Spring til indhold

Beboerlicens til beboere og erhverv

Der er indført beboerlicens i en række områder i Odense.

Licensen indføres for at tilgodese parkeringsmuligheder til beboere og erhverv i områderne. Derudover er der en stigning i både bilejerskab i og pendlere til Odense, hvilket giver et ekstra pres på parkeringsmulighederne.

 

Beboerlicensen er således med til at sikre, at der også er parkeringspladser til beboere og erhverv i fremtiden.

 

På kortet ses beboerlicensområderne i centrum og uden for centrum i Odense. Kortet er alene et oversigtskort og kan ikke bruges til at vurdere, om en ejendom er med i et beboerlicensområde eller ej. Her henviser vi i stedet til Odense Rundt.  

 

Kort over beboerlicensområder 

I beboerlicensområderne er der indført tidsbegrænsning på parkering. Beboerne med adresse i de forskellige områder har mulighed for at købe en etårig parkeringslicens, hvorefter de er undtaget for tidsbegrænsningerne i det område, hvor de bor. Uden for centrum har erhvervsdrivende også mulighed for at købe en parkeringslicens og et kundekort pr. CVR-nummer.

Her på siden kan du læse mere om beboerlicenserne, herunder regler og retningslinjer samt typiske spørgsmål. Du kan også oprette en beboerlicens.

Husk at orientere dig på skiltene i det pågældende område, inden du parkerer, da det altid er færdselstavlerne, som gælder.

By- og Kulturforvaltningen