Spring til indhold

Tryghed i bymidten

Odense skal være mere tryg at færdes i for handlende og erhvervsdrivende. Derfor opsætter Odense Kommune pullerter i gågaden i 2022.

Odense Byråd har besluttet at sætte 3 mio. kr. af til tryghedsskabende tiltag i bymidten. Formålet er at skabe tryghed for både handlende og butiks- og cafe-/restaurationsejere ved at gøre det umuligt eller meget svært at køre i gågaden uden lovligt ærinde.

 

Pullerter i gågaden

Løsningen bliver at opsætte automatiske hæve-/sænke-pullerter og evt. bænke, cykelparkering eller lignende i kombination med pullerterne.

Tiltagene skal tilgodese en række udfordringer, men også virke hensigtsmæssigt i hverdagen for alle dem, der benytter bymidten. Lige fra erhvervsdrivende, der får leveret varer, over borgere, der bor i gågaden, til brandbiler og patruljerende politibiler og ambulancer.

Alt efter, hvordan placeringen af pullerterne og de øvrige tiltag bliver, kan der skabes f.eks. opholdssteder, cykelparkering eller grønne tiltag i forbindelse med tiltagene.

 

Gråbrødre Plads og Fisketorvet

I første omgang bliver der fokus på Gråbrødre Plads og Fisketorvet.

 

På Gråbrødre Plads etableres der automatiske hæve-/sænke-pullerter i Jernbanegade, Asylgade og Sankt Gertruds Stræde.

Dekorativt billede


På Fisketorvet etableres der automatiske hæve-/sænke-pullerter på Nørregade og Dansestræde.

Dekorativt billede

 

Tidsplan

I november 2021 går projektet ind i projekteringsfasen, og når den endelige placering og tidsplanen er på plads får alle berørte direkte besked.

 

Baggrund

Du finder baggrunden for projektet i Budgetforliget 2021, side 18.

 

Kontakt

Har du spørgsmål til projektet, er du velkommen til at kontakte projektleder Peter Kaas Nielsen på pkni@odense.dk

By- og Kulturforvaltningen