Spring til indhold

Akademisk mentorordning

Styrk dit talent, netværk og dine jobmuligheder med en mentor

Er du nyuddannet akademiker i Odense? Så har du mulighed for at indgå i et mentorforløb.

 

I Odense Kommune ved vi, at et stærkt netværk i erhvervslivet kan være afgørende for, at nyuddannede, ledige akademikere kommer i arbejde.

 

Derfor har Odense Kommune indgået et samarbejde med en række erhvervsfolk, som frivilligt er klar på at være mentorer for dig som nyuddannet akademiker. Mentorordningen vil ikke alene styrke dit netværk, men også give dig en unik kobling til erhvervslivet.

 

Det skal du gøre for at være med:

For at skabe det bedst mulige match mellem dig og mentor skal du give os

  • En kort beskrivelse af dig og din faglige profil
  • En begrundelse for, hvorfor du ønsker at deltage i mentorordningen
  • Dit personlige CV i pdf-format

 

Dette og eventuelle spørgsmål sendes til AkademiskMentor@odense.dk

Du vil efterfølgende blive kontaktet af en virksomhedskonsulent fra Academic Partnership.

 

Vær motiveret som mentee

Vores frivillige mentorer er topmotiverede for at gøre en forskel for dig og din karriere. Derfor forventer vi, at du er mindst lige så motiveret og klar til at suge viden og gode råd til dig. For at skabe det bedst mulige match mellem dig og en mentor skal du skrive en motiveret præsentation af dig selv. I den første samtale med din mentor er det vigtigt, at I afdækker målsætningen med jeres forløb.

 

Fleksibelt forløb

Forløbet skal være en god og positiv oplevelse for både mentor og dig som mentee. Derfor har I selv stor indflydelse på at tilrettelægge formatet. I skal have fokus på den personlige 1:1 relation, så forløbet skaber værdi for både dig og din mentor.

 

Forløbet er tænkt til at vare seks måneder, hvor I har kontakt min. en gang om måneden. Det er dog fleksibelt, og I tilrettelægger det selv, så det passer ind i jeres hverdag. Det er vigtigt at huske, at din mentor deltager frivilligt og derfor bruger sin fritid på det. Hvordan, hvornår og hvad I ellers kan og vil bruge hinanden til, er noget, I aftaler indbyrdes - gerne i god tid, så I begge ved, hvad I kan forvente.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen