Spring til indhold

Elevatortalen

Fortæl fonden om dit projekt kort og præcist. Dan billeder i modtagerens hoved.

Dekorativt billede af en elevatordør

Elevatortalen - kort og god projektbeskrivelse

Når I skal i gang med at skrive projektbeskrivelsen, som skal fortælle om jeres forening og om jeres projekt, så gør det kort og fængende.

Tænk over, at der sidder en fonds-medarbejder i den anden ende, der skal læse din tekst, som får mange ansøgninger hver dag.

Din tekst skal være bedre, og sælge dit projekt bedre end de andre, så at du bliver valgt til, i bunken af ansøgninger. Der er hård konkurrence om støtten, kun ca. 15 % af ansøgningerne får JA.

Elevator-talen er vigtig

Forestil dig at du tilfældigt møder direktøren for Albani-Fonden i en elevator, - nu har du 1 minut til at fortælle om din forening, dit projekt og at I lige mangler 50.000 kr. som Albani gerne må hjælpe med.

Det er denne øvelse – der skal ned på papir.

Du skal på max 2 A4-sider kunne fortælle hele historien, og du skal helst på den første halve side kunne fange læserens interesse, så de gider læse resten af ansøgningen og de bilag du vedhæfter.

Brug et sprog der fortæller en positiv historie og giver billeder i læserens hoved.

Det er vigtigt at din ansøgning stråler af engagement, fællesskab og gode intentioner.
Fonds-medarbejderen skal ”smittes” med jeres forenings engagement, så han/hun kan føle sympati og give jeres ansøgning medvind ind i fondens bestyrelse.


Her kan du søge inspiration

Søg inspiration og hjælp på DGIs hjælpeside til fonds-ansøgninger

På internettet findes mange forskellige guides til at lave gode ansøgninger. Husk - der er ingen facitliste, søg inspiration og tænk over hvordan modtageren af din ansøgning overbevises om, at dit projekt skal have penge.


Få hjælp i ForeningsVærkstedet

Har din forening brug for hjælp og sparring til ansøgningen, så står Torben i Foreningsværkstedet klar første tirsdag i hver måned kl. 16.00 – 18.00, på Stadionvej 50, indgang H, 5200 Odense V. 

Han kan også træffes på mail: fundraising@siko.dk og tlf. 23314302.

Se hvilken hjælp ForeningsVærkstedet tilbyder

By- og Kulturforvaltningen