Spring til indhold

Kunstnerisk klatrevæg

En kunstnerisk klatrevæg skal gøre området bag Albani mere attraktivt og skabe bedre forbindelse til Odense Å. Væggen står klar til brug og beskuelse.

Den kunstneriske klatrevæg er til at klatre på (bouldering), men kan også bare betragtes som et fint kunstværk. Du kan læse mere om væggen og processen. Hvis du vil klatre på væggen, så er der lavet faldunderlag.

 

 

 

Bag om Den kunstneriske klatrevæg 

Mellem Odense Å og Albani Bryggeriet ligger et lille grønt område. Det har potentiale som en sjov og anderledes pause på en stiforbindelse mellem det kommende nye byområde Thomas B. Thriges Gade og Brogade/Frederiksgade. Området er ejet af Albani Bryggeriet.

 

Odense Kommune vil gerne gøre det lille område mere attraktivt og spændende. Vi har derfor sammenarbejdet med Albani Bryggeri om planerne for det grønne område. En kunstnerisk klatrevæg på bagsiden af Albanis fabriksvæg og en mindre opgradering af området kommer til at skabe bedre adgang til Odense Å, naturen i byen, og bliver en øjenåbner for stedet som man ellers ikke ser i dag.

 

Den kunstneriske klatrevæg står klar til brug i efteråret 2016.

 

Kunstnerisk klatrevæg

I det oprindelige murværk findes en række buer, som følger bygningens længde. De sidste ca. 17 meter en ensartet flade, der er trukket lidt ud fra den øvrige mur, og det er her, at klatrevæggen er opført.

 

Den kunstneriske klatrevæg har to funktioner. Den er et kunstnerisk indslag ved Odense Å, der gør nysgerrige opmærksomme på, at der på den anden side af åen også er et dejligt lille grønt område. Den løfter hele området, og gør det mere venligt og spændende at opholde sig der.

 

Som klatrevæg indbyder den til leg, aktivitet og ophold ved Odense Å, og det vil blandt andet være muligt at komme lidt op i højden og se Odense Å lidt fra oven.

 

Idéen og fliserne er udviklet af keramik- og produktdesigner Jacob Skov Poulsen, og mønsterkompositionen er udviklet af tekstildesigner Maria Kirk Mikkelsen i tæt samarbejde med brugere fra en lokal klatreklub.

 

Klatrevæggen henvender sig især til den unge målgruppe, og den giver dem en anderledes mulighed for motion og aktivitet ved åen og naturen.

 

By- og Kulturforvaltningen