Spring til indhold

Ildsjæleprisen 2016

2 timer om ugen blev årets ildsjæl.

Det blev foreningen "2 timer om ugen", der fik flest stemmer ved kåringen af årets ildsjæl på Odense Rådhus. Prisen er en hyldest til en forening, der gør en forskel inden for frivilligt socialt arbejde i Odense

 

”2 timer om ugen” var nomineret sammen med ”FBU Forældrelandsforeningen, lokalafdelingen i Region Syddanmark” og ”Privatøkonomisk rådgivning (PROP)”.

 

 

"2 timer om ugen"

"2 timer om ugen" er en organisation med 65 frivillige, der hver bruger to timer om ugen sammen med en flygtning eller et tosproget barn for at fremme sprog, kulturforståelse og inklusionen i det hele taget. De frivilliges indsats bidrager til, at børnene i både bogstavelig og overført forstand løfter hovedet, føler sig på højde med deres danske kammerater og går gennem skolen med glæde og gode resultater.

 

Siden 2008 har ”2 timer om ugen” arbejdet på at støtte inklusionen af etniske minoriteter og deres børn gennem frivillighed. I 2014 blev det til en forening med egen bestyrelse. Læs mere på foreningens hjemmeside

 

 

De fremmødte fra "2 timer om ugen" ses her sammen med borgmester Anker Boye og konferencier Sebastian Dorset til prisuddelingen på Odense Rådhus den 26. september 2016.


De frivillige stemmer selv om ildsjæleprisen

Det er tiende gang, Odense Kommune hylder en frivillig social forening med ildsjæleprisen i Festsalen på Odense Rådhus.

Odense Kommunes Center for Civilsamfund har ud fra indstillinger fra brugere og samarbejdspartnere nomineret tre foreninger, der har gjort en særlig indsats for socialt udsatte eller sårbare i Odense. Og det var repræsentanter for byens frivillige sociale foreninger selv, der under prisfesten stemte om, hvem af de tre nominerede, der skulle have prisen.

Kåringen af årets ildsjæl og den medfølgende prisfest i rådhusets festsal er en hyldest til ALLE Odenses frivillige sociale foreninger for det vigtige og store stykke frivillige arbejde, de gør for andre. Slagets gang blev styret af standupkomiker Sebastian Dorset, og prisen blev overrakt af borgmester Anker Boye.

Ældre- og Handicapforvaltningen