Børn og Ungeforvaltningen
Find tilbud her
Indsatser i Børn- og Ungeforvaltningen, Odense Kommune
Der er mange muligheder, hvis du vil gå i 10. klasse i Odense. Alle klasserne giver dig mulighed for at sammensætte det forløb, der passer bedst til dig, at få en god afgangseksamen og styrke dig i forhold til valget og gennemførelsen af en ungdomsuddannelse.
ALMENOMRÅDET - SUNDHED OG FOREBYGGELSE
Familiebehandlere tilbyder familieorienteret rådgivning til børn, unge og deres forældre. Vi tilbyder råd og vejledning til f.eks. bedre trivsel, bedre samspil og kommunikation i familien mm. Og hjælp til hvor du kan henvende dig for at få den rette støtte.
Borgerrådgiver kan hjælpe dig med råd og vejledning vedrørende dialogen med kommunen eller klagemuligheder. Rådgiveren er uafhængig af kommunens forvaltninger og skal gøre det lettere at rette henvendelse om utilfredshed og sikre konstruktiv brug af henvendelser til forbedring af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening.
DIALEKTISK ADFÆRDSTERAPI (DAT)
DAT er en manual baseret terapiform, hvor gruppeundervisning kombineres med individuelle samtaler. Forskning har vist, at behandlingsformen især er velegnet til personer, der oplever store udfordringer med at regulere følelser og fastholde sociale relationer.
I Familieplejen beskæftiger vi os med børn og unge, der har behov for en plejefamilie eller en aflastningsfamilie. Vores hjemmeside er også til jer, der allerede er pleje- eller aflastningsfamilie. Her kan I finde håndbogen for plejefamilier, se kursus- og temadage eller læse de nyeste nyhedsbreve.
Forældrerådgivningens formål er at hjælpe med at skabe en konstruktiv dialog mellem børnefamilier og de medarbejdere i Odense Kommune, som borgerne kommer i kontakt med. Mødet med forældrerådgiveren kan foregå enten fysisk eller via telefon.
Vi er ungdomsskolens indsats og støtter børn og unge i at skabe en aktiv fritid. Vi samarbejder med skolerne i Odense Kommune. Udover fritidsvejledning yder vi en særlig indsats overfor sårbare børn og unge, som har brug for en målrettet indsats for at blive inkluderet i en fritidsaktivitet.
Hos os kan du altid dele dine tanker med vores rådgivere. Det er helt normalt at have hovedet fyldt af tanker og at opleve, at livet ikke altid går helt, som du gerne vil. Vores dør står åben, når du har brug for nogen at tale med. Er du mellem 12-25 år, så kan du helt gratis og anonymt booke en samtale i et af vores centre – lige så mange gange og lige så ofte, du vil.
Pædagogisk psykologisk rådgivning - PPR varetager opgaver i dagplejer, børnehuse og skoler i tæt tilknytning til barnets nærmiljø. Henvendelsen til PPR sker primært via barnets/den unges institution eller skole for at sikre et tæt samarbejde mellem barnets vigtige voksne.
Odense Kommune indgår i samarbejde med Region Syddanmark om indsatsen psykiatrinær funktion. Fagpersoner fra Odense Kommune og alment praktiserende læger kan i den åbne konsultation få rådgivning omkring psykiatrinære problemstillinger.
Mange børn og unge oplever at være pårørende til en nærtstående (ofte mor eller far) med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer. Det kan også være børn og unge, der har mistet et nærtstående familiemedlem.
Børn- og ungelægerne modtager alle henvendelser vedrørende børn og unge op til 18 år i selvmordsfare. De har ansvaret for at informere, afklare og guide til relevant hjælp til den unge og familien. Opstår der et akut behov for hjælp uden for åbningstiderne, kan du henvende dig til egen læge, lægevagten, eller psykiatrisk skadestue.
Specialpædagogisk Rådgivning - SPPR giver rådgivning og vejledning til specialbørnehaver, specialskoler og øvrige specialpædagogiske skoletilbud. Det er skoleleder på distriktsskolen, som i samråd med forældre og psykolog indstiller til et specialpædagogisk skoletilbud.
SSP står for samarbejdet mellem Skole, Socialområdet og Politi. Samarbejdet omfatter også samarbejde med boligorganisationer, ungdomsuddannelser, fritidsforeninger og civilsamfundet. SSP Odense arbejder med en helhedsorienteret tilgang og har til formål at opbygge netværk på tværs af institutioner og organisationer for at gøre børn og unge mellem 0-24 år robuste over for risikoadfærd.
Hvert år i ugerne 38, 39 og 40 svarer elever på alle folkeskoler samt udvalgte privat- og friskoler på spørgsmål omkring sundhed og trivsel via et elektronisk spørgeskema. Undersøgelsen gennemføres på 0., 2., 5. og 7.-10. klassetrin. Det er frivilligt at deltage. Resultaterne fremstilles i en rapport, som viser forskellige trivsels- og sundhedsfaktorer og udviklingen deraf blandt børn og unge i Odense.
UngOdense er Odense Kommunes ungdomsskole. Ungdomsskolens vigtigste opgave er at medvirke til at give unge mulighed for et godt ungdomsliv. Henvender sig til børn- og unge i alderen 10-18 år.
På hjemmesiden finder du tilbud til alle unge i kommunen.
Vi tilbyder en række aktiviteter og fællesskaber for unge i alderen 14-29 år og er et sted, hvor unge samles og deler deres passioner og interesser. Her opstår venskaber og fællesskaber. Vi er et hjerte, hvor energien af samhørighed og fællesskab pulserer og skaber et inspirerende miljø for alle, der træder indenfor dets døre.
For unge der har brug for ekstra støtte. Strategien skal på tværs af hele Odense Kommune skabe en fælles tilgang til arbejdet med unge, som har brug for ekstra støtte.
Vores ønske er klart: Vi skal støtte de unge i modigt, nysgerrigt og vedholdende at forfølge den uddannelse, det job og det liv, de selv ønsker. Vi opgiver ikke nogen.
UNGDOMMENS UDDANNELSESVEJLEDNING /UUO
UUO vejleder elever i folkeskolens 7.-10. klasser og individuel vejledning til unge, der vurderes ikke-uddannelsesparate. Vi formidler og koordinerer uddannelsesforløb og brobygning. Vi vejleder unge under 25 år, som enten ikke er i gang med/har afsluttet en ungdomsuddannelse eller ikke er i job på mindst 30 timer om ugen.