Spring til indhold

Lastbilchauffør

Er du uddannet som chauffør eller har erfaring som chaufførbranchen, så tilmeld dig denne kandidatbank.

LASTBILCHAUFFØR

KOMPETENCER

Du starter dagen med at tjekke lastvognens bremsesystem, dæk, dæktryk, olie, lys osv. Så sætter du en ny diagramskive med dit navn og andre data i bilens fartskriver eller indtaster det digitalt. Nogle kører med enkelte stykker gods til virksomheder eller private kunder, andre bringer fx fødevarer fra grosistvirksomheder og lagre til butikker og supermarkeder. Du får en plan for dagens kørselsopgaver.

Kører du gods til flere modtagere, skal du stuve det i en rutesvarende rækkefølge. Noget gods afhenter du i en godsterminal og kører til en/flere kunder. Ved afhentning og aflevering ordner du papirer, som viser, at transporten er gennemført. Godset kan være massegods som træ, korn, foderstoffer, kalk, sten, asfalt, cement m.m., og det kan være levende dyr som grise eller store maskiner. Nogle godstyper skal løftes af og på lastbilen med kran, som du betjener. Det kræver krancertifikat.

 

KOMPETENCER - LANGTURSCHAUFFØRER

Langturschauffører kører med store lastbiler med anhænger over store afstande efter en stram køreplan. Du skal kende regler for køre-/hviletider, godstransport, farligt gods, lastregler, fragtbreve, toldpapirer osv. Du skal kunne sprog og kunne lave mindre reparationer på lastbilen. Gode regne-, skrive- og læsefærdigheder er en forudsætning for at kunne behandle transportpapirer.

 

KOMPETENCER - KORT FORTALT

  • ADR-bevis
  • Kran D bevis
  • EU-bevis
  • Nødvendige kørekort + hængerkort (B, C, C1, C1E, CE)

KONTAKT

Lager- og transportbranchen

Virksomhed & Arbejdskraft, Odense Kommune

Mail: itlbbank@odense.dk

Telefon: 63 75 63 63

 

Tilmeld dig Transport og Lager kandidatbanken

Tilbage til oversigten

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen