Pårørende
Find tilbud her
Tilbud til pårørende, voksne og børn og unge
Odense Kommune:
Borgerrådgiver kan hjælpe dig med råd og vejledning vedrørende dialogen med kommunen eller klagemuligheder. Rådgiveren er uafhængig af kommunens forvaltninger og skal gøre det lettere at rette henvendelse om utilfredshed og sikre konstruktiv brug af henvendelser til forbedring af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening.
Hvis du er over 18 år og har en tæt på, som er syg eller har det dårligt psykisk, fysisk, socialt eller noget helt fjerde, så kan du få hjælp og støtte hos Pårørenderådgivningen. Hvis du er tæt på et menneske, som har det svært, og du oplever, at det påvirker dig, kan du altid kontakte Pårørenderådgivningen. De tilbyder gruppeforløb, individuelle samtaler, gåture og meget andet.
SAMTALEGRUPPER FOR PÅRØRENDE OVER 18 ÅR
Pårørendegruppen er til dig, der savner andre at dele dine erfaringer, sorger og glæder med. I et netværk med ligestillede vil du ofte opleve at møde forståelse og åbenhed. Du får også hver gang inspiration og små redskaber, som du kan bruge i hverdagen. Grupperne er for alle over 18 år, som er pårørende til et menneske, der også er over 18 år.
ÅBEN ANONYM RÅDGIVNING TIL FAMILIER, BØRN OG UNGE
Odense kommunen tilbyder gratis og anonym rådgivning til familier, børn og unge. Rådgivningen er enten telefonisk eller ved personlig samtale. Rådgivningen kan også være behjælpelig med at finde ud af, hvor du kan henvende dig, for at få yderligere eller anden hjælp i din kommune.
Sociale foreninger i Odense:
Angst & stressforeningen har forskellige rådgivning, støtte og selvhjælpstilbud. I Odense driver foreningen en social netværkscafé, Oda. Man kan komme, som man er, få en snak og hente hjælp, støtte og inspiration og møde andre - både gæster og frivillige - som ved, hvad det vil sige at tumle med hverdagen.
Vi er en foreningen for pårørende til mennesker med psykisk sygdom eller sårbarhed. Vi tilbyder de pårørende støtte og fællesskab. Det gør vi fx i vores samtalegrupper, naturgrupper og skriveværksteder. Vi arrangerer foredrag og pårørendecaféer, og vi kæmper for en bedre psykiatri og for at nedbryde tabuer om psykisk sygdom. Vores tilbud er for unge og voksne (fra 18 år).
Børns Voksenvenner Odense er en del af en landsdækkende, frivillig organisation, som arbejder for at etablere givende, meningsfulde venskaber mellem frivillige, ressourcestærke voksne og børn med svære eller spinkle familienetværk. En voksenven, er en ekstra fortrolig voksen i et barns liv med sparsomme relationer.
Det Nationale Sorgcenter arbejder for, at sorg ikke ødelægger livet for mennesker. Det gør vi ved at tilbyde specialiseret behandling til børn og unge, der oplever sygdom eller død hos forældre eller søskende. Derudover tilbyder vi specialiseret sorgterapi til ældre i Region Hovedstaden og på Fyn.
Er du under 25 år, og har du brug for nogen at tale med - eller kender du én, der har? Her kan du tale om netop det, du ønsker, og i dit eget tempo. Intet er for stort eller småt. Du bestemmer selv, om du vil sige dit fulde navn og andre oplysninger. Rådgiverne hos Headspace har tavshedspligt.
Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre. Kræftrådgivningen tilbyder samtalegrupper og kurser.
Novavi Ung Revers er et gratis tilbud til børn og unge under 25 år, som er vokset op i familier med misbrug. Vi har 8 afdelinger, men du kan få hjælp uanset hvor du bor. Bor du i Odense, kan vi også hjælpe dig, hvis du er mellem 25 og 35 år. Vi har både fysiske og online forløb.
Pigeliv er et gratis tilbud til piger fra 5. klasse og op. Det et sted til hygge og samvær, hvor de frivillige er med til at finde på sjove aktiviteter på pigernes præmisser. Pigeliv skaber plads til fællesskab og rammer for nye venskaber
Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvor vores fornemmeste opgave består i at yde hjælp og støtte til udsatte børn i vores lokalområde. Vi har hele 14 aktiviteter og ca. 200 frivillige, der skal understøtte de ca. 500 lokale børn, som vi har tilknyttet vores forening.
SAMTALEGRUPPER FOR UNGE I ODENSE
Samtalegrupper for Unge er et tilbud til dig mellem 13 og 30 år, der oplever svære udfordringer i livet, som du gerne vil arbejde med. I Samtalegrupper for Unge bliver du mødt med åbenhed, respekt samt en stor nysgerrighed på, hvem du er. Samtalerne tager altid udgangspunkt i dine tanker, følelser og behov. Vi tror på, at du er specialist i dit eget liv, og du ved bedst, hvad du har brug for.
SAVN BØRN OG PÅRØRENDE TIL INDSATTE
SAVN er en pårørendeforening, som yder støtte til pårørende berørt af et familiemedlems eller en vens fængsling. SAVN tilbyder også rådgivning til fagpersoner i kontakt med pårørende.
TUBA i Odense tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge, der bor i Odense og er mellem 25-35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig. De tilbyder også hjælp til unge som er fra 14-24 år og er fra andre kommuner.
