Spring til indhold

Pårørende

Find tilbud her

Tilbud til pårørende, voksne og børn og unge

 

 

Odense Kommune:

BORGERRÅDGIVER

Borgerrådgiveren er en uafhængig person ansat af byrådet, de skal bidrage til retssikkerhed og styrkelse af dialogen. Hvis du som borger i Odense oplever problemer med dialogen med kommunen, er utilfreds med sagsbehandling eller borgerbetjening og har forsøgt dialog med den konkrete forvaltning uden held, er du velkommen til at henvise til borgerrådgiveren.

 

RÅDGIVNING TIL BØRN SOM PÅRØRENDE

Hvis et barn eller ung under 18 år er pårørende til f.eks. fysisk eller psykisk sygdom, skilsmisse m.m., kan man kontakte en pårørenderådgiver i Odense kommune. Han kan hjælpe med de tilbud, der findes i og udenfor Odense kommune, så barnet/den unge kan få den rette hjælp. 

 

SAMTALEGRUPPER FOR PÅRØRENDE OVER 18 ÅR

Pårørendegruppen er for alle over 18 år, som er pårørende til et menneske med psykisk eller fysisk sygdom. Som pårørende skal både du og den, du er pårørende til, være fyldt 18.

 

ÅBEN ANONYM RÅDGIVNING TIL FAMILIER, BØRN OG UNGE

Odense kommunen tilbyder gratis og anonym rådgivning til familier, børn og unge. Rådgivningen er enten telefonisk eller ved personlig samtale. Rådgivningen kan også være behjælpelig med at finde ud af, hvor du kan henvende dig, for at få yderligere eller anden hjælp i din kommune.

Rådgivningen kan kontaktes på telefonnr. 61 63 01 94. Telefonen er åben mandag-fredag fra kl. 9-12, hvor det er muligt at bestille tid til en personlig samtale.

 

 

Sociale foreninger i Odense:

ANGSTFORENINGEN I ODENSE

Til pårørende over 18 år tilbydes gruppeforløb. Man kan føle sig magtesløs, når man er pårørende til et menneske med angst uanset om den, der har angst, er barn, ung eller voksen. Til vores pårørendemøder kan du møde andre i samme situation under trygge rammer.

 

BEDRE PSYKIATRI ODENSE:

Vi støtter og hjælper voksne pårørende til mennesker med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelser. Hos os kan du fx deltage i en samtale-gruppe, en naturgruppe, vores skriveværksted, vores månedlige pårørendecafé og få en en-til-en-samtale med en af vores frivillige.
Kochsgade 27, 5000 Odense C. Kontakt: 
odense@bedrepsykiatri.dk.  

 

BØRNS VOKSENVENNER

Børns Voksenvenner Odense er en del af en landsdækkende, frivillig organisation, som arbejder for at etablere givende, meningsfulde venskaber mellem frivillige, ressourcestærke voksne og børn med svære eller spinkle familie-netværk. En voksenven, er en ekstra fortrolig voksen i et barns liv med sparsomme relationer.

Stadionvej 47, 1 sal, 5200 Odense V. Tlf.: 2926 7842. E-mail:odense@voksenven.dk

 

BØRN, UNGE OG SORG

Det Nationale Sorgcenter arbejder for, at sorg ikke ødelægger livet for mennesker. Det gør vi ved at tilbyde specialiseret behandling til børn og unge, der oplever sygdom eller død hos forældre eller søskende. Derudover tilbyder vi specialiseret sorgterapi til ældre i Region Hovedstaden og på Fyn.

Dronningensgade 23, 5000 Odense C. Tlf.: 7026 6766.

 

HEADSPACE ODENSE

I Headspace Odense tilbydes (efter aftale): Walk and talk, Videosamtaler, Samtaler i vores center. For børn og unge i alderen 12-25 år.

HeadSpace Odense har åbent mandag til torsdag fra kl. 11.00 - 16.00.
Telefonen er åben mandag til torsdag fra kl. 11.00 - 16.00. Ring på 53 73 30 04

 

KRÆFTENS BEKÆMPELSE I ODENSE

Tilbyder samtalegrupper og kurser. Når du selv eller et familiemedlem bliver alvorligt syg af kræft, kan du få behov for at møde ligestillede. I Kræftrådgivningen i Odense har vi en række forskellige grupper til både patienter, pårørende og efterladte i alle aldre.

 

NOVAVI UNG REVERS I ODENSE

Professionel behandling af under 30-årige, der er vokset op i familier med alkohol- og stofmisbrug. Gruppebehandling, individuelle samtaler og familie-samtaler.

Kongensgade, 5000 Odense C Tlf. 2370 7963 / 2370 5801.

