Spring til indhold

Samarbejde med SDU

Syddansk Universitet er en vigtig samarbejdspartner for Smart City og vi arbejder blandt andet sammen om ODEx og semesterprojekter.

ODEx – Open Data Experimentarium

ODEx blev officielt sat i søen tirsdag den 25. oktober 2016. Med et budget på 20 millioner venter tre år, hvor Syddansk Universitet via ODEx skal stå bag forskning, uddannelse og udvikling inden for Open Data på tværs af fakulteter og fagområder og i samarbejde med eksterne partnere.

Der vil blandt andet blive et betydeligt fokus på de Smart City-løsninger, som gemmer sig i åbne data. I første omgang sætter vi sammen med SDU et skarpt fokus på mobilitet og dermed borgernes færden i byen. Gennem indsamling af trafik- og bevægelsesdata og visualiseringer skal projektet understøtte vores fremtidige trafikplanlægning, så borgerne kommer lettere rundt i byen.

 

Semesterprojekt med softwareingeniørstuderende fra Software Engineering

I Smart City-regi har vi sammen med SDU, Kofoed & Co og GeoFyn A/S i efterårssemestret 2016 udfordret 7. semesterstuderende fra Software Engineering.

De 30 studerende fik adgang til fire cases, som de i grupper arbejdede med at løse. Med udgangspunkt i en lang række spørgsmål og sparring fra de respektive case-stillere, har de studerende fået adgang til en lang række data, som kan hjælpe dem til at udvikle endnu smartere løsninger til alle os odenseanere.

Alle data, som kommunen stiller til rådighed for de studerende, er anonymiseret og behandles i fortrolighed.

De fire cases er:

  • En ren by
  • En levende by
  • Glade trafikkanter
  • Børnenes cykelby

 

Case-udfordringen Bright Over Night

I et døgn fra den 29. april til den 30. april var Smart City i fokus for 30 udvalgte studerende ved Syddansk Universitets arrangement Bright Over Night. Fra kl. 15 om fredagen og 24 timer frem arbejdede de studerende i seks tværfaglige teams om at komme med det bedste bud på, hvordan borgerne i Odense kan være med til at forme byens fremtid.

Temaerne for de to finalister var henholdsvis Co-creating Community og Odense - let’s be smart together. I sidste ende vandt sidstnævnte og har med deres gode idé fået tilbud et studiejob i Odense Kommune. Desværre kunne ikke alle tage imod studiejobbet og vi har derfor suppleret gruppen med nogle af de andre studerende fra Bright Over Night arrangementet.

Projektgruppen starter i Odense Kommune d. 2. februar og kommer til at arbejde fra Odense Slot. Deres hovedfokus bliver at bidrage ind i vores Living Lab: People.

 

By- og Kulturforvaltningen