Spring til indhold

Beboerlicens til beboere og erhverv

Der er indført beboerlicens i en række områder i Odense.

Licensen indføres for at tilgodese parkeringsmuligheder til beboere og erhverv i områderne. Derudover er der en stigning i både bilejerskab i og pendlere til Odense, hvilket giver et ekstra pres på parkeringsmulighederne.

 

Beboerlicensen er således med til at sikre, at der også er parkeringspladser til beboere og erhverv i fremtiden.

 

På kortet ses beboerlicensområderne i centrum og uden for centrum i Odense. Kortet er alene et oversigtskort og kan ikke bruges til at vurdere, om en ejendom er med i et beboerlicensområde eller ej. Her henviser vi i stedet til Odense Rundt.  

 

Kort over beboerlicensområder 

I beboerlicensområderne er der indført tidsbegrænsning på parkering. Beboerne med adresse i de forskellige områder har mulighed for at købe en etårig parkeringslicens til 600 kr., hvorefter de er undtaget for tidsbegrænsningerne i det område, hvor de bor. Uden for centrum har erhvervsdrivende også mulighed for at købe en parkeringslicens og et kundekort pr. CVR-nummer - ligeledes til 600 kr.

Her på siden kan du læse mere om beboerlicenserne, herunder regler og retningslinjer samt typiske spørgsmål. Du kan også oprette en beboerlicens.

Husk at orientere dig på skiltene i det pågældende område, inden du parkerer, da det altid er færdselstavlerne, som gælder.

 

Tælling af antal parkerede biler i april/maj 2023

I april/maj 2023 tælles antal parkerede biler i beboerlicensområderne og de tilstødende veje. Tællingerne skal bl.a. bruges til at vurdere situationen uden for beboerlicensområderne og til at få et samlet overblik over parkerede biler i beboerlicensområderne. Vi har lignende tællinger fra 2020, som tællingerne sammenlignes med.

By- og Kulturforvaltningen