Spring til indhold

Dit Bolbro - områdefornyelse

Bolbro er i gang med en omfattende områdefornyelse med projekter for i alt 30 millioner kroner. Lokale ambassadører er med til at fylde konkret indhold på de enkelte projekter - der er også brug for DIN hjælp!

I den læsevenlige version af programmet Kom og vær med! kan du få overblik over områdefornyelsens projekter og læse mere om, hvordan du involverer dig i de forskellige ting. Du kan hente et trykt eksemplar på Bolbro Bibliotek eller i Brugerhusets Café.

Kom og vær med!

 

Dit Bolbro, kom og vær med

 

Bolbro er et typisk arbejderkvarter med mange små arbejderboliger, hvor en stor del af bygningerne ser ud, som da de blev bygget. Denne tidslomme giver Bolbro stor værdi, men den giver også bydelen udfordringer i forhold til områdets ansigt udadtil og muligheden for at tiltrække nye beboere og investeringer.

 

Bolbro får derfor et tiltrængt løft med en områdefornyelse, så Bolbro kan blive en endnu mere attraktiv og levende bydel, som bliver bundet tættere sammen med bymidten.

 

I efteråret 2016 har Odense Kommune i samarbejde med over 200 lokale borgere udarbejdet et program for områdefornyelsen, som blev godkendt i maj 2017. Programmet er en plan for, hvordan den kommende områdefornyelse forventes udmøntet. Det indeholder projekter for 30 millioner kroner, hvoraf de 20 millioner er finansieret af Odense Kommune og de resterende 10 millioner er tildelt af Transport-, Bygnings- og Boligministeriet. Dit Bolbro – områdefornyelse kører fra 2017 til 2021.

 

Flere af indsatserne i programmet er allerede i gang med at blive planlagt og ført ud i livet. Har du spørgsmål til projektet, eller har du lyst til at have indflydelse på et eller flere af de konkrete projekter i områdefornyelsen, så kontakt projektleder Rikke Falgreen // tlf. 30120758.

 

Følg Dit Bolbro - områdefornyelsen på Facebook

 

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Her skal Bolbro fornyes

Oversigt over steder, der skal fornyes i Bolbro 

1. Cirkuspladsen - områdefornyelsen er i gang!

2. Mødested for unge

3. Parkeringspladsen

4. Træøen

5. Hauges Plads

6. Middelfartvej

7. Fortællepladsen

8. Høj puls


Se billeder og læs mere om, hvad der skal ske de enkelte steder på odenserundt.dk/ditbolbro

 

Derudover vil der være fokus på:

9. Fællesskab og sundhed

10. Være- og hellesteder

11. Ren Bolbro

12. Kulturelle aktiviteter

13. Bygningsfornyelse

Opdateret 05-09-2019

By- og Kulturforvaltningen