Personlig hjælp og støtte
Find tilbud her
Aktivitetscentre, Kommunale
Hvis du ikke kan deltage i aktiviteter i frivilligt regi, så kan du søge om at blive visiteret til et kommunalt aktivitetscenter. Hvis du ønsker at gøre brug af aktivitetscentrene, kan du ansøge via indgangen
Find kontaktoplysninger op de kommunale aktivitetscentre her.
Aktivitets- Og Samværstilbud
Odense Kommune tilbyder aktivitet og samvær til voksne med fysisk og/eller psykisk handicap.
Der findes mange forskellige former for aktivitets- og samværstilbud. På hjemmeside kan du læse mere om de forskellige tilbud.
Find en oversigt over de forskellige aktivitets- og samværstilbud for voksne med handicaps her.
Akutteam Odense
Akutteamet varetager akutsygepleje i eget hjem, de medvirker til at forebygge genindlæggelse samt afkorte unødvendigt lange indlæggelser.
Formålet med Akutteam Odense er, at borgeren oplever et mere sammenhængende forløb i sundhedsvæsenet, og derfor er der fokus på at skabe tryghed og kontinuitet i behandlingsforløbet
Læs mere om Akutteam Odense her.
Bostøtte
Tilbuddet retter sig mod borgere med længerevarende sindslidelser som er tilknyttet en pensionsordning, der har et ønske om at forblive i egen bolig og som samtidig har brug for støtte. Tilbuddet kan hjælpe og støtte med at fastholde eller udvikle personlige færdigheder, støtte til at genetablere eller opretholde det sociale netværk samt at få struktur på de daglige gøremål
Læs mere om bostøtten for dig der er på en pensionsordning her.
Demens
Der er en del tilbud i Odense kommune indenfor dette område. Det er både tilbud om rådgivning og vejledning om demens, information og konkrete tilbud f.eks. om aflastning og kurser for pårørende. Find tilbuddene på hjemmesiden.
Læs mere om tilbuddene til borgere med demens og deres pårørende her.
Er Du Bekymret For En Medborger
Kontakt vores opsøgende medarbejdere, hvis du er bekymret for én i din omgangskreds, en nabo, eller andre, som ikke selv kan bede om hjælp. Det kunne fx være på grund af psykisk sygdom, misbrug eller andre sociale årsager. Vi har medarbejdere, som opsøger socialt udsatte borgere, hvis de har brug for hjælp. Indsatsen består primært i at tilbyde råd og vejledning.
Find kontaktinformation til Odense Kommunes opsøgende medarbejdere her.
Flexbostøtte
Mobil og specialiserede tilbud til voksne borgere, som har en svær sindslidelse, med betydelig nedsat funktionsevne og særlige sociale problemer, som på baggrund af dette har behov for omfattende støtte.
Læs mere om Flexbostøtten her.
Forebyggende Forløb
Forebyggende forløb er henvendt til borgere med let nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller lettere sociale problemer, som er i risiko for at udvikle funktionsnedsættelser eller sociale problemer. Målgruppen er for borgere, som har udfordringer, hvor der kan opstilles en konkret individuel indsats, som vurderes at kunne løses inden for en tidsramme på op til maksimalt 6 måneder.
Læs mere om forebyggende forløb her
Genoptræning
Odense Kommune tilbyder genoptræning til borgere med en genoptræningsplan fra sygehuset samt til borgere, hvor det vurderes, at de kan forbedre deres funktionsevne via et midlertidigt genoptræningsforløb. Til borgere der har gavn af et forløb og som ikke kan bruge etablerede motionstilbud.
Læs mere om hvordan du kan få hjælp til genoptræning her.
Nytilflyttede Grønlændere
Tumit er et undervisningstilbud for nytilflyttede grønlændere, der er mellem 18 og 65 år, er flyttet til Danmark. De har eller ønsker at få bopæl i Odense, modtager kontanthjælp, uddannelseshjælp eller ressourceforløbsydelse samt har brug for hjælp til at blive inkluderet i det danske samfund. Projektet løber foreløbig til juni 2026.
Hvis du er nytilflyttet Grønlænder i Odense så læs om Odense Kommunes undervisningstilbud her.
Hjemmevejlederteamet
Hjemmevejlederteamet er et særligt tilrettelagt støttetilbud til voksne med brug for ekstra støtte i hverdagen. Tilbuddet henvender sig til voksne med nedsat psykisk eller fysisk funktionsevne med udviklingsforstyrrelser i kombination med nedsatte kognitive færdigheder (”dobbeltdiagnoser”) samt til borgere med særlige sociale problemstillinger i kombination med nedsatte kognitive færdigheder, som bor i egen bolig eller i opgangs-/nabofællesskaber.
