Spring til indhold

Pårørende

Der er forskellige tilbud til dig, der er pårørende. Kontakt os og få hjælp til at finde det rette tilbud for dig.

Vi opsamler viden om de tilbud der eksisterer. Til dig der er pårørende og er over eller under 18 år. Her på siden kan du finde nogle af dem.

 

I Center for Mental Sundhed tilbyder vi samtaler og rådgivning til dig, der er pårørende over 18 år. Som pårørende har du mulighed for en eller flere personlige samtaler med en professionel rådgiver. Samtalen tager udgangspunkt i dig og din situation. 

Formålet med rådgivningen er, at du får snakket om det du synes er relevant. Du kan også få viden om hvilke tilbud der er i Odense og vi kan sammen finde det, der passer til dig. Samtalen kan også handle om, hvilke praktiske muligheder for støtte der findes til dig og din nærtstående. Måske har du brug for, at vi bare lytter.

 

Læs mere om vores rådgivning her

Kontakt os så vi kan finde en tid til dig

 

 

Til pårørende børn og unge

Odense Kommune:

Rådgivning til børn som pårørende

Hvis et barn eller ung under 18 år er pårørende til f.eks. fysisk eller psykisk sygdom, skilsmisse m.m., kan man kontakte en pårørenderådgiver i Odense kommune. Han kan hjælpe med de tilbud, der findes i og udenfor Odense kommune, så barnet/den unge kan få den rette hjælp. 

 

Samtalegrupper til børn som pårørende

Tilbud til børn og unge i alderen 7-17 år, hvor mor eller far er ramt af psykisk sygdom. I gruppen er der mulighed for at dele tanker, følelser og oplevelser.

 

Samtalegrupper for pårørende over 18 år

Pårørendegruppen er for alle over 18 år, som er pårørende til et menneske med psykisk eller fysisk sygdom. Som pårørende skal både du og den, du er pårørende til, være fyldt 18.

 

Åben Anonym Rådgivning til familier, børn og unge

Odense kommunen tilbyder gratis og anonym rådgivning til familier, børn og unge. Rådgivningen er enten telefonisk eller ved personlig samtale. Rådgivningen kan også være behjælpelig med at finde ud af, hvor du kan henvende dig, for at få yderligere eller anden hjælp i din kommune.

Rådgivningen kan kontaktes på telefonnr. 61 63 01 94. Telefonen er åben mandag-fredag fra kl. 9-12, hvor det er muligt at bestille tid til en personlig samtale.

 

-Bedre Psykiatri og SIND Pårørenderådgivning

Samtalegrupper for børn og unge som pårørende

Grupperne er for børn og unge i alderen 8-16 år fra hele Fyn der er pårørende til en forælder eller søskende, der har en psykisk sygdom. Samtidig tilbydes forældrene at deltage i forældregruppen.

 

-HeadSpace

I HeadSpace Odense

Rådgivning tilbydes (efter aftale): Walk and talk, Videosamtaler, Samtaler i vores center. For børn og unge i alderen 12-25 år. HeadSpace Odense har åbent mandag til torsdag fra kl. 11.00 - 16.00. Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 11.00 - 16.00. Ring på 53 73 30 04

 

Ventilen i Odense

Ventilen er et tilbud til unge mennesker mellem 15-25 år. Her kan du øve dig i at møde nye mennesker i et trygt, rart og ungt fællesskab. Mødestedet er for dig, der føler dig ensom, og savner nogen at dele dine oplevelser med. Ventilen, Nørregade 77, 5000 Odense C. Tlf.: 5051 4636.

 

Samtalegrupper for unge i Odense

Til dig de; føler dig for alene, anderledes, mobbet. Har lyst til at tale med nogen om de tanker og følelser, der fylder, savner fællesskab har brug for større selvtillid og selvværd. Ungdomshuset, Nørregade 60, 2., Odense C.

