Spring til indhold

Ildsjæleprisen 2015

Børns Voksenvenner er årets ildsjæl.

Det blev Børns Voksenvenner, der fik flest stemmer ved kåringen af årets ildsjæl på Odense Rådhus. Prisen er en hyldest til en forening, der gør en forskel inden for frivilligt socialt arbejde i Odense.

 

Det var en glad Hanne Syrak, formand for Børns Voksenvenner Odense, der fik overrakt prisen:

- Det betyder rigtig meget for en lille forening som vores med den opmærksomhed, det giver at få sådan en pris her. Det giver forhåbentlig flere frivillige – og det er dejligt, for vi kan bruge alle de frivillige, det skal være!

 

 

De fremmødte fra Børns Voksenvenner Odense til prisuddelingen på Odense Rådhus den 21. september 2015. Hanne Syrak står yderst til højre.

 

Børns Voksenvenner Odense

Børns Voksenvenner Odense er en forening, der skaber kontakt mellem børn, der oftest er vokset op med én forælder, og voksne. Børnene kan savne rollemodeller og voksenkontakt og have brug for en relation til en ressourcestærk voksen. Børns Voksenvenner Odense har eksisteret siden 1998. Læs mere på foreningens hjemmeside

 

Foreningerne stemte på årets ildsjæl

I alt tre foreninger var nomineret til årets ildsjælepris på baggrund af indstillinger fra offentligheden. De to øvrige nominerede var Røde Kors Odenses Qnet og Red Barnet Odense. Det var de inviterede gæster til prisfesten – repræsentanter for de frivillige sociale foreninger selv, byrådspolitikere og kommunale samarbejdspartnere – der stemte om, hvem af de tre nominerede, der skulle være årets ildsjæl. Slagets gang blev styret af Christine Feldthaus, der gav de indbudte et indføring i hendes syn på, hvad frivillige og foreningsfolk er for et folkefærd med oplægget ”Kender du frivillig-typen?”.

 

Tidligere års prismodtagere

2014 Odense Ældre IT

2013 Samtaleboblen

2012 Den Fri Rådgivning

2011 Foreningen Frivillige i lokalområde 3

2010 NEFOS, Netværket for Selvmordsramte

2009 Center for Seksuelt Misbrugte

2008 Landsforeningen for udbrændte

2007 Havebæks Venner

Borgmesterforvaltningen