TUBANU er en frivilligdrevet forening for unge og voksne, der er vokset op med stof- eller alkoholmisbrug i familien. Vi har fokus på alt det udenom terapien: netværk og trivsel, samt et fedt og meningsfuldt hverdagsliv, hvor man aktivt kan bruge sine nyfundne ressourcer og kompetencer på en meningsfuld måde.
Føler du dig ensom? Og oplever du, at det kan være svært at komme ud og møde andre unge mennesker? I Ventilen Odense kan du møde andre, der har det ligesom dig. Andre, som også vil have hjælp til at komme ud af ensomheden. Her kan I dele små og store ting med hinanden. Spille spil, tage i biografen eller noget helt tredje.
Region Syddanmark:
CENTER FOR PÅRØRENDEINDDRAGELSE
Center for Pårørendeinddragelse - CEPI er et kompetence- og videnscenter, der indsamler og genererer viden samt understøtter pårørendeinddragelse i den kliniske hverdag i psykiatrien og somatikken bl.a. via forskning og kompetenceudvikling af personalet.
PsykInfo har en række tilbud til børn og unge, som er pårørende til en far eller mor med psykisk sygdom. Tilbuddene omfatter familiesamtaler, forældresamtaler, børne- og ungesamtaler samt et kursustilbud for børn og unge, der er pårørende til en mor/far eller søskende med psykisk sygdom.
Nationale tilbud:
Bedre Psykiatri har en Rådgivning til dig, der er pårørende til et menneske, med en psykisk sygdom. Du kan via vores bookingsystem booke én telefonisk rådgivningssamtale af 30-45 minutters varighed.
Det kan være svært at vokse op i en familie med alkohol- eller stofproblemer. I BRUS ved vi, hvordan rusmidler påvirker en familie. Og det er altid okay at kontakte os. Du kan få fat på os på SMS eller skrive til vores brevkasse.
Hver dag, året rundt sidder vores frivillige rådgivere på BørneTelefonen klar til at lytte og rådgive børn og unge i Danmark om deres problemer, store som små.
Cyberhus er et klubhus på nettet for dig, der er mellem 9 og 25 år. Du kan skrive til en voksen og få rådgivning i vores brevkasser og chat, dele dine tanker i ung-til-ung eller bare hænge ud, og læse med. I Cyberhus kan du være dig selv, og har du brug for en voksen, vil vi gerne lytte og prøve at hjælpe
Hvis du har en fysisk syg forælder, kender du måske til, at det kan være svært at tale om og helt forstå. Når det er sådan, kan det nogle gange være rart at få støtte til at takle, at der er flyttet sygdom ind i ens familie. Du har mulighed for at chatte anonymt med en af vores unge frivillige på Sorglinjen der selv har prøvet at have en syg forældre og hvordan det føles.
DANSK RØDE KORS FAMILIENETVÆRK, FAMILIEVEN
Alle familier med hjemmeboende børn kan have brug for støtte i en periode. Derfor tilbyder Røde Kors en frivillig familieven til familier, der oplever et behov for støtte. Det kan fx handle om at lytte og give sparring på hverdagsudfordringer, hjælpe med lektier og børnenes skolegang, skabe struktur og ro i hverdagen eller budgetlægning. Det kan også handle om at støtte op om fritidsaktiviteter eller hjælpe familien med at udvide eget netværk.
Alzheimerforeningen tilbyder viden, råd og vejledning til pårørende. Også gruppeforløb og unge-camp. Er du pårørende til et menneske med demens? Har du en mor eller far med demenssygdom? På vores ungesite kan du læse om at være ung pårørende. Du kan også høre andre unges historie og få kontakt med unge.
Har du brug for at skrive, tale eller ses med nogen, der har det ligesom dig? Girl Talk hjælper piger og unge kvinder i alderen 12-24, som mistrives, har det svært eller har brug for at få styrket deres selvværd. De tilbyder digital, anonym rådgivning gennem chat og sms.
Det Nationale Kompetence-center for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom er det naturlige første sted, hvor fagpersoner kan søge viden og rådgivning, hvis de arbejder med familier, hvor et familiemedlem er ramt af psykisk sygdom.
Mindhelper er en hjemmeside der har til formål at guide unge gennem svære tider. Der er informationer om mental sundhed, gode råd og videoer. Der er mulighed for rådgivning gennem brevkassefunktion.
Psykiatrifondens rådgivning er fagligt funderet og på frivillig basis. Du kan både ringe, chatte og skrive til vores anonyme rådgivning. Også som pårørende eller fagperson. Desuden har vi rådgivningstilbud til særlige grupper.
Er du efterladt, og har brug for hjælp og støtte i din sorg? Her finder du en vejviser over sorggruppetilbud i hele landet, for efterladte efter dødsfald. Formålet med Sorgvejviseren er at gøre det så nemt for dig som muligt at finde den rette og nødvendige støtte og hjælp til sorgen, der hvor du bor. Sorgvejviseren viser udelukkende gruppetilbud.
TUBA - hjælp til unge fra familier med misbrug
Chatrådgivning til unge fra familier med misbrug.
Chatten er åben mandag-torsdag kl. 18-22.
UNGDOMMENS RØDE KORS - UNG PÅ LINJEN
Mangler du en anden ung at tale med, som er interesseret og vil lytte?
Seks aftener om ugen sidder vores frivillige klar på chat og telefon for at tale med dig om stort som småt. Det kan være alt fra ensomhed og kærlighed til angst og selvmordstanker.
Hos UngTilUng tilbydes gratis samtaleforløb til sårbare unge mellem 16-35. Desuden finder du mentorsamtaler, chatmulighed, blog og selvhjælpsværktøjer på hjemmesiden.