeringslicens.

Erhverv

Parkeringslicens erhverv er en parkeringsordning for virksomheder, som er registreret med cvr.nr. med adresse i et af Odense Kommunes 2-årige licensområder. Ordningen gælder, hvor virksomhedens ejer står som ejer eller sekundær ejer, bruger eller sekundær bruger på køretøjets registreringsattest.

Se de 2-årige licensområder her.

Det er muligt at købe én parkeringslicens samt ét kundekort pr. CVR. nr.

En erhvervslicens fritager dig ikke for at overholde lokale p-restriktioner på strækninger, hvor der ved særlig skiltning er markeret tids- eller andre parkeringsbegrænsninger, som fx betalingsparkering.

Der kan ikke købes licens til påhængskøretøjer.

Parkeringslicens til beboere, erhverv og/eller kundekort skal bestilles via Odense Kommunes selvbetjening.

I selvbetjeningen kan du købe, forny, ændre eller opsige licenser. Inden du åbner selvbetjeningen, anbefaler vi, at du har følgende parat:

Dit NemID / Din virksomheds NemID
Køretøjets registreringsnummer (nummerplade)