Spring til indhold

Din fremtid er vores fremtid - Uddannelsespolitik for Odense

I Odense vil vi være med i verdenseliten, når det kommer til at uddanne til fremtidens liv og nye jobmuligheder, der er præget af automatisering, teknologi og digitalisering.

Vision

 

Vi vil være modige og sammen tage eksperimenterende skridt ad helt nye veje. Vi vil være et laboratorium, som uddanner til livet, til job, til muligheder og til vækst. Vores uddannelser skal til en hver tid være attraktive og rettet mod udviklingen i samfundet og på arbejdsmarkedet. Vi har fokus på at udvikle de tekniske og andre relevante kompetencer hos elever og studerende, så vi får én af verdens bedst uddannede arbejdsstyrker til fremtidens arbejdsmarked.

 

Vi inddrager arbejdsmarkedet, når vi udvikler nye uddannelser, og vi tør løbende justere dem, som vi allerede har. Derigennem sikrer vi, at skoler og uddannelser tilbyder de kompetencer, som er efterspurgt - fordi i Odense, bliver man uddannet til at kunne tage et arbejde og være med til at skabe nye job. Der skal være muligheder for alle, og alle skal både ’lære at lære’ og ’lære at leve’. Vi vil have, at alle får muligheden for at kunne udfolde deres potentialer og blive en del af et fællesskab. Derfor sætter vi tidligt ind, så vi i samarbejde med den enkelte kan finde og udvikle talentet, nysgerrigheden og kreativiteten. I Odense skal alle være en del af byens rivende udvikling.

 

I Odense vil vi gå forrest og skabe uddannelser, som udvikler vækst og velfærd, fordi din fremtid også er vores fremtid!

 

Læs om Uddannelsespolitikkens fire mål på siderne her:

Mål 1: Uddannelse til livet

Mål 2: Uddannelse til job

Mål 3: Uddannelse til muligheder

Mål 4: Uddannelse til vækst

 

Børn- og Ungeforvaltningen