Spring til indhold

Ildsjæleprisen 2010

NEFOS - Netværk for selvmordsramte, modtager Ildsjæleprisen 2010

Odense Kommune uddelte for fjerde år i træk Ildsjæleprisen til en forening, der laver socialt frivilligt arbejde. I 2010 gik prisen til NEFOS – netværk for selvmordsramte.

Elene Fleischer, formand i NEFOS, var tydeligvis både glad og rørt, da hun på foreningens vegne modtog prisen som en anerkendelse af deres arbejde. ”Jeg er glad og stolt af at stå her og være udvalgt til at modtage prisen blandt så mange andre ildsjæle” sagde hun og benyttede lejligheden til at takke for et godt samarbejde med fagfolk fra Klinik for selvmordstruede. 

Valget faldt på NEFOS, fordi de træder til over for pårørende, hvor det offentlige Danmarks tilbud om hjælp typisk er rettet mod den selvmordstruede. Foreningen styrker livskvaliteten og trivslen for efterladte og pårørende til selvmordstruede og forebygger at familier går i opløsning. Desuden har foreningen i foråret iværksat et mentorprojekt, der skal inddrage voksne mentorer for børn og unge, der har oplevet selvmord blandt deres nærmeste. 

I år var der hele 12 indstillede organisationer og foreninger til prisen.

 

Stafet og skulptur 

Modtageren af årets ildsjælepris fik en stafet i form af en femarmet lysestage, der er til låns i et år, og en skulptur af et ”solansigt”, som den prisvindende forening kan beholde. Begge er fremstillet i kobber af kunstneren Jens Galschiøtt, som oprindelig lavede solansigtet til FN’s frivillighedsår i 200l. 

 

Tidligere prisvindere 

2009 Center for seksuelt misbrugte 
2008 Landsforeningen for udbrændte 
2007 Havebæks venner

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen