Ungetilbuds Netværket
Find tilbud her
Ungetilbudsnetværket
Ungetilbudsnetværket består aktuelt af 67 indsatser på tværs af civilsamfundet, Odense Kommune, Staten og Region Syddanmark.Netværket mødes 1-2 gange om året. Møderne faciliteres af Center for Mental Sundhed og vi sender nyhedsbreve ud til netværket, så de holdes ajour ift. nye tiltag mm.
Kontakt os gerne hvis du har spørgsmål eller kender tiltag, som kunne være oplagte at invitere med i netværket.
Frederikke : frefe@odense.dk
Netværket består af:
Netværk, rådgivning og redskaber gør en verden til forskel for dem, der har ADHD og deres pårørende. Lokalafdelingerne laver medlemsaktiviteter for børn, unge og voksne med ADHD – og deres pårørende. Og giver dem mulighed for at være sammen til forskellige aktiviteter og arrangementer.
Arbejdernes Oplysnings Forbund – AOF har en lang række foredrag, kurser, debatter og workshops. De har særligt et fokus på aftenskole til unge voksne og tilbyder aktiviteter i hele landet. Det kan være alt fra argentinsk tango til yoga, arabisk for begyndere, guitar, klaver eller tegnekursus.
Hvis du er voksen og ramt af stress, angst eller depression, så har du mulighed for at finde et frirum i foreningen ”At danse med livet”. Her kan du mødes med andre, som du deler interesser med. Det kan være hækling, bål-mad, skriveværksted, onsdagssyslen samt gå- cykelture.
Autisme Ungdom Fyn er drevet af unge autister, som laver sociale arrangementer og forsøger at skabe et stærkt fællesskab for andre unge autister og unge med tætte relationer hertil. De fleste arrangementer foregår i Odense og kan være alt fra brætspilsaftener, online samtalecafé til en tur i Odense Zoo.
Er du pårørende til en med psykisk sygdom? Bedre Psykiatri er for pårørende over 18 år. Her kan du deltage i samtalegrupper, naturgrupper og skriveværksteder. Du kan også besøge pårørendecaféen, hvor du kan dele din historie med andre og tale om, hvordan du passer på dig selv som pårørende.
Skal du have et møde med banken, lægen, en sagsbehandler hos kommunen eller noget helt fjerde, og er du bekymret for, om du får sagt det, du vil? Eller om dine rettigheder bliver overholdt? Hvis du er fyldt 18 år, taler dansk og bor i Odense, kan du få en gratis bisidder ved at kontakte Bisiddergruppen Odense.
Er du mellem 13 til 17 år? Bor du i Vollsmose, Korsløkke, Rising eller Ejerslykke? Og har du behov for hjælp til: At trives bedre? At klare dig bedre i skolen eller på ungdomsuddannelsen? Eller at søge et fritidsjob? Så kan BoligSocialt Hus hjælpe dig.
Selvmordsbehandler kæden: alle børn og unge under 18 år med tilbagevendende alvorlige selvmordsadfærd inkl. tanker skal drøftes med en BU-læge med henblik på en evt. risikovurdering af BU-lægen.
Skole indsats: alle skoler er tildelt en Bu-læge ift. til sygefravær.
Psykiatrinær funktion: DAT unge tilbud og ÅK som er en online sparring med en medarbejder fra bup-o og en bu-læge for fagpersoner ansat i OK. En indsats til unge med restriktiv spisning
Vagttelefon hverdage mellem 11-14 tlf. nr. 63751125 til råd og vejledning for interne og eksterne fagfolk.
Hvis dine forældre eller søskende er alvorligt syge eller gået bort, kan du få gratis psykologhjælp hos Børn, Unge og Sorg - det gælder os dig, der er forælder, ven, kæreste eller øvrig familie. Du har også mulighed for at få rådgivning om, hvordan man bedst kan støtte.
