Rådgivning, bisidder og ledsager
Har du brug får rådgivning, bisidder eller en ledsager, så kan du finde hjælp på denne side.
Bisiddergruppen Odense
Skal du have et møde med banken, lægen, en sagsbehandler hos kommunen eller noget helt fjerde, og er du bekymret for, om du får sagt det, du vil? Eller om dine rettigheder bliver overholdt? Hvis du er fyldt 18 år, taler dansk og bor i Odense, kan du få en gratis bisidder ved at kontakte Bisiddergruppen Odense.
Kontakt gruppen eller læs mere her.
Borgerrådgiver
Odense Kommunes borgerrådgiver kan hjælpe dig med råd og vejledning vedrørende dialogen med kommunen eller klagemuligheder. Rådgiveren er uafhængig af kommunens forvaltninger. Funktionen skal gøre det lettere at rette henvendelse om utilfredshed og sikre konstruktiv brug af henvendelser til forbedring af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening.
Læs mere om Borgerrådgiveren her.
Børns Voksenvenner
En voksenven er en fortrolig voksen i et barns liv med få relationer. De fleste af de børn, der får en voksenven, er oftest vokset op med én forælder typisk pga. dødsfald, skilsmisse, stor geografisk afstand eller lignende, og mangler derfor en voksen i deres liv.
Mangler dit barn en voksenven? Så kan du læse mere her
Center for Mental Sundhed
Har du angst, depression eller stress, så kan du få hjælp ved Center for Mental Sundhed. De tilbyder anonym rådgivning for alle, der er fyldt 18 år og bor i Odense Kommune.
Kontakt centeret eller læs mere her.
Den Frie Rådgivning i Odense
Den Frie Rådgivning er en frivillig social forening, som gennem rådgivning hjælper borgere med at løse hverdagsrelaterede problemstillinger. Der er to muligheder for rådgivning; Åben Rådgivning og Privatøkonomisk Oprydning. Henvender sig til brugere uden den nødvendige viden, ressourcer eller sproglige færdigheder til at kunne begå sig i samfundet på lige fod med andre borgere.
Læs mere om hvad Den Frie Rådgivning i Odense kan hjælpe med her.
FI - Fokuseret Indsats
Fokuseret Indsats (FI) støtter unge med personlige, sociale eller uddannelsesmæssige udfordringer, som gør det svært at gennemføre en ungdomsuddannelse. Rådgiverne er fysisk placeret på de forskellige ungdomsuddannelser i Odense. Målgruppen er unge mellem 15 og 30 år, som er i gang med en ungdomsuddannelse i Odense.
Læs mere om Fokuseret Indsats her.
Forebyggende hjemmebesøg
For borgere, der er 75 + år og ikke får hjælp til personlig pleje. Og for borgere der har mistet deres ægtefælle og er over 65 år. Og for borgere der er fyldt 65 år og har anden etnisk baggrund.
De forebyggende hjemmebesøg og indsatsen i hjemmeplejen målrettes til at opspore ensomhed, depression, selvmordsrisiko og demens med henblik på henvisning til kommunale og frivillige tilbud og/eller udredning og behandling.
Læs mere om Forebyggende hjemmebesøg her
Foreningen For Kroniske Smerteramte Og Pårørende
FAKS arbejder for at give flere mennesker et bedre liv med kroniske smerter. Vi tilbyder aktiviteter, netværk, viden og værktøjer, som kan hjælpe til at mestre en hverdag med smerter. Hold dig opdateret om ny viden inden for behandling, forskning og vores indsats inden for den sundhedspolitiske dagsorden på vores hjemmeside.
Girl Talk
Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.
Hvis du har brug hjælp eller vil vide mere om Girl Talk, kan du finde dem her.
Headspace
Har du brug for nogen at tale med – eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.
Kræftens Bekæmpelse i Odense
Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre. Kræftrådgivningen tilbyder samtalegrupper og kurser.
Læs mere om Kræftens Bekæmpelses tilbud her
Ledsagerordningen
Der kan tilbydes ledsagelse til borgere (12-66 år), som på grund af betydelig og varigt nedsat fysisk/psykisk funktionsevne ikke kan færdes på egen hånd uden for hjemmet. For kørestolsbrugere, stærkt bevægelseshandicappede, blinde og svagsynede og psykisk handicappede (dog ikke sindslidende).
Læs mere om ledsagerordningen her.
Mødrehjælpen Odense
Mødrehjælpen er en socialhumanitær organisation, der rådgiver og støtter gravide og børnefamilier i en svær situation. Mødrehjælpen har en landsdækkende rådgivning – holdepunkt, som man kan ringe til. Hvis rådgiveren på linjen vurder at behovet er der, kan du få tilbudt tid til samtale i et af mødrehjælpens rådgivningshuse.
