Spring til indhold

Boligejere får besked om grundskylden 2021-2023

Den endelige grundskyld for 2021-2023 er nu klar. Den sendes til boligejerne i weekenderne over det næste halve år.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt
Grundskylden – også kaldet ejendomsskat - er skat på værdien af din grund, og mange af Odenses boligejere modtager nu nye ejendomsskattebilletter med den endelige vurdering af grundskyld for årene 2021 – 2023.

Opgørelsen af den endelige grundskyld vil betyde en regulering af din skat. Du vil modtage de nye ejendomsskattebilletter uanset, om der er en regulering eller ej.
De nye ejendomsskattebilletter sendes over det næste halve år. Det sker i weekenderne for at belaste systemerne mindst muligt i det daglige.

Grundskyld på et foreløbigt grundlag

Da grundskylden for 2021, 2022 og 2023 blev beregnet og udsendt i november hvert af årene, var den endelige vurdering for ejerboliger endnu ikke klar. Derfor er grundskylden for disse år i første omgang blevet opkrævet på et midlertidigt grundlag.

Nu udsender vurderingsstyrelsen løbende de nye vurderinger. På den baggrund beregnes den endelige grundskyld for 2021, 2022 og 2023, som kan betyde en efterregulering af din grundskyld.

Læs mere om den midlertidige og endelige vurdering på Vurderingsportalen.

Efterregulering af grundskyld: Ny ejendomsskattebillet fra kommunen

Når den endelige vurdering for din ejendom foreligger, udsender kommunen en ny ejendomsskattebillet for hvert af skatteårene 2021-2023. Til og med 2023 var der skatteloft på grundskylden, der begrænser, hvor meget den kan stige hvert år. Da langt de fleste boligejere er tilmeldt indefrysningsordningen for grundskyld, vil eventuelle stigninger også typisk blive indefrosset, så du først skal betale, når du sælger boligen. Det betyder, at den endelige vurdering får begrænset økonomisk betydning for de fleste boligejere.

Hvis den endelige vurdering modsat betyder, at din grundskyld bliver mindre, vil du få beløbet udbetalt inden for kort tid efter modtagelse af ejendomsskattebilletterne, eller blive modregnet i din evt. indefrysning af grundskyld.

Sådan beregner vi din grundskyld for årene 2021-2023 (vurderingsportalen.dk)

Har du købt eller solgt for nyligt?

Vær opmærksom, når grundskylden bliver efterreguleret.

Det er den aktuelle ejer, der får en eventuel opkrævning eller penge tilbage, når kommunen efterregulerer grundskylden for 2021-2023 på baggrund af den endelige vurdering. Vi opfordrer til, at du tjekker købsaftalen, hvis du er ny ejer og har fået en opkrævning fra kommunen på grundskyld for en periode, hvor den tidligere ejer ejede ejendommen. Det samme gælder tidligere ejer, hvis kommunen har udbetalt overskydende grundskyld til den nye ejer.

Vær opmærksom på, at indefrysningen ikke gælder for købsåret, men alene for en eventuel stigning af grundskylden i de efterfølgende år.

Ny ejer efter 1. januar 2021: Efterregulering af grundskyld (vurderingsportalen.dk)

Borgmesterforvaltningen