En voksenven er en fortrolig voksen i et barns liv med få relationer. De fleste af de børn, der får en voksenven, er oftest vokset op med én forælder typisk pga. dødsfald, skilsmisse, stor geografisk afstand eller lignende, og mangler derfor en voksen i deres liv.
BØRN- OG UNGEDOMSPSYKIATRI ODENSE (BUP-O):
Børne- og Ungdomspsykiatrien Odense modtager børn og unge i alderen 0-17 år. Afdelingen har døgnpladser og dagpladser samt ambulant udredning. Dag- og døgnafsnittet modtager børn og unge i alderen 6-17 år med alvorlige psykiatriske symptomer og/eller svært forstyrrede adfærdsmønstre. På ambulatoriet kan du blandt andet finde Center for ADHD, Center for selvmordsforebyggelse og Team for spiseforstyrrelser.
Er du mellem 0-14 år, og går du rundt og er ked af det, er bange, eller har du været udsat for at blive slået eller noget andet ubehageligt, så har du altid mulighed for at ringe eller skrive til Børn- og Familierådgivningen. De sidder klar til at snakke med dig om, hvordan du kan få hjælp, så du kan få det godt igen.
Café Paraplyen er en alkoholfri café, hvor alle er velkomne. Det er en social café med billig mad, hvor du kan finde venner og netværk. Men der er også selvhjælpsgrupper omkring alkoholproblemer, og der er mulighed for hjælp til nye veje på arbejdsmarkedet.
CENTER FOR INDSATSER TIL BØRN OG UNGE
Center for Indsatser til Børn og Unge (CIBU) tilbyder indsatser til børn, unge og familier, som er henvist hertil af Børn og Ungerådgivningen eller anden myndighed.
CIBU tilbyder både dagbehandling og døgnbehandling.
Vi tilbyder anonym rådgivning til dig, der er fyldt 18 år og bor i Odense. Vi tager altid udgangspunkt i dig og din situation. Du kan få op til 3 rådgivningssamtaler hos os. Vi er fagprofessionelle og vi lytter meget gerne.
CSD - CENTER FOR SOCIALPSYKIATRISKE DAGTILBUD I ODENSE
CSD Odense hjælper voksne, der lever med en sindslidelse og de udfordringer, det giver. Her kan du få hjælp, hvis du har væsentlige psykosociale problemstillinger og har behov for social psykiatrisk støtte til at komme videre i livet.
På CSV kan du få undervisning på små hold, der er tilpasset dig og din situation. Undervisningen er til unge og voksne med enten en sindslidelse, psykisk sårbarhed, en senhjerneskade eller generelle indlæringsvanskeligheder.
Hvis du som ung har et handicap eller andre udfordringer, som forhindrer dig i at gennemføre en ungdomsuddannelse, så kan du få et særligt tilrettelagt forløb igennem Center for Specialundervisning for Voksne.
DANSK RØDE KORS - FAMILIENETVÆRK, FAMILIEVEN
Alle familier med hjemmeboende børn kan have brug for støtte i en periode. Derfor tilbyder Røde Kors en frivillig familieven til familier, der oplever et behov for støtte. Det kan for eksempel handle om at give sparring på hverdagsudfordringer, lytte, hjælpe med lektier og børnenes skolegang, skabe struktur eller støtte op om fritidsaktiviteter.
DANSK RØDE KORS -ODENSE
Røde Kors har mange aktiviteter. Et af deres fokuspunkter er fællesskaber, I Danmark er der alt for mange, der føler sig ensomme. Derfor arbejder Røde Kors Odense gennem vores mange forskellige aktiviteter for at udbygge og understøtte odenseanernes muligheder for at mødes, både i livets gode og svære øjeblikke. Desuden afholder de landsindsamling, og tilbyder undervisning og foredrag.
