Spring til indhold

Familien er barnets fundament

Det vigtigste i børns liv er at være og føle sig elsket. Kærlighed, omsorg, nærvær og tryghed findes i familiens skød, uanset familiens form.

Børn udvikler sig med udgangspunkt i familien som det første og mest nære fællesskab af alle. Det er her, børn får noget, som ingen andre kan give dem.

 

Familien kender barnet bedst og er vigtigst i forhold til at anvise og guide dem i deres udvikling og dannelse. Når en familie vakler, skal fællesskabet række ud. En hjælpende hånd kan komme i mange former og fra forskellige steder. Familien er stadig centrum for, at barnet får en tryg og god opvækst.

 

Børn møder verden med familiens værdier i rygsækken. Når de er afsted hjemmefra, er familien derfor altid med. Børn trives, når de oplever sammenhæng og tryghed, hvor de vokser op, hvor de dyrker deres interesser, hvor de leger og hvor de lærer. Den sammenhæng og tryghed er voksne i børns liv med til at skabe, og den er båret af engagement, indsigt og dialog.

  • For børnene i Odense er ”familie” nogen, man kender rigtig godt, er tæt knyttet med og en tryg, kærlig og stabil base.
  • Forskning peger på, at en kærlig og tryg familie er det vigtigste i et barns liv.

 

Læs afsnittet om "Barnets frihed til at være sig selv" her

Læs afsnittet om "Voksne i barnets hverdag gør verden større" her

Læs afsnittet om "Barnets venner og venskaber" her

Download den samlede vision her

 

Familien er barnets fundament

Børn- og Ungeforvaltningen