 

PIGELIV I ODENSE

Pigeliv er et gratis tilbud til piger fra 5. klasse og op. Det et sted til hygge og samvær, hvor de frivillige er med til at finde på sjove aktiviteter på pigernes præmisser. Pigeliv skaber plads til fællesskab og rammer for nye venskaber

Birkeparken beboerhus, Birkeparken 244, 5240 Odense. Kontakt admin@pigeliv.net

 

PÅRØRENDEGRUPPE TIL SCLOROSERAMTE

Vi er en pårørendegruppe for unge i alderen 18-30 år, der er børn af scleroseramte forældre. 

Unge pårørende gruppe til sclerose-ramte i Odense.

Vi er en gruppe unge i alderen 18-30 år med scleroseramte forældre der samles om det at være pårørende.

Vores møder er en blanding af samtalemøder og oplevelsesmøder. På samtalemøderne vender vi forskellige emner og problematikker vi møder. Vi oplever hver gang at kunne genkende os selv i hinandens fortællinger. Denne oplevelse af, at "vi ikke er alene" håber vi at kunne brede ud til flere. På oplevelsesmøderne tager vi på spillecafe, i teater, ud og spise eller lignende. Vi mødes hver 1. mandag i måneden på Borgernes Hus kl. 19-21.

RED BARNET ODENSE

Red Barnet Odense er en lokal frivilligorganisation, hvor vores fornemmeste opgave består i, at yde hjælp og støtte til udsatte børn i vores lokalområde. I Odense er der bl.a. naturklub i Bolbro og Risinge og Familie-oplevelsesklub. Skriv til: prodense@redbarnet.dk. Tlf.: 2448 6566.

 

SAMTALEGRUPPER FOR UNGE I ODENSE

Til dig de; føler dig for alene, anderledes, mobbet. Har lyst til at tale med nogen om de tanker og følelser, der fylder, savner fællesskab har brug for større selvtillid og selvværd.

Ungdomshuset, Nørregade 60, 2., Odense C.

 

TUBA

TUBA i Odense tilbyder hjælp, rådgivning og terapi til unge, der bor i Odense og er mellem 25-35 år, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug. Hjælpen er gratis, og alle ansatte og frivillige har tavshedspligt og er her for at hjælpe dig. De tilbyder også hjælp til unge som er fra 14-24 år og er fra andre kommuner.

 

TUBANU

Tubanu er en frivilligdrevet forening for unge og voksne, der er vokset op med stof- eller alkoholmisbrug i familien. Vi har fokus på alt det udenom terapien: netværk og trivsel, samt et fedt og meningsfuldt hverdagsliv, hvor man aktivt kan bruge sine nyfundne ressourcer og kompetencer på en meningsfuld måde.

 

VENTILEN I ODENSE

Ventilen er et tilbud til unge mennesker mellem 15-25 år. Her kan du øve dig i at møde nye mennesker i et trygt, rart og ungt fællesskab. Mødestedet er for dig, der føler dig ensom, og savner nogen at dele dine oplevelser med. Ventilen, Nørregade 77, 5000 Odense C. Tlf.: 5051 4636.

 

 

Region Syddanmark:

CENTER FOR PÅRØRENDEINDDRAGELSE

Center for Pårørendeinddragelse er et videns- og kompetence-center, der er oprettet i 2021. Formålet med centeret er at understøtte psykiatriens og somatikkens arbejde med pårørendeinddragelse. Centeret samler og genererer viden om pårørendeinddragelse og har fokus på inddragelse af voksne pårørende og på børn, der er pårørende til en forælder eller en søskende med psykisk lidelse. Lille Grundet Hulvej 7, Bygning N, 7100 Vejle

SAMTALEFORLØB TIL PÅRØRENDE UNDER 18 ÅR

Individuelle samtaleforløb til børn under 18 år, der er pårørende til forældre eller søskende med psykisk sygdom. Åben tilmelding ved at kontakte PsykInfo på tlf. 99 44 45 46 eller mail psykinfo@rsyd.dk

 

 

Nationale tilbud:

BEDRE PSYKIATRI – Landsforeningen for pårørende:  

Professionel rådgivning via telefon eller e-mail til pårørende til mennesker med psykisk sygdom og udviklingsforstyrrelser.
Book en tid på hjemmesiden, eller ring og bestil tid på tlf. 71743491 tirsdag eller torsdag kl. 10-11. 

BRUS

Rådgivning og brevkasse. Chatrådgivning og brevkasse til børn og unge der vokser op i familier med alkohol- og stofproblemer.

Læs mere, skriv til brevkassen eller chat på hjemmesiden. Chattens åbningstid: mandag kl.: 10-12 torsdag kl.: 18-21

BØRNETELEFONEN

Telefonisk rådgivning om problemstillinger som børn og unge oplever.

