Spring til indhold

Borgerinddragelse

Odense Kommune, A. Enggaard A/S og Odense Havn A/S har afsluttet den indledende inddragelsesproces i forbindelse med den nye bydelsudviklingsplan for Odense Inderhavn. Fra den 12. oktober til 15. november 2021 kunne borgere og interessenter komme med deres input og idéer til udviklingen af Odense Inderhavn.

Dronebillede af Odense Inderhavn.

Her kan du få et overblik over de inddragelsesaktiviteter, der er blevet gennemført.

 

Spørgeskema

For at blive klogere på, hvilke værdier og kvaliteter der i fremtiden skal karakterisere inderhavnen, har partnerskabet gennemført en spørgeskemaundersøgelse, hvor man kunne komme med sine idéer og input fra den 12. oktober og 15. november 2021. 

 

Temaværksted

Partnerskabet har holdt to temaværksteder om de særlige kvaliteter, der kendetegner Odense Inderhavn i dag og hvor deltagerne kunne dele deres visioner for havnens fremtidige udvikling. Temaerne var byliv og byrum, kulturhistoriske værdier og trafik samt forbindelser på inderhavnen. 

 

Temaværkstedet blev holdt henholdsvis den 26. oktober 2021 klokken 18.00-21.00 og 9. november 2021 klokken 18.00-21.00, på Vestre Stationsvej 7, 5000 Odense C.

 

Byvandring

Den 4. november 2021 klokken 16.00 var der byvandring på Odense Inderhavn. Undervejs gjorde deltagerne holdt udvalgte steder på inderhavnen, og blandt andet havnens kulturarv, bykvaliteter og nye boformer blev diskuteret. 

 

Podcast

I podcasten "Lyden af Din Havn - Din By" kan du blive klogere på visionerne for havnens udvikling og på de kulturhistoriske værdier, der kendetegner havnen i dag. Undervejs kan du lægge øre til borgere og foreninger i Odense, når de deler deres oplevelser og ønsker til havnen. 

 

Afsnit 1: Noget er på vej.

I første afsnit introducerer borgmester Peter Rahbæk Juel, rådmand Christoffer Lilleholt og entreprenør Asger Enggaard planerne for udviklingen af Odense Inderhavn. Undervejs kan du høre om projektets tidsplan og visionerne for havnens udvikling.

Hør første afsnit her - Podcasten åbner i Spotify, hvor du kan lytte med gratis

 

Afsnit 2: Havnens historie

I andet afsnit kan du høre om havnens unikke kulturhistoriske og æstetiske kvaliteter.

Hør andet afsnit her - Podcasten åbner i Spotify, hvor du kan lytte med gratis

 

Afsnit 3: Stemmer fra havnen

I tredje afsnit kan du lytte til borgere og besøgendes minder, opfattelser og erfaringer med Odense Inderhavn.

 

Afsnit 4: På tur i maskinrummet

Podcastens sidste afsnit er et "liveafsnit" med lyd fra de temaværksteder, der afholdes som et led i inddragelsesprocessen. Lyt til udpluk fra fælles diskussioner og refleksioner på temaværkstederne.

 

De nye afsnit udgives løbende - følg med her på hjemmesiden.

 

Din Havn - Din By på Instagram

Følg udviklingen af Odense Inderhavn på Instagram via profilen "Din Havn - Din By", hvor der løbende postes billeder fra aktiviteter og arrangementer på inderhavnen. På "Din Havn - Din By" kan du også finde information om kommende begivenheder og dele dine tanker og billeder fra havnen via hashtagget #DinHavnDinBy.

 

Følg "Din Havn - Din By" på Instagram her

 

 

Læs mere om Odense Inderhavn her

Læs mere om processen her

Læs mere om baggrunden her

 

Borgmesterforvaltningen