Alle gravide, børn og unge 0-18 år samt deres forældre i Odense Kommune kan få hurtig, gratis og anonym rådgivning af familiebehandlerne. Her kan du få råd og vejledning til bedre trivsel i hverdagen, bedre samspil i familien, skilsmisse og samvær, problemer med alkohol, udfordringer i dagpleje, børnehus eller skole – og meget mere.
Er du mellem 15 og 30 år og i gang med en ungdomsuddannelse i Odense? Synes du, det er svært at få din skole og hverdag til at hænge sammen? Trives du ikke, og overvejer du at ophøre studiet? Fokuseret Indsats består af rådgivere, der er klar til at hjælpe og rådgive. De er fysisk til stede på ungdomsuddannelserne, men du kan også ringe til dem.
FGU FYN er for dig, der har brug for at udvikle dig personligt, socialt eller fagligt for at komme videre i uddannelse eller job. Måske er du faldet fra en ungdomsuddannelse og har brug for at finde vejen tilbage.
FORENINGEN SPISEFORSTYRRELSER OG SELVSKADE
Har du spiseforstyrrelse eller selvskade, er du i tvivl, om du har, eller er du pårørende? Så kan du få rådgivning ved Foreningen Spiseforstyrrelser og Selvskade. Der er både mulighed for telefonrådgivning, personlige samtaler og behandlingstilbud.
Vi støtter, fremmer og synliggør det frivillige sociale arbejde i Odense. Frivilligcenter Odense er en paraplyforening dannet i 1990, der dyrker lokale frivillige sociale fællesskaber. Vi fungerer som bindeled mellem aktører primært inden for det frivillige sociale arbejde.
FRIVILLIGT ÅBEN DIALOG NETVÆRK
Vi tilbyder gratis netværkssamtaler til mennesker, der ønsker støtte til dialog og som står i livskriser eller i konflikter med deres omgivelser. Vi skaber en ramme, hvor netværket trygt kan mødes og lytte til hinanden. Det er gratis at tale med os og vi tilbyder én eller flere samtaler.
Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.
Grænseland ønsker at hjælpe dig, hvis du har været udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg eller bytte af seksuelle ydelser. Vi tilbyder anonyme samtaler til dig der er under 23 og som har været udsat seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg af seksuelle ydelser.
Har du brug for nogen at tale med – eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.
Humlepigerne er et skoletilbud til piger, der går i 7. - 9. klasse, som oplever problemer med trivsel og mental sundhed. Det kan for eksempel være, at du har manglende selvtillid, lavt selvværd og en oplevelse af manglende livsglæde. Det kan også være, hvis du har indlæringsvanskeligheder og ikke føler, at du får den rigtige hjælp fra folkeskolen. Så kan Humlepigerne måske hjælpe dig.
Som ung kan du få anonym rådgivning om seksuel sundhed i et trygt og imødekommende rum med en af rådgiverne ved Klinik for Seksuel Sundhed. Klinikken tilbyder både test og rådgivning – du kan blandt andet få rådgivning om seksuelt overførte sygdomme, graviditet, abort, prævention, krop og køn, seksuelt misbrug, grænsesætning og meget mere.
Kvinder, der udsættes for vold af enhver art, har ret til at søge hjælp på Krisecenter Fyn. Du kan selv henvende dig, eller bede om hjælp fra din sagsbehandler. Du kan få fat i centeret hele døgnet og få hjælp til transporten til Krisecenteret. Hvis du har børn, er der også plads til dem. Krisecenteret sørger for sagsbehandlingen med din kommune, når du er i sikkerhed.
Er du mellem 16 til 24 år? Bor du i Odense eller går på en uddannelse i Odense Kommune? Og har du mod og lyst til at prøve noget nyt og møde nye mennesker? Så kan du deltage i Kultur-Kraft, som er et 8 ugers kreativt frirum og fællesskab. Her fordyber du dig sammen med 10 andre i billedkunst, fortælling, musik, kunsthåndværk og teater.
