Spring til indhold

Klosterhaven

Besøg Klosterhaven ved Odense Domkirke og bliv klogere på krydderurter og lægeplanter.

Lige nedenfor Domkirken viser en gammel, sort smedejernslåge vejen ind til Klosterhaven. Haven er en af byens smukkeste haverum og er skabt så autentisk, at man næsten fornemmer historiens vingesus. Den er tegnet i 1921 af havearkitekt I. P. Sørensen og er et af byens fineste haveanlæg med en spændende plantesamling af krydderurter og lægeplanter.

 

I 2000 blev haven genskabt med udgangspunkt i benediktinermunkenes tid i klostret, der stammer fra 1100-tallet, hvor læge- og krydderurter blev brugt til forebyggelse eller lindring af sygdomme

 

Besøg Klosterhaven

Klosterhaven er et stille rum i Odense bymidte. Den rektangulære del af haven rummer en stor samling af læge- og krydderurter.

 

 

Klosterhaven er helt klart et besøg værd. Om man er interesseret i planterne, eller blot kommer for at sidde i ro og fred, har Klosterhaven noget at byde på.

 

Klosterhavens Venner

En gruppe frivillige hjælper med at passe klosterhavens læge- og krydderurter. De hedder Klosterhavens venner, og du kan søge dem frem på Facebook, hvis du vil læse mere om deres arbejde.

By- og Kulturforvaltningen