Spring til indhold

Kunst og kultur skal ses og mærkes i byrummene

De sidste ti år er der sket en markant ændring af bybilledet i Odense.

Filmfremvisning på Amfiscenen, Brandts
Film på Amfiscenen i Brandts. Fotograf Line Svindt

I dag er Odense en moderne storby med levende kunst og kultur i byrummene. Kunst og kultur skaber liv og glæde. Og når kulturen af og til kan larme og fylde i bybilledet, ser vi det som en vigtig del af Odenses identitet. Byrummene giver odenseanerne og besøgende kulturelle oplevelser.

Derfor skal kulturinstitutionerne og -aktørerne have et fokus på, hvordan de kan bringe deres aktiviteter og projekter ud i byrummene.

Desuden har det betydning for kulturens tilstedeværelse i byrummene, at byrummene er indrettet med muligheder for at skabe og opleve kunst og kultur. Derfor vil forvaltningen have en opmærksomhed på, at kulturens udfoldelsesmuligheder indtænkes i indretning og etablering af byrum, hvor det er muligt.

 

eksempler

  • Hos Eventkontakten ved Odense Kommune kan man henvende sig, hvis man ønsker at lave et kulturarrangement i det offentlige rum. Eventkontakten vejleder og giver hjælp til myndighedsgodkendelser, puljeansøgninger og anden praktik.
  • Odense Kunstråd er etableret for at fremme kunst i det offentlige rum. Dette gør rådet bl.a. ved at rådgive Odense Kommune om konkrete kunstprojekter i det offentlige rum. Kunstrådet arbejder også med placering, registrering og renovering af kunst i det offentlige rum.

 

By- og Kulturforvaltningen