Ring på 116 111 mandag til fredag kl. 9 til 02 og lørdag, søndag og helligdage kl. 11 til 02

BØRN, UNGE OG SORG & PSYKIATRIFONDEN - 'ER DU OKAY?'

Online samtalegrupper

Tilbyder rådgivning og online samtalegrupper til unge med en far eller mor med psykisk sygdom. Samtalegrupperne ledes af faglige gruppeledere og er med andre unge i samme situation. Og man kan være med uanset, hvor i landet man bor.

CYBERHUS.DK

Rådgivning og brevkasse

Cyberhus.dk er et rådgivningstilbud rettet mod unge. Der er mulighed for chat og sms-rådgivning samt brevkasse. Onlinechat i tidsrummet: tirsdag: 18-21, onsdag: 18-21, Torsdag: 18-21

 

DANSK RØDE KORS FAMILIENETVÆRK, FAMILIEVEN

Alle børnefamilier kan have brug for støtte i en periode. Derfor tilbyder Røde Kors en frivillig familie ven til familier, der oplever et behov for støtte.  Det kan fx handle om at lytte og give sparring på hverdagsudfordringer, hjælpe med lektier og børnenes skolegang, skabe struktur og ro i hverdagen eller budgetlægning. Det kan også handle om at støtte op om fritidsaktiviteter eller hjælpe familien med at udvide eget netværk. Tlf.: 3525 9200.

DEMENS, TILBUD TIL PÅRØRENDE

Alzheimerforeningen tilbyder viden, råd og vejledning til pårørende. Også gruppeforløb og unge-camp. Er du pårørende til et menneske med demens? Har du en mor eller far med demenssygdom? På vores ungesite kan du læse om at være ung pårørende. Du kan også høre andre unges historie og få kontakt med unge.

GIRLTALK.DK

Chatrådgivning til piger i alderen 12-24 der har brug for nogen at tale med. Onlinechat i tidsrummet: søndag - torsdag: kl. 18.30-22.30 og Fredag - Lørdag: kl. 19.00-21.00

KOMBU

Det Nationale Kompetence-center for Børn og Unge i familier med psykisk sygdom er det naturlige første sted, hvor fagpersoner kan søge viden og rådgivning, hvis de arbejder med familier, hvor et familiemedlem er ramt af psykisk sygdom.

MINDHELPER

Informationer og brevkasse

Mindhelper er en hjemmeside der har til formål at guide unge gennem svære tider. Der er informationer om mental sundhed, gode råd og videoer. Der er mulighed for rådgivning gennem brevkassefunktion.

 

PSYKIATRIFONDEN

Tilbudsform: Online samtalegrupper

Kort om tilbuddet: Samtalegrupper til børn i alderen 13-18 år, der er pårørende til forældre med psykisk sygdom. Grupperne foregår online.

Kontakt Tina Mastrup på tm@psykiatrifonden.dkeller 2311 6940.

 

RÅDGIVNING I PSYKIATRIFONDEN

Telefonisk rådgivning og chatrådgivning. Specifik gruppechat for unge der har forældre med psykisk sygdom hver torsdag kl. 19-21.

Ring til Psykiatrifondens rådgivning på tlf. 39 25 25 25.

 

SORG-VEJVISER

Er du efterladt, og har brug for hjælp og støtte i din sorg? Her finder du en vejviser over sorggruppetilbud i hele landet, for efterladte efter dødsfald. Formålet med Sorgvejviseren er at gøre det så nemt for dig som muligt at finde den rette og nødvendige støtte og hjælp til sorgen, der hvor du bor.

Søg og klik dig frem via geografi, alder og type af sorgstøttetilbud. Alle tilbud er gratis. I enkelte tilfælde kan der indgå betaling for forplejning. Dette vil fremgå af det konkrete tilbud.

 

TUBA - hjælp til unge fra familier med misbrug

Chatrådgivning til unge fra familier med misbrug.

Chatten er åben mandag-torsdag kl. 18-22.

 

UNGDOMMENS RØDE KORS - UNG PÅ LINJEN

Telefonisk- og chatrådgivning til unge i alderen 13-30 år, der har lyst til at tale med nogen om deres oplevelser og tanker. Ring på 70 12 10 00 mandag, tirsdag, onsdag og torsdag kl. 19-22.

Chatten er åben hver: mandag, tirsdag, onsdag, torsdag, fredag og søndag kl. 19-22. Læs mere og chat via:

UNG TIL UNG 

Tilbyder mentor, chat og øvelser

Hos UngTilUng tilbydes gratis samtaleforløb til sårbare unge mellem 16-35. Desuden findes mentorsamtaler, chatmulighed, blog og selvhjælpsværktøjer på hjemmesiden.