Spring til indhold

Til dig, der er ældre, kronisk syg eller pårørende

Anvisninger, svar på spørgsmål m.m. til borgere og pårørende inden for ældreområdet, psykiatriområdet og handicapområdet vedrørende håndtering af Covid-19 (coronavirus).

På denne side finder du relevant information vedrørende besøg på plejehjem og bosteder, vaccination og sundheds- og aktivitetstilbud på ældre og handicapområdet i forbindelse med håndteringen af Covid-19 (Coronavirus).

 

Besøge pårørende på plejehjem eller bosted

 

Mundbind

  • Besøgende skal anvende mundbind på plejehjem og anbefales af anvende mundbind på botilbud.

Test i forbindelse med besøg

  • Vi anbefaler forsat selvtest for besøgende på både plejehjem og botilbud – og vi stiller selvtest fortsat til rådighed.

Se Sundhedsstyrelsens vejledning om forebyggelse af smitte med ny coronavirus på plejehjem, botilbud mv. og i hjemmeplejen

 

Vaccination mod COVID-19 - spørgsmål og svar

 

Hvis jeg er immobil, kan jeg så blive vaccineret hjemme?

Hvis du er immobil og har brug for at blive vaccineret hjemme, skal du ringe til Odense Kommunes hovednummer på 66 13 13 72. Her vil en medarbejder vurdere, om du opfylder kriterierne for at kunne blive vaccineret hjemme. 

 

Hvordan foregår transport til og fra vaccinationsstedet i Odense?

Hvis du ønsker at tage imod tilbud om vaccination mod COVID-19, skal du som udgangspunkt selv sørge for at komme derhen eller få en af dine pårørende til at køre dig. Har du ikke mulighed for dette, kan du gøre følgende:

  • Hvis du har bestilt tid til vaccination og ikke kan komme til vaccinationscentret i Odense ved egen hjælp eller hjælp fra en af dine pårørende, kan du kontakte Mobil i Odense og høre mere. Du finder kontakt-info på Mobil i Odense her.
  • Hvis du har brug for hjælp til at bestille tid til vaccination eller transport til vaccinationscentret i Odense, så kan du ringe til Odense Kommune på 66 13 13 72.

Du kan også benytte din bevillig til lægekørsel, hvis du har en sådan.

Læs mere om vaccination for Covid-19 her

 

Brug for hjælp eller en at snakke med?

Find frivillige, sociale tilbud (praktisk hjælp, én at snakke med eller træning)

Ældre- og Handicapforvaltningen