Læs mere om hjemmevejlederteamet her
Hjerneskade, Erhvervet
Odense Kommune har varierede tilbud til borgere, som akut har pådraget sig en hjerneskade, f.eks. en blodprop eller hjerneblødning. På hjemmesiden finder du en oversigt over tilbuddene. Har du brug for vejledning kan du kontakte indgangen, her vil du blive mødt af en medarbejder, som sammen med dig vurderer, hvilken hjælp du har behov for.
Læs om de forskellige tilbud der er til borgere med erhvervet hjerneskade her.
Hjælp og Pleje
Odense Kommune tilbyder forskellige former for hjælp og pleje til ældre borgere, der har udfordringer i hverdagen. Ønsker du at ansøge om kommunal hjælp tager vi snak om hvilke udfordringer du har i hverdagen. Ud fra denne samtale vil du modtage råd og vejledning eller hjælp til at lave en konkret ansøgning.
Læs mere om de forskellige former for hjælp og pleje til ældre borgere her.
Lysningen
Lysningen er Odense Kommunes døgnrehabiliteringstilbud til borgere, der af forskellige årsager har brug for et midlertidigt ophold. Opholdets varighed vil blive vurderet og tilrettelagt individuelt.
Socialpædagogisk Støtte
Bostøtte er en hjælp til dig, der har betydelig nedsat funktionsevne eller særlige sociale problemer, som medfører et behov for støtte til fx fastholde din bolig eller strukturere din dagligdag.
Socialpædagogisk støtte kan bevilges til dig, der har ressourcer til at kunne klare dig selv på nogle områder, men samtidig har behov for hjælp på andre områder.
Læs mere om socialpædagogisk støtte her.
St Dannesbo
På St. Dannesbo har vi samlet plads til ca. 70 beboere.
Vores tilbud er målrettet borgere, som er fyldt 18 år, og som ikke har egen bolig, eller ikke kan opholde sig i egen bolig, ofte grundet sociale/mentale udfordringer og/eller tidligere/aktivt misbrug. På St. Dannesbo kan vi tilbyde borgeren omsorg, hjælp og støtte til at klare de daglige opgaver.
Støttecenter
Støttecentret Solfaldsvej er et tilbud til voksne, som har en medfødt hjerneskade og en sindslidelse samt evt. sociale udfordringer. Borgeren skal have et ønske om at bo i egen bolig og have brug for støtte til at skabe et hverdagsliv på egne betingelser med mulighed for at indgå i et fællesskab tæt på hjemmet og med et personale, der er let tilgængeligt.
Læs mere om Støttecentret Solfaldsvej her.
Sundhedsklinikker
I Sundhedsklinikkerne kan du få hjælp til alle former for sygepleje. Vi tilrettelægger indsatsen i et aktivt samarbejde med dig. På klinikkerne er alle vores medarbejdere sygeplejersker. Du skal være visiteret til sundhedsklinikkerne i Odense Kommune for at kunne bestille en tid.
Formålet med klinikken er at give dig, der selv kan komme hen på klinikken, mulighed for at få indflydelse på, hvornår du får din behandling.
Find kontaktinformation til Sundhedsklinikkerne her.
Team Opsøgende Ældre
Er du bekymret for en medborger, og har behov for at videregive din bekymring til kommunen? Hvis du kender til et ældre menneske, der ser ud til at have brug for hjælp, kan du kontakte os. Vi er opsøgende medarbejdere, der reagerer på bekymringshenvendelser. Vi kører ud og hjælper ældre mennesker med særlige sociale problemer, som bor i Odense og er fra 67 år.
Læs mere om Team Opsøgende Ældre og find kontaktinformation her
Team Gadesundhed
Team Gadesundheds målgruppe er hovedsageligt socialt udsatte borgere med udfordringer som sindslidelser, misbrug og hjemløshed. Det kan være borgere, som opholder sig i varmestuer eller på hellesteder og som har sundhedsmæssige udfordringer, som de ikke selv tager vare på.
Find kontaktinformation på Team Gadesundhed her.
Veteraner Særlig Hjælp
Veteraner, der er traumatiserede, kan få en særlig hjælp, hvis de har behov for at komme i kontakt med Borgerservice eller Jobcentret. Du kan få hjælp, når du som veteran skal søge kontanthjælp, uddannelseshjælp eller selvforsørgelses- og hjemrejseydelse eller overgangsydelse.