Spring til indhold

Lær at bruge Canva til grafiske opgaver

De fleste foreninger har brug for grafisk materiale, og på kurset her lærer du, hvordan du laver det selv ved hjælp af online-programmet Canva (gratisversionen).

Dekorativt billede af en iphone

Billedbehandling for foreninger

De fleste foreninger har brug for grafisk materiale til deres kommunikation, og på kurset lærer du, hvordan du laver det selv ved hjælp af online-programmet Canva.

Canva fås i to udgaver både en gratis version og den professionelle, hvor du betaler abonnement. Vi kan sagtens nøjes med den gratis version, og det er også den som er udgangspunkt i undervisningen. 


Det kan f.eks. være du har brug for grafik til:

  • Opslag på jeres sociale medier
  • Hjemmesiden
  • Annoncer til avisen
  • En plakat for et event

Canva er et nemt og brugervenligt program, der gør det muligt for ikke-grafikere at lave professionelt grafisk materiale til langt de fleste formål.

På kurset gennemgår vi alt, hvad du skal vide for at komme godt i gang med Canva. Du får en masse tips og tricks og lærer at bruge de indbygge skabeloner, så du kan lave lækkert design – selvom du ikke er grafiker.

Kurset er også for dig, der har arbejdet Canva tidligere, men har været væk fra programmet i en periode. Der er nemlig kommet nye og smarte funktioner til, og dem gennemgår vi selvfølgelig også.

På Canva kurset kommer vi bl.a. til at arbejde med:

  • Hvordan du opretter designs i Canva
  • Bruger skabeloner
  • Redigere indhold
  • Efterbehandler billeder (herunder fritlægning)
  • Billeder i rigtige størrelser og formater til tryk og onlinemedier
  • Mulighederne for videoredigering i Canva

Kurset strækker sig over 2 undervisningsgange af 3 timer. I undervisningen er der sat god tid af til, at du kan arbejde med dit eget grafiske materiale. 

For at få mest ud af kurset, så bedes man medbringe en pc. til at arbejde på. 

 

Underviser Mette Møllebjerg

Underviseren på kurset er Mette Møllebjerg. Mette er uddannet multimediedesigner og har arbejdet med digital kommunikation og online markedsføring i mere end 15 år.

 

Dato, tid og sted for Canva kurset

Kurset afvikles tirsdag den 5. marts og tirsdag den 19. marts 2024 begge gange kl. 17.00 - 20.00. Det er en forudsætning, at du kan deltage begge gange. 

Kurset på Odense Kultur- og Idrætshus, Stadionvej 50, 5200 Odense V, opgang H mødelokale H i stueetagen. 

 

Tilmelding til kurset

Hvis du trykker her, så kommer du til tilmelding til Canva kurset  - der er 10 pladser på holdet. 

Der er tilmeldingsfrist på kurset tirsdag den 20. februar 2025kl. 08.00. 

 

Afbud til kurset

Afbud kan forekomme. Hvis du melder afbud skal det ske med en sms på tlf. 51777407.

Husk af angive navn og forening. Hvis du udebliver uden afbud så koster det 500 kr. i gebyr. Fritid, Folkeoplysning og Offentlige Arealer sender en faktura til foreningen. Hvis du melder afbud senere end 48 timer før kurset, så vil det ligeledes pålagt et gebyr på 500 kr. medmindre du kan sende en anden deltager.

Vi har desværre været nødt til at indføre dette, da for mange bliver væk fra vores kurser mens andre står på venteliste for at komme med.

 

By- og Kulturforvaltningen