Spring til indhold

Vi tager temperaturen i foreningslivet

Fire foreninger fortæller, hvordan det går, hvad de har fokus på resten af året og deres ønsker til 2024.

Billede af en masse speedwaykørere i Sportsmotorklubben Odin
Sportsmotorklubben Odin

Hvad fortæller foreningerne os, når vi ringe og spørger?

 

Cirkus Flik-Flak

Herluf Trolles Vej 138, Odense SØ
Formand: Tommy Hardam

På en skala fra 1-10, hvor befinder jeres forening sig lige nu?
Så er vi oppe på otte.

Hvorfor otte?

Der er masser af dejlige børn i vores forening, vi har instruktører, som er meget aktive, og vi har flere arrangementer på bedding. Det hele kører. Vi har travlt, men det er på en god måde. Vi mangler måske flere unge fra 14 til 18 år, men ellers er alle ventelister til vores børnehold fyldt op. Vi har cirka 130 medlemmer.

Hvad kunne få jer højere op på skalaen?
Måske nogle flere instruktører. Der skal flere folk til at bære, hvis vi skal højere op. Det er den almindelige træning, vi mangler et par ekstra hænder til.

Hvad har I fokus på resten af 2023?

Vi er i gang med juleforestillingerne, og vi skal med til julemarkedet – det er tre weekender. Så står halloween for døren. Her skal vi lave en forestilling i vores lokaler sammen med foreninger fra hele landet. Det ender med at blive 50 børn og unge, som skal lave en forestilling sammen.

Har I nogle ønsker for 2024?
Vi håber stadig på flere unge mennesker fra 14 år og opad i 2024. Ellers er der vist ikke noget – vi er meget tilfredse med de rammer, vi har, og vi har en masse aktiviteter at se frem til. Vi skal på turné i sommerferien, har vores cirkusuge og de sædvanlige aktiviteter.


Sportsmotorklubben Odin

Teglværksvej 15, 5220 Odense SØ
Formand: Jesper Juul

På en skala fra 1-10, hvor befinder jeres forening sig lige nu?
Vi er nede på en firer.

Hvorfor fire?
Medlemstab. Vi har tabt en masse medlemmer de sidste 4-5 år og har nu kun 10 A-medlemmer. Det er generelt for speedway-sporten, at det er nedadgående. Går det godt for eliten, tiltrækker det nye folk, men vi har ingen store navne i Danmark lige nu, og så prioriterer folk måske noget, der er lidt mindre tidskrævende for forældrene.

Hvad kunne få jer højere op på skalaen?
Flere medlemmer. Vi har fået nye medlemmer i år, og det håber vi fortsætter. Vi har registreret os på portalen motivo.dk, hvor man kan se, hvad ens børn kan gå til. Der kan man booke en prøvetime. Den har vi haft god succes med. Vi har også haft åbent hus, men det har ikke givet det helt store. Folk tager det måske lidt som en slags Tivoli-tur, hvor ungerne får lov at prøve at køre speedway, og så er det så det. Folk bliver måske også lidt skræmte, fordi de tror, det koster en hel masse at køre speedway.

Hvad har I fokus på resten af 2023?
Vi har ikke nok medlemmer til at lave et hold til at køre Danmarksturneringen, men vi har lånt nogle kørere fra andre klubber, så der bliver lidt aktivitet hos os. Endelig kører vi videre med motivo.dk og træning næsten hver lørdag. Vi vil også fokusere noget mere på at få skaffet nogle professionelle trænere. Lige nu er det ofte forældrene, som træner børnene.

Har I nogle ønsker for 2024?
Vi ønsker os brændende et nyt klubhus. Det er i så ringe en forfatning, at det er helt vildt. Vi kunne også godt tænke os nye bander. De nuværende er godt rådne nogle steder.
Odense Aftenskole

Banevænget 22, 2200 Odense N
Leder: Jan Johansen

På en skala fra 1-10, hvor befinder jeres forening sig lige nu?
Vi er helt i top.

Hvorfor det?
Vi laver den undervisning, vi kan. Vi udnytter vores kapacitet og har mange sjove og spændende aktiviteter og har deltagere til det.

Hvad kunne få jer højere op på skalaen?
Ingenting. De aktiviteter, vi har, er dem, vi kan overkomme. Vi er en lille skole med cirka 500-1000 timer. Derudover samarbejder vi meget med biblioteker og skoler, og det fungerer også rigtig godt. Vi gør god brug af aktivitetspuljen, som netop understøtter samarbejdet mellem skoler og aftenskoler. Vi kan tilbyde nogle kreative ting til skolerne, så det ikke kun er det boglige, der bliver sat i højsædet.

Hvad har I fokus på resten af 2023?
Samarbejdet med skolerne. Vi har to projekter kørende lige nu. Det ene handler om at puste liv i gamle lege, og det andet er et kunst- og kulturprojekt, hvor børnene udforsker naturen og skaber noget med deres hænder.

Har I nogle ønsker for 2024?
At vi kan fortsætte med aktiviteterne. Det er ikke givet, man kan fortsætte med aktiviteterne hvert år. Ellers ikke noget. Vi er så glade for Odense Kommune, man skulle tro, det var løgn.

 

Lumby-Stige Spejdergruppe, pigespejder i Odense N

Bladstrupvej 9, 5270 Odense N
Familiespejderkontakt: Marianne Esbech


På en skala fra 1-10, hvor befinder jeres forening sig lige nu?
Syv

Hvorfor syv?
Vi vil gerne være flere spejdere – det tæller lidt ned. Vi har en kanongod lederstab i øjeblikket – det trækker op. Og så har vi et godt sammenhold og nogle gode piger.

Hvad kunne få jer højere op på skalaen?
Flere spejdere. Vi er lige nu 50-55 stykker. Vi har tidligere været oppe på 80-90 stykker – der vil vi da gerne op igen.

Hvad har I fokus på resten af 2023?
Der er ikke så meget tilbage af året, men helt klart på at være udadvendte og give de piger, vi har, noget godt spejderarbejde, så de bliver. Vi skal have halloween i næste uge og har juletur sidste weekend i november. Endelig er der også lederjuleafslutningen – vi prioriterer at gøre noget sammen uden børn også.

Har I nogle ønsker for 2024?
Det ville være skønt, hvis kommunen kunne stille hjælp til rådighed i form af et menneske, som kan lave tegninger af en hytteudvidelse. Tegningerne skal bruges til fondsansøgninger. Vi har været ude i forældrekredsen for at spørge, om der var en, der kunne hjælpe, men vi har ikke lige en med de rette evner. Vi har ønsket os tilbygningen i et par år, men vi strander hele tiden på at få lavet nogle brugbare tegninger.

By- og Kulturforvaltningen