Kulturmaskinen er et kulturelt hus, hvor du finder og skaber kultur i små og store fællesskaber og kreative miljøer. Her kan du finde scener, kunstudstillinger, kreative værksteder, festivaler og meget mere.
Lambdas frivillige rådgivere sidder klar til at tale om din seksualitet og kønsidentitet. Men det behøver selvfølgelig ikke være spørgsmål, du selv går og tumler med. Du kan også kontakte Lambda, hvis en ven eller familie går med nogle tanker om de emner, Lambda beskæftiger sig med.
Livskræften er et fristed for unge i alderen 18-39, som har eller har haft kræft. Livskræften tilbyder et fællesskab med andre unge i samme situation. Det er uformelt og uforpligtende at deltage - du kan komme og nyde roen, se en film, slappe af og få en kop kaffe. Det kan også være fællesspisning, hygge på Storms Pakhus, spilaften på café og de aftaler, I selv laver igennem Livskræften.
Er du én af de mange unge studerende, som i en periode af dit liv ikke trives? Måske sover du dårligt om natten, har tankemylder, føler dig alene, er bekymret for ikke at slå til, og føler dig nedtrykt og uden energi. Du kan også have andre symptomer, der fortæller dig, at du ikke trives.
Mentorbarn arbejder for alle børn og unges ret til betydningsfulde og stærke relationer. Vi arbejder med at styrke børn og unge i sårbare og udsatte positioners mulighed for stærkere netværk. Det gør vi ved at tilbyde dem en venskabsfamilie: En frivillig, omsorgsfuld og udviklende relation, der kan bidrage til større trivsel, personlig udvikling og varige sociale bånd.
Mindhelper er et online tilbud til unge. Her kan du få idéer og redskaber til at håndtere problemer lige fra angst til ensomhed, sex, mobning og meget mere. Du kan også skrive til brevkassen og få et godt råd fra en fagperson. Og hvis du har brug for det, kan de guide dig til, hvor du kan finde mere hjælp.
Hvis du selv har været eller er tæt på en person, der har forsøgt at begå selvmord, så kan du få hjælp hos NEFOS. Her kan du f.eks. få 5 gratis samtaler med en af deres frivillige rådgivere. Det er uanset om, det er trussel om selvmord eller en selvmordshandling.
Er du vokset op i en familie med alkohol- eller stofmisbrug? Novavi Ung Revers tilbyder professionel behandling til unge under 35 år, som er vokset op i familier med alkohol- eller stofmisbrug. Du har mulighed for at vælge mellem gruppebehandling, individuelle samtaler og familiesamtaler.
Queer Café er et socialt arrangement, som afholdes af Odense Pride den første torsdag i måneden kl. 16-20 i Studenterhuset Odense. Her kan du mødes med nye og gamle venner og snakke, hygge og spille brætspil. Den typiske aldersgruppe er 15-25, men alle er velkomne.
Som offer, vidne eller pårørende, der har været udsat for en forbrydelse eller ulykke, kan du få personlig eller telefonisk rådgivning gratis og anonymt 24 timer i døgnet. Du kan få personlig eller telefonisk rådgivning gratis og anonymt 24/7. Offerrådgivningen hjælper ofre, vidner og pårørende, som har været udsat for en forbrydelse eller ulykke. Aller rådgiverne er uddannet til krisehåndtering, og de står klar, uanset hvad du har været udsat for.
Er du mellem 20-35 år? Og vil du gerne lære nye mennesker at kende? Så er Plexus måske noget for dig. Det er nemlig et sted, hvor du kan komme og møde andre, og hvor I kan lære hinanden at kende i trygge rammer. I Plexus har du mulighed for at lave helt almindelige ting samme med andre. I køber ind, laver mad og spiser sammen. Derefter spiller I måske nogle spil eller ser en film.
Kæmper du med udfordringer i forhold til f.eks. uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd? Hos Psykologteamet tilbyder vi gratis telefonisk vejledning, vejvisning, rådgivning, individuel terapi samt forskellige former for gruppeforløb. Du kan få hjælp hos os, hvis du oplever psykisk mistrivsel og du: er mellem 13 - 30 år, er bosat i Odense Kommune, ikke har mulighed for at få hjælp andre steder.
PÅRØRENDEGRUPPE TIL SCLOROSERAMTE
Hvis du er mellem 18-30 år og har en forælder, som har sklerose, så har du mulighed for at mødes med andre pårørende. Når gruppen mødes, kan I enten tale om forskellige emner eller problematikker, som pårørende oplever, og andre gange kan I mødes på en spillecafé, i teateret eller gå ud at spise.
Hvis du er over 18 år og har en tæt på, som er syg eller har det dårligt psykisk, fysisk, socialt eller noget helt fjerde, så kan du få hjælp og støtte hos Pårørenderådgivningen. Hvis du er tæt på et menneske, som har det svært, og du oplever, at det påvirker dig, kan du altid kontakte Pårørenderådgivningen. De tilbyder gruppeforløb, individuelle samtaler, gåture og meget andet.
Psykologisk Ungestøtte er et tilbud til unge, der på grund af psykiske problemstillinger, er i risiko for at frafalde deres uddannelse. Tilbuddet er for elever på erhvervsrettede uddannelser, som henvises via studievejleder.
Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvor vores fornemmeste opgave består i at yde hjælp og støtte til udsatte børn i vores lokalområde. I Odense er der bl.a. naturklub i Bolbro og Risinge og Familie-oplevelsesklub.
Reden Ung i Odense underviser og rådgiver unge drenge, piger og LGBTQ+ fra 7. klasse og op. Her kan du ringe og få rådgivning, hvis du f.eks. har solgt eller delt et nøgenbillede af dig selv eller en anden. Hvis du har overskredet dine grænser eller en andens grænser. Eller hvis du dater andre for penge, oplevelser eller andre ting, og føler at du har mistet kontrollen.
Rehabiliteringsteamet hører under Forløb Sindslidelse i Ældre- og Handicapforvaltningen. Vi tilbyder rehabiliteringsforløb til personer med sindslidelse. Rehabiliteringsteamet tilbyder et målrettet, koordineret og tidsbestemt udviklingsforløb af 6-12 mdrs. varighed. Forløbet kan bestå af udredning/vurdering af funktionsevne, individuelle samtaler og/eller gruppeforløb.
Har du som ung brug for hjælp eller viden om nikotinholdige produkter er der flere forskellige tilbud i Røgfrit Odense: STOP-forløb: Hjælp til at komme ud af en nikotinafhængighed ex. ryge- snus- vape-stop. Undervisning: Vi kommer ud på grundskoler og ungdomsuddannelser og holder oplæg.
Vi tilbyder gratis coaching til studerende. Coaching er et tilbud til studerende over 18 der ønsker større livskvalitet. Coachene er alle frivillige med en uddannelse i coaching samt praktisk erfaring, som alle ønsker at lave frivillig socialt arbejde.
Samtalegrupper for Unge er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. I Samtalegrupper for Unge bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Vi tror på, at du er specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for. Vi møder dig med nærhed og autenticitet. Det kommer f.eks. til udtryk i brugen af åbne spørgsmål, som er med til at skabe indblik, refleksion, udvikling og læring hos dig.
Social Sundhed er en landsdækkende NGO, som med frivillige kræfter arbejder for at skabe større social lighed i sundhed. Vi ledsager socialt udsatte til deres aftaler i sundhedsvæsenet, vi uddanner morgendagens sundhedsprofessionelle, og vi indgår i stærke offentlige og private partnerskaber.
SSP Odense kan tilbyde en tidlig, individuel kriminalitetsforebyggende indsats i forhold til børn og unge, der udviser risikoadfærd.