Find Mødrehjælpens kontaktinformation her
Plexus Odense
Er du mellem 20-35 år? Og vil du gerne lære nye mennesker at kende? Så er Plexus måske noget for dig. Det er nemlig et sted, hvor du kan komme og møde andre, og hvor I kan lære hinanden at kende i trygge rammer. I Plexus har du mulighed for at lave helt almindelige ting samme med andre. I køber ind, laver mad og spiser sammen. Derefter spiller I måske nogle spil eller ser en film.
Læs mere om værestedet Plexus her
PUST – Psykologisk Ungestøtte
Vi tilbyder terapeutiske samtaleforløb til frafaldstruede elever og sparring til personalet på uddannelserne. Eleverne henvises af skolernes vejleder, uddannelsesledere eller rektorer. PUST har et samarbejde med Syddansk Erhvervsskole (SDE), Tietgen og Kold College.
Læs mere om PUST – Psykologisk Ungestøtte her.
Psykologteamet
Kæmper du med udfordringer i forhold til uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd? Psykologteamet tilbyder gratis telefonisk vejledning, vejvisning, rådgivning, individuel terapi samt forskellige former for gruppeforløb. Du kan få hjælp, hvis du er mellem 13-30 år, bor i Odense Kommune og ikke har mulighed for at få hjælp andre steder.
Du kan læse mere om Psykologteamet, og hvordan du kontakter dem her.
Social Sundhed
Har du selv, eller kender du en, som har brug for at blive fulgt til en aftale i sundhedsvæsenet? Social Sundhed hjælper med ledsagelse til lægebesøg, tandlæge, fysioterapi, skadestue, vagtlæge, psykolog, medicinafhentning, undersøgelser og behandlinger hos speciallæge.
Læs mere om, hvordan du kan få ledsagelse her.
Studiecoach
Vi tilbyder coaching til studerende i Odense Kommune. Et gratis coachingforløb hos Studiecoach er for dig, der er kørt fast i dit studie eller oplever, at privatliv og studieliv ikke fungerer sammen.
Læs mere om Studiecoach, eller find hvordan du kontakter dem her.
Studenterpræsterne
Hos studenterpræsterne på SDU og UCL kan du i et fortroligt rum tale om dine tanker. Det kan være tvivl og usikkerhed, ensomhed, studiekriser, stress, tristhed, sorg og tab, eller hvad der ellers rører sig i dit liv. Du behøver ikke at være religiøs. Studenterpræsterne er for alle, de har tavshedspligt, og det er gratis.
Hvis du er interesseret i en samtale, kan du læse mere her.
Ulykkespatient Foreningen
Hos UlykkesPatient Foreningen hjælper vi mennesker, der har været ude for en alvorlig ulykke i trafikken, fritiden eller på arbejde. Har du spørgsmål eller brug for rådgivning i forbindelse med en ulykke, kan du kontakte UlykkesLinjen. UlykkesLinjen tilbyder gratis rådgivning til alle, der er berørt af en ulykke, hvad enten du er ulykkesramt, pårørende eller fagperson.
UngInfo
Hos UngInfo kan du som ung komme forbi til en snak, uanset hvad du har brug for. Det kan være alt fra din hverdag, uddannelse eller job til en helt rolig snak, hvis det er det, du har brug for. Hvis de ikke kan hjælpe dig, kender de mange andre tilbud i Odense – og så kan de måske hjælpe dig videre.
Du er altid velkommen til bare at komme forbi. Du kan læse mere om UngInfo her
Ungerådgivningen
Ungerådgivningen er til dig, der er mellem 15 og 30 år. Når du møder os første gang, taler vi med dig om, hvad du har mest behov for i dit liv. Vi samarbejder med dig om at opnå dine mål, og vil i den forbindelse også stille nogle krav til dig, så du får det bedste ud af forløbet.
Til dig der er under 18 år: Lovgivningen siger, at dine forældre skal inddrages når du er under 18, derfor skal vi også tale med dem.
Læs mere om Ungerådgivningen her.
Ungdommens Uddannelsesvejledning
UUO vejleder elever i folkeskolens 7.-10. klasser og individuel vejledning til unge, der vurderes ikke-uddannelsesparate. Vi formidler og koordinerer uddannelsesforløb og brobygning. Vi vejleder unge under 25 år, som enten ikke er i gang med/har afsluttet en ungdomsuddannelse eller ikke er i job på mindst 30 timer om ugen.
Læs mere om Ungdommens Uddannelsesvejledningen her
Ældretelefonen
På Ældretelefonens samtalelinje kan du ringe anonymt med lige det, der fylder og er svært for dig. Det kan være ensomhed, en ægtefælles eller egen sygdom, ønsket om at se sine børnebørn eller noget helt andet.
Find åbningstiden og telefonnummeret på Ældretelefonen her.