Spring til indhold

Bliv frivillig i Odense

I Odense skal det være nemt at være frivillig. Her finder du inspiration og gode råd til, hvordan du kan være frivillig.

Frivilligt arbejde er mange forskellige ting og kan være inden for mange forskellige områder. Som frivillig har du den store fordel, at du kan beskæftige dig med lige det, du brænder for. 

Du kan for eksempel træne juniorspillere i håndbold, sælge billetter ved koncerter, øve tabeller og sætningsled med børn i lektiehjælpen eller igangsætte aktiviteter for ældre i dit lokalområde.

Frivilligt arbejde inden for idræt, spejder og øvrige foreninger 


Brænder du for at blive frivillig for børn og unge eller voksne? Der er et stort behov for hænder hos vores frivillige foreninger.

Hvis du brænder for at blive frivillig i en idrætsforening, hos en spejderkreds eller hos andre fritidsforeninger, så kan du kontakte foreningen og høre om dine muligheder. 

I disse foreninger er der brug for hænder til træning, det administrative, de praktiske forhold ved stævner og meget mere. 

Der er altid brug for én til, der vil give en hånd med!

Hvis du har spørgsmål, så kontakt os på e-mail fritid.bkf@odense.dk

Frivilligt socialt arbejde

Har du lyst til at gøre en forskel for udsatte mennesker, så kan du blive frivillig på det sociale område. 
 
Du kan gøre en forskel i en af de over 100 frivillige sociale foreninger og organisationer i Odense. Det kan fx være som besøgsven, frivillig på et værested, lektiehjælp eller rådgivning og støtte for kriseramte. 

Frivilligcenter Odense formidler kontakt mellem foreninger, frivillige og borgere på det sociale område. Du kan besøge Frivilligcenteret og få en snak med en af de dygtige frivilligformidlere. De vil med afsæt i dine interesser og kompetencer give dig mulige jobtilbud, så du ender med at arbejde for den organisation, der matcher dig bedst. 

Prøv også at søge på hjemmesiden Den sociale vejviser, som drives af Frivilligcenteret eller på frivilligjob.dk

 

Bliv frivillig i kulturen i Odense

Få kulturelle oplevelser, netværk, sammenhold og skab liv i byen. Du kan være med til at styrke Odenses kulturliv og samtidigt skabe netværk og få oplevelser for livet.

Her er et lille udpluk over nogle af de kulturelle institutioner, festivaler og events, som benytter frivillige:

H.C. Andersen Festival

Odense International Film Festival

Studenterhus Odense

Magiske Dage

Teater Momentum

Odense Bys Museer

Odense Havnekulturfestival

By- og Kulturforvaltningen