Åbent Sinds ungegruppe, er et tilbud på Stoppestedet, for unge mellem 18 og 35 år i Odense Kommune. Man kan komme anonymt og det kræver ingen tilmelding. Onsdag aften mødes unge med en psykisk sårbarhed i vores unge lejlighed i Jernbanegade. De frivillige sætter rammerne for det sociale fællesskab. Vi spiller spil, snakker om almindelig unge ting, ser en film eller går ud i byen f.eks. i biffen, Papas Papbar eller på cafe.
I har vi også mulighed for at skabe en tættere ung-til-ung relation, som vi kalder følgevenner. Her kan du blive matchet med en ung frivillig, for at følges til andre aktiviteter eller arrangementer.
Som studenterpræst står vi til rådighed for personlige samtaler eller en uformel snak. Alle er velkomne uanset nationalitet eller religiøst tilhørsforhold. Du behøver således ikke være medlem af Folkekirken eller et andet religiøst trossamfund. Der er normalt ingen eller kort ventetid. Findes på SDU og UCL. Der er også tilbud om sorggrupper.
Hos Studenterrådgivningen er alle vores tilbud gratis. For at benytte vores tilbud skal du være studieaktiv på en SU-godkendt videregående uddannelse. Tilbyder både individuelle tilbud, gruppetilbud og workshops.
Talentspejdernes mentor-program har en stærk tro på, at alle børn og unge har evner og talenter. For at kunne udfolde sine evner og talenter kræver det støtte og anerkendelse af en dygtig mentor, der kan fungere som rollemodel.
TUBA tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge mellem 14 og 35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig.
Ung Info er et uformelt vejledningsmiljø, hvor du som ung kan komme forbi til en snak uanset hvad du har brug for. Vi vil gerne være dine sparringspartnere i forhold til hverdag, uddannelse og job, men er også klar til en helt rolig snak, hvis det er det du har brug for.
UNGODENSE - FRITIDSVEJLEDNING, ODENSE KOMMUNE
I UngOdense har vi særligt fokus på unge og deres interesser. Vi dyrker sociale fællesskaber, talenter og nye strømninger inden for ungdommens kultur og interesser. Vi har øje for at styrke unges sociale liv og deres kompetencer til fremtidig uddannelse og job. UngOdense har mange forskellige typer af tilbud, som alle er for børn og unge: ungdomscentre, fritidsundervisning, dagundervisningstilbud, fritidsvejledning og andre former for projekter og samarbejder.
UNG UDEN MOBNING (UUM)
Fra start arbejdede vi målrettet med at give støtte, råd og vejledning til mobningsramte/mobningstruede børn og unge samt deres forældre og skolens/klassens fagpersoner. Nu arbejder vi bredere med målgruppen 13-25 år med fællesskaber og livsmestring.
Vi tilbyder UNG MED VILJE gruppeforløb for de 13-15-årige som ønsker at stå stærkere i ungdomslivet, hvor vi starter op når der er nok til at fylde et hold og hvor vi mødes en gang om ugen i to timer hen over 8 uger.
Ungdommens Røde Kors er en uafhængig organisation, der hjælper børn og unge med problemer som ensomhed, misbrug, fattigdom og vold. De har aktiviteter lige fra lektiehjælp og ferielejr til chat, væresteder og meget mere.
Ungdomshuset café har begrænset åbningstider. Som ung er du ofte velkommen i vores dejlige, lyse café, hvor du kan hænge ud, spille brætspil, arrangere en koncert, konstituere en forening, planlægge hvordan du vil gøre verden til et bedre sted sammen med andre, eller bare for at købe lidt at drikke, hvis vi da har åbent for servering. Mandag er der ofte international aften og i løbet af ugen har vi forskellige spisefælleskaber. Fredag har vi haft babybrunch så der sker en masse!
