Spring til indhold

Jeg er medlem i en a-kasse

Som ledig kan du få dagpenge i op til 2 år, og som dimittend op til 1 år, hvis du er medlem af en A-kasse.

For at få udbetalt dagpenge, skal du stå til rådighed for arbejdsmarkedet, og du skal melde dig ledig på jobnet.dk og i din A-kasse.

 

På første dag som ledig

• Du skal melde dig ledig på jobnet.dk
• Du skal udfylde en ledighedserklæring hos din a-kasse

 

CV på jobnet.dk

Du skal oprette dit CV på jobnet.dk inden for de første 2 uger. Brug god tid på dit CV på jobnet. Det er vores bedste mulighed for at finde dig, når vi får et jobtilbud fra en virksomhed. Din a-kasse skal godkende dit jobnet CV.

 

Jobbanker i Jobcentret

Husk at tjekke Jobcentrets jobbanker for ledige stillinger, måske dit næste job findes der. Her finder du Jobcentrets jobbanker.

 

Dit første møde med jobcenteret

Du vil få tilsendt et velkomstbrev med information om samtaler og booking af første møde i jobcentret. Her finder du mere information om samtaler med jobcentret.

 

Fritagelse for jobsøgning, hvis du starter i job, på studie eller går på barsel inden for 6 uger

Er du ledig, men har aftale om at starte i job, gå på barsel eller begynde på en uddannelse inden for 6 uger, kan du kontakte dit jobcenter og få godkendt en såkaldt "mindre intensiv indsats". Når du er omfattet af ”mindre intensiv indsats”, kan du fritages for jobsøgning og møder i jobcenter og a-kasse op til 6 uger før start på fuldtidsjob (37 timer pr. uge), uddannelse eller barsel. 

 

For at blive omfattet af "mindre intensiv indsats" skal du fremsende dokumentation til jobcentret via Digital Post – se under Kontaktinformation her på siden. Du vil herefter blive kontaktet af jobcentret.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen