Spring til indhold

Pårørendepolitik

I Odense skal man som pårørende ikke stå alene med sine bekymringer og spørgsmål, og netop derfor har vi udformet en pårørendepolitik. Med udgangspunkt i pårørendepolitikken skal vi støtte de pårørende i deres hverdag og skabe en mere omsorgsfuld og understøttende ramme for dét at være pårørende.

At indgå i tætte og kærlige relationer med andre mennesker er en naturlig del af livet. Det er noget af det, der fylder vores hverdag med mening og glæde, og som gør os til pårørende for hinanden både i gode og svære tider.

 

Når dem, vi elsker, har det godt, er det ingen sag at være tæt på. Men når de har det skidt, bliver vi sat på prøve og får tildelt en rolle, der ofte er krævende, og som kaster mange bekymringer af sig. Vi kan komme til at føle, at vi står alene med vores sorger og frustrationer, og vi kan måske have svært ved at overskue, hvor vi kan gå hen for at få hjælp. I værste fald kan man som pårørende ende med at blive så overbelastet, at man selv ender med at blive syg eller få alvorlige problemer.
Sådan skal det ikke være.

 

Derfor har Byrådet besluttet, at vi skal have en pårørendepolitik her i Odense, som er for alle pårørende, og som tilgodeser den livssituation og problematik, man som pårørende står i, hvad enten man er barn eller voksen. 

 

Pårørendepolitikken er vedtaget d. 10. april 2019.

Læs pårørendepolitikken

Læs pårørendepolitikkens handlingsplan for 2024

 

Til pårørende:

Kontakt pårørenderådgiverne og find tilbud til pårørende på vores hjemmeside

Ældre- og Handicapforvaltningen