 

Novavi Ung Revers i Odense

Professionel behandling af under 30-årige, der er vokset op i familier med alkohol- og stofmisbrug. Gruppebehandling, individuelle samtaler og familiesamtaler. Kongensgade, 5000 Odense C Tlf. 2370 7963 / 2370 5801.

 

Pigeliv i Odense

Pigeliv er et gratis tilbud til piger fra 5. klasse og op. Det et sted til hygge og samvær, hvor de frivillige er med til at finde på sjove aktiviteter på pigernes præmisser. Pigeliv skaber plads til fællesskab og rammer for nye venskaber. Birkeparken beboerhus, Birkeparken 244, 5240 Odense. Kontakt admin@pigeliv.net

 

Red Barnet Odense

Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvor vores fornemmeste opgave består i, at yde hjælp og støtte til udsatte børn i vores lokalområde. I Odense er der bl.a. naturklub i Bolbro og Risinge og Familie-oplevelsesklub. Skriv til: prodense@redbarnet.dk. Tlf.: 2448 6566.

 

TUBA

TUBA i Odense tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge, der bor i Odense og er mellem 25-35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig. De tilbyder også hjælp til unge som er fra 14-24 år og er fra andre kommuner.

 

 

-Region Syddanmark

Samtaleforløb til pårørende under 18 år

Individuelle samtaleforløb til børn under 18 år, der er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom. Åben tilmelding ved at kontakte PsykInfo på tlf. 99 44 45 46 eller mail psykinfo@rsyd.dk

Kursusforløb

Kursus for børn og unge under 18 år, der har forældre eller søskende med psykisk sygdom. Åben tilmelding ved at kontakte PsykInfo på tlf. 99 44 45 46 eller mail psykinfo@rsyd.dk


-Nationale tilbud

BørneTelefonen

Telefonisk rådgivning om problemstillinger som børn og unge oplever. Ring på 116 111 mandag til fredag kl. 9 til 02 og lørdag, søndag og helligdage kl. 11 til 02

 

Psykiatrifonden

Tilbudsform: Online samtalegrupper. Kort om tilbuddet: Samtalegrupper til børn i alderen 13-18 år, der er pårørende til forældre med psykisk sygdom. Grupperne foregår online. Kontakt Tina Mastrup på tm@psykiatrifonden.dk eller 2311 6940.

 

Rådgivning i Psykiatrifonden

Telefonisk rådgivning og chatrådgivning. Specifik gruppechat for unge der har forældre med psykisk sygdom hver torsdag kl 19-21. Ring til Psykiatrifondens rådgivning på tlf. 39 25 25 25.

 

Ungdommens Røde Kors - Ung på linjen

Telefonisk- og chatrådgivning til unge i alderen 13-30 år, der har lyst til at tale med nogen om deres oplevelser og tanker. Ring på 70 12 10 00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22. Chatten er åben hver: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22. Læs mere og chat via:

 

Mindhelper

Informationer og brevkasse. Mindhelper er en hjemmeside der har til formål at guide unge gennem svære tider. Der er informationer om mental sundhed, gode råd og videoer. Der er mulighed for rådgivning gennem brevkassefunktion.

 

Bedre Psykiatri

Telefonisk- og chatrådgivning til pårørende til psykisk sygdom. Ring 71 74 34 91 mandag, tirsdag eller torsdag kl. 10-11.

 

Girltalk.dk

Chatrådgivning til piger i alderen 12-24 der har brug for nogen at tale med. Onlinechat i tidsrummet: søndag - torsdag: kl. 18.30-22.30 og Fredag - Lørdag: kl. 19.00-21.00

 

Cyberhus.dk

Rådgivning og brevkasse. Cyberhus.dk er et rådgivningstilbud rettet mod unge. Der er mulighed for chat og sms-rådgivning samt brevkasse. Onlinechat i tidsrummet: tirsdag: 18-21, onsdag: 18-21, Torsdag: 18-21

 

Somandre.dk

Informationsside. Hjemmeside rettet til børn og unge der er pårørende til psykisk sygdom. Informationer, gode råd, film og lignende er tilgængelige for alle.

