Spring til indhold

Ildsjaelepriserne 2020

Hele to vindere af Ildsjæleprisen 2020!

Vinderne af Ildsjæleprisen 2020 er Red Barnet Odense og Fyns Døveforening
Red Barnet Odense og Fyns Døveforening har vundet Ildsjæleprisen 2020

Ildsjæleprisen 2020 gik ikke blot til én vinder, men hele to! 

Frivilligcenter Odense fejrede 30-års jubilæum d. 18. november 2020. I den forbindelse blev vinderne af årets ildsjælepris kåret. På grund af Covid-19 blev FrivilligGalla ikke afholdt på sædvanlig vis, og vinderne af hovedprisen blev i år afgjort ved online afstemning.

Red Barnet Odense og Fyns Døveforening fik lige mange stemmer og indtog derfor en delt førsteplads. Vinderne løber ikke kun med æren, men modtager også 25.000 kr. til deling.

 

  • "Det betyder meget for os at vinde prisen, og vi er enormt glade og stolte! Vi er glade for, at der bliver sat pris på vores arbejde, og det mærker vi også, når vi er ude hos børnene. Jeg er mest glad på de andre frivillige i foreningens vegne. Vi har været ude med krea-pakker til familierne under corona, og lige om lidt skal vi ud med julehjælp til børnene. Jeg er også glad for, at vi nu har vi mulighed for at invitere børnene til en kæmpe fest, når corona er ovre." 
    Sara Ekknud Windell, formand for Red Barnet Odense.
  • "Det er en stor anerkendelse at blive nomineret og også at vinde prisen! Nu hvor vi har vundet prisen tror vi endnu mere på, at vores aktivitetscentertilbud er et godt og vigtigt tilbud, der gør en forskel for andre. Vi er alle sammen pissestolte!"
    -Malene Melander, der er aktivitetsleder for aktivitetscentret i Fyns Døveforening.

 

Læs hele pressemeddelelsen her

 

 

 

Fire andre priser blev uddelt

Udover Ildsjæleprisen blev der i løbet af november også fundet vindere til Stjernen, Holdspilleren, Den bæredygtige og Kickstarteren. På grund af aflysningen af FrivilligGalla blev priserne overrakt af fire rådmænd, som overraskede foreningerne med statuetter fra Odense Værkstederne, diplom og præmier fra Odense Kalenderen eller med biletter til kulturarrangementer. 

 

Stjernen:

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense by.

Peter Bang - også kendt som "Manden med arret". Peter Bang har vundet Stjernen for den store forskel han, med udgangspunkt i egen baggrund, hver dag gør for byens hjemløse og personer med misbrug.

 

Holdspilleren:

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.

Cykling uden alder Odense har vundet for deres samarbejde med plejecentre i Odense og OK Aktiv. Cykling uden alder giver beboere mulighed for at opleve årets gang i Odense fra cykel. Det giver ny oplevelser og anledning til snak.

 

Den bæredygtige:

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang og gives til en forening, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger. Det gør Home-Start Odense.

Home Start Odense har vundet for foreningens brede forståelse af bæredygtighed ift. arbejdet med sårbare familier, samt drift af genbrugsbutik i Storms Pakhus.

 

Kickstarteren:

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

Bolbro GIF - Idræt for Sindet har vundet for deres opstart af idrætstilbud for psykisk sårbare. Tilbuddet er, i et år med Corona, kommet imponerende fra start, og har allerede mange deltagere, som får stor glæde at være sammen og få motion.

 

By- og Kulturforvaltningen