Spring til indhold

Større international opmærksomhed på Odenses kulturliv

Som både historisk og moderne storby rummer Odense et væld af kulturoplevelser. Også på internationalt topniveau.

DYNAMO-artister i aktion
DYNAMO Workspace har tiltrukket international opmærksomhed gennem deres visionære arbejde med nycirkusgenren. Foto: Cosmin Cirstea

Odense har arkitektur i verdensklasse og tiltrækker internationale kunstnere og forskere på internationalt orienterede arbejdspladser. Generelt er Odense en by med internationalt udsyn.

 

Derfor skal kulturinstitutionerne og -aktørerne arbejde målrettet med at udbrede kendskab til det odenseanske kulturliv internationalt. Det forventes, at de indtænker internationale perspektiver og kommunikation i deres arbejde. Dette så vi kan dele byens kulturarv og nyskabende kunst med hele verden. Målet er, at verden kommer til Odense til glæde for alle odenseanere.

 

eksempler

  • H.C. Andersens Hus er et eksempel på en af Odenses kulturoplevelser i verdensklasse. Museumsformidlingen er banebrydende, og arkitekturen er en unik oplevelse i sig selv.
  • DYNAMO Workspace har etableret sig som en af de mest nyskabende kulturinstitutioner i Odense. Samtidig har DYNAMO Workspace etableret et internationalt netværk af samarbejdspartnere og gæstekunstnere. Institutionen har også tiltrukket international opmærksomhed og finansiering bl.a. i relation til DYNAMO Circus Festival.

 

By- og Kulturforvaltningen