 

BRUS

Rådgivning og brevkasse. Chatrådgivning og brevkasse til børn og unge der vokser op i familier med alkohol- og stofproblemer. Læs mere, skriv til brevkassen eller chat på hjemmesiden. Chattens åbningstid: mandag kl.: 10-12 torsdag kl.: 18-21

 

TUBA - hjælp til unge der kommer fra familier med misbrug

Chatrådgivning til unge fra familier med misbrug. Chatten er åben mandag-torsdag kl. 18-22

 

Ung til ung 

Tilbyder mentor, chat og øvelser. Hos UngTilUng tilbydes gratis samtaleforløb til sårbare unge mellem 16-35. Desuden findes mentorsamtaler, chatmulighed, blog og selvhjælpsværktøjer på hjemmesiden. 

 

Børn, Unge og Sorg & Psykiatrifonden - 'Er du okay?'

Online samtalegrupper. Tilbyder rådgivning og online samtalegrupper til unge med en far eller mor med psykisk sygdom. Samtalegrupperne ledes af faglige gruppeledere og er med andre unge i samme situation. Og man kan være med uanset, hvor i landet man bor.

 

KOMBU

Det Nationale Kompetence Center for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom er det naturlige første sted, hvor fagpersoner kan søge viden og rådgivning, hvis de arbejder med familier, hvor et familiemedlem er ramt af psykisk sygdom.

 

Børn, Unge og sorg

Det Nationale Sorgcenter arbejder for, at sorg ikke ødelægger livet for mennesker. Det gør vi ved at tilbyde specialiseret behandling til børn og unge, der oplever sygdom eller død hos forældre eller søskende. Derudover tilbyder vi specialiseret sorgterapi til ældre i Region Hovedstaden og på Fyn. Dronningensgade 23, 5000 Odense C. Tlf.: 7026 6766.

 

Børns Voksenvenner

Børns Voksenvenner Odense er en del af en landsdækkende, frivillig organisation, som arbejder for at etablere givende, meningsfulde venskaber mellem frivillige, ressourcestærke voksne og børn med svære eller spinkle familienetværk. En voksenven, er en ekstra fortrolig voksen i et barns liv med sparsomme relationer. Stadionvej 47, 1 sal, 5200 Odense V. Tlf.: 2926 7842. Email:odense@voksenven.dk

 

Dansk Røde Kors Familienetværk, familieven

Alle børnefamilier kan have brug for støtte i en periode. Derfor tilbyder Røde Kors en frivillig familieven til familier, der oplever et behov for støtte.  Det kan fx handle om at lytte og give sparring på hverdagsudfordringer, hjælpe med lektier og børnenes skolegang, skabe struktur og ro i hverdagen eller budgetlægning. Det kan også handle om at støtte op om fritidsaktiviteter eller hjælpe familien med at udvide eget netværk. Tlf.: 3525 9200.

 

Den fynske sorggruppe for børn og unge

Vi tilbyder samtaleforløb for børn og unge, som har mistet et nærtstående familiemedlem. Tilbuddet gælder for aldersgruppen 10-18 år. Børnene får støtte af to uddannede gruppeledere til at bearbejde sorg og tab i et forløb, som strækker sig over ca. et halvt år. Deltagelse i en sorggruppe er gratis. Tlf.: 2989 3911.

 

Download den samlede liste her

 

Pårørendepolitik

I Odense skal man som pårørende ikke stå alene med sine bekymringer og spørgsmål, og netop derfor har vi udformet en pårørendepolitik. Med udgangspunkt i pårørendepolitikken skal vi støtte de pårørende i deres hverdag og skabe en mere omsorgsfuld og understøttende ramme for dét at være pårørende. 

Læs Odense Kommune Pårørendepolitik her