Gruppeforløb
Som pårørende har du mulighed for at deltage i et netværk med andre pårørende, der befinder sig i en lignende situation.
Om vores gruppeforløb
Vores gruppeforløb er for dig, der er pårørende til et menneske med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer. Det kan fx være, at du har en forælder, ven, kæreste eller nabo, der har det svært.
Pårørendegruppen er til dig, der savner andre at dele dine erfaringer, sorger og glæder med. I et netværk med ligestillede vil du ofte opleve at møde forståelse og åbenhed. Du får også hver gang inspiration og små redskaber, som du kan bruge i hverdagen.
Grupperne er for alle over 18 år, som er pårørende til et menneske, der også er over 18 år. Det er gratis at deltage og grupperne ledes af pårørenderådgiverne. Grupperne består af max. 12 personer.
Inden vi mødes den første gang, samles alle deltagere og pårørenderådgiveren til et introduktionsmøde. Introduktionsmødet er en vigtig del af forløbet og skal klæde dig på til resten af gruppemøderne. Vi mødes ugentligt. Et par måneder efter sidste gruppemøde, samles gruppen igen, til et opfølgningsmøde.
Vi tilbyder følgende pårørendegrupper:
Hvordan foregår gruppemøderne?
Vi følger som udgangspunkt en fast struktur på de enkelte gruppemøder. Vi indleder altid gruppemødet med en runde, hvor alle pårørende får mulighed for at fortælle, hvad der fylder lige nu. Herefter finder vi i fælleskab frem til et eller flere temaer, som vi arbejder med.
Temaet, og forskellige redskaber, arbejder vi med i større eller mindre grupper. Temaerne kan være egenomsorg, de mange udfordrende følelser som f.eks. skyld, vrede og afmagt, ventesorg, grænser og roller. Vi slutter gruppemødet af med en runde, hvor vi gør os klar til at vende blikket mod hverdagen igen.
Ring til os på 63 75 75 70, hvis du vil tilmelde dig et gruppeforløb, eller hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan vi kan støtte dig i din rolle som pårørende.
Hvis du ikke har mulighed for at deltage i ovennævnte forløb, så ring og få en snak med os. Vi kan være behjælpelige med at rådgive om andre muligheder. Vi opretter også gerne løbende forløb, når der er deltagere nok til at danne en pårørendegruppe.
Som pårørende skal både du og den, du er pårørende til, være fyldt 18 år, før du kan få støtte i Pårørenderådgivningen. Du skal desuden være bosiddende i Odense Kommune, men det har ingen betydning, hvor din nærtstående bor.