Spring til indhold

Virksomhedspraktik

En virksomhedspraktik er en mulighed, hvor den ledige kan komme i praktik i en virksomhed uden, at det medfører udgifter til løn for virksomheden. Virksomhedspraktikken giver den ledige mulighed for at afprøve og styrke sine kompetencer med henblik på at få et ordinært job.

Virksomhedspraktik kan iværksættes hos både private og offentlige virksomheder, og praktikken varer typisk 4 eller 13 uger. Længden af praktikken afhænger af hvilken gruppe af ledige virksomhedspraktikanten hører til. Det kan jobcenteret hjælpe med at præcisere. 

Hvorfor er det en god idé med en virksomhedspraktikant?

  • Unik mulighed for at afprøve nye kompetencer i virksomheden. 
  • Unik mulighed for at få testet ”skuffeprojekter” af inden lancering, eller til at nå arbejdsopgaver som virksomheden har svært ved at nå i dagligdagen.
  • Unik mulighed for at bidrage til at give en ledig et kompetenceløft, samt give den ledige et netværk, der kan styrke den videre jobsøgning
  • Tæt dialog med kompetente virksomhedskonsulenter omkring forløbet. Virksomhedskonsulenterne hjælper dig gerne igennem papirarbejdet, så du bare skal sætte en digital underskrift.
  • Mulighed for efterfølgende at beholde den ledige i virksomheden i ansættelse med løntilskud eller at ansætte i ordinært job. Du er som virksomhed ikke forpligtet til at ansætte praktikanten efter forløbet, men du må gerne.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen