Spring til indhold

Elbiler, plugin-hybrider og opladning

Se hvor du kan parkere din el- og plugin-hybridbil i Odense. Find også vej til ladestandere/ladestationer, hvor du kan lade bilen op.

Odense Rundt giver dig overblik over ladestandere/ladestationer til el-biler.

Klik på et af ikonerne på kortet og få vist vej til en ladestation med Odense Rundt:

 

Kan jeg reservere en plads til min el-bil foran min ejendom?

Det er ikke muligt at reservere en privat parkeringsplads på offentlig vej - heller ikke selv om det er en el- eller pluginhybridbil.

Hvis du ikke har mulighed for at lade op på egen grund, kan du trække et kabel ud over fortovet og lade bilen op, mens den er parkeret på vejen. Gør du det, skal kablet på fortovet ligge i en kabelbakke med reflekser, så den er synlig for gående, og så personer i kørestol kan passere. Kabelbakken må ikke ligge permanent på fortovet, men skal fjernes efter hver opladning. Hvis nogen kommer til skade, fx ved at falde over kablerne, er det bilejerens ansvar. 

Kræver det en tilladelse at oplade sin bil på offentlig vej?

På nuværende tidspunkt kræver det ikke en tilladelse at oplade din bil, mens den er parkeret på offentlig vej. Gør du det, skal kablet på fortovet ligge i en kabelbakke med reflekser, så den er synlig for gående, og så personer i kørestol kan passere. Kabelbakken må ikke ligge permanent på fortovet, men skal fjernes efter hver opladning. Hvis nogen kommer til skade, fx ved at falde over kablerne, er det bilejerens ansvar. 

Jeg har ikke mulighed for at lade op på egen grund, hvad gør jeg?

Har du ikke mulighed for at lade din bil op på egen grund, kan du oplade din bil på en af Odenses ladestationer. Se kortet ovenfor.

 

Hvad er reglerne for at bruge offentlige p-pladser med ladestandere?

I Odense findes der en række offentlige p-pladser (med og uden betaling), hvor el-biler og plugin-hybrider kan lade op ved en ladestander. Disse pladser er skiltet, og viser det kendte P for parkering kombineret med et symbol for stik. Det er kun el-biler og plugin-hybrider, som må benytte disse pladser.

 

El-biler og plugin-hybrider må gerne holde på pladserne uden at lade op. Lader man sin bil, opfordres man dog til at flytte den, når bilen er ladet op, så andre har mulighed for at bruge ladestander.


Parkeringsskilt for elbiler

 

Odense Kommune arbejder p.t. på at udvide lademulighederne for el- og pluginhybridbiler - der arbejdes også på en el-ladestrategi.  

By- og Kulturforvaltningen