UngOdense er ungdomsskolen i Odense Kommune. Her finder du tilbud til alle unge i kommunen som spænder fra fritidstilbud, ungdomscentre, 10. klassetilbud og meget meget mere.
Uanset om du er ung, pårørende eller fagperson og har brug for hjælp i forhold til rusmiddelproblematikker, så er du velkommen til at kontakte os. Fylder hash eller stoffer for meget i dit liv og har du overvejet at ændre på det? I Unge & Rusmidler i Odense har vi tilbud til dig, der er under 30 år. Alle vores tilbud er gratis.
Unge Stemmer Odense er et mødested for unge mennesker i alderen 13-30år, der har oplevelser af at høre stemmer, høre lyde eller lign. som fx ser syner mm. I Unge Stemmer Odense er der mulighed for at være en del af et netværk af unge mennesker med samme oplevelser.
UNGERÅDGIVNINGEN, ODENSE KOMMUNE
Oplever du udfordringer med at klare hverdagen? Ungerådgivningen kan i samarbejde med dig støtte op om udfordringer i din hverdag, samtidig med at du evt. er i gang med uddannelse eller anden aktivitet. Det kan fx være, at du er udfordret psykisk, fysisk, socialt og/eller har et forbrug af rusmidler? Vi rådgiver og understøtter dig i din vej mod at blive selvhjulpen, så du igen kan mestre din hverdag. Ungerådgivningen er til dig, der er mellem 15 og 30 år.
I Ungdommens Uddannelses-vejledning giver vi kollektiv vejledning til elever i folkeskolens 7.-10. klasser samt individuel vejledning til unge, der er vurderet ikke-uddannelsesparate. Desuden formidler og koordinerer vi introduktions- og brobygningsforløb i 8.-10. klasse. Vi giver også vejledning til unge under 25 år, som enten ikke er i gang med/har afsluttet en ungdomsuddannelse eller ikke er i job på mindst 30 timer om ugen. PUST er et tilbud under UUO.
Ventilen er et tilbud til unge mennesker mellem 15-25 år. Her kan du øve dig i at møde nye mennesker i et trygt, rart og ungt fællesskab. Mødestedet er for dig, der føler dig ensom, og savner nogen at dele dine oplevelser med. KOMsammen er et tilbud under Ventilen. Her får du mulighed for at mødes med andre unge. De frivillige sætter gang i aktiviteterne og skaber gode rammer for fællesskabet. I KOMsammen er der plads til, at ensomheden ikke er dit primære problem.
Om Ungetilbuds-netværket
Målgruppe
Aktører i netværket arbejder med unge i alderen 13-30 år, der er i en sårbar periode i deres liv. Derudover er det et krav, at det er gratis for de unge. Tilbuddene skal være placeret i Odense eller være muligt at tilgå online.
En gang årligt samles netværket til ”Ungetilbudsdagen”. Her skabes en markedsplads, hvor alle unge, forældre og fagpersoner kan besøge de mange stande og få viden om de tilbud der eksisterer i Odense.
Der er nedsat en arbejdsgruppe, som består af: Frivilligcenter Odense, Unge og Rusmidler, Samtalegrupper for Unge, CSD, UUO, Ung Revers Novavi og Center for Mental Sundhed. Vi mødes 4 gange årligt. Arbejdsgruppen er bl.a. med til at planlægge Ungetilbuds-netværks-dagen og andre aktiviteter i netværket.
Formål
• Synliggøre tilbud til unge i Odense, der har brug for rådgivning, støtte og behandling
• Gøre det lettere for unge, forældre, fagperson m.fl. at finde det rette tilbud.
• Styrke den tidligere indsats.
• Styrke trivslen og mental sundhed blandt unge i Odense
• Partnerne i netværket styrker hinandens viden om trivsel, tendenser og tilbud til unge.
• Skabe synergi og sammenhængskraft på tværs og kan dermed være med til at udvikle og iværksætte forebyggende- og informative tiltag.