Spring til indhold

Hvem kan få rådgivning?

Vi hjælper og rådgiver alle i Odense, der er pårørende til en person med psykiske, fysiske eller sociale udfordringer.

En pårørende er en person, der har et nært forhold til et menneske med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer. Det gælder uanset, om den person, du er pårørende til, har en medfødt problematik eller har pådraget sig den på et senere tidspunkt i livet.

I Odense Kommune har vi tilbud:

 

Til dig, der er pårørende og under 18 år

Til dig, der er pårørende og over 18 år

 

Du skal være bosiddende i Odense Kommune for at gøre brug af kommunens pårørenderådgivning og tilbud til pårørende. Det har ingen betydning, hvor din nærtstående bor.

 

Eksempler på forskellige pårørende med forskellige problemer

Barnet

"Jeg er 7 år, og min mor er syg. Hun har fået brystkræft og er tit på sygehuset i længere tid. Min søster på 13 år og min far snakker meget om det, og vi er alle sammen kede af det. Men jeg kan ikke følge med i, hvad de voksne snakker om, og så ender jeg bare med at sidde helt alene uden rigtig at forstå, hvad der sker."

 

Sønnen

"Jeg er søn til en ældre mand på 85 år, som er kommet på plejehjem. Min far er kommet på plejehjem, fordi han var begyndt at falde meget derhjemme. Han har det egentlig godt nok på plejehjemmet, men jeg synes ikke, han bliver aktiveret nok. Jeg kunne godt tænke mig, at han kom noget mere ud. Jeg kunne også godt tænke mig, hvis de selv lavede mad på plejehjemmet."

 

Hustruen

"Jeg er en ældre kvinde på 78 år. Min mand er lige kommet på plejehjem pga. demens, og jeg savner ham så frygteligt og vil så gerne besøge ham. Men jeg er meget dårligt gående, og han er kommet på plejehjem i den anden ende af byen. Jeg ved slet ikke mine levende råd."

 

Søsteren

"Jeg er 42 år og søster til en kvinde på 50 år med en alvorlig, medfødt hjerneskade. Hun bor på et bosted og er meget dårlig både fysisk og psykisk. Jeg er efterhånden den eneste, der besøger hende, fordi vores mor er død, og vores far er blevet gammel, og det stresser mig helt vildt. Min mand siger, at hun jo ikke forstår noget alligevel, men hvad nu hvis hun gør? Jeg vil ikke være den, der svigter hende."

 

Mosteren

"Jeg har en niece på 18 år, der altid er kommet meget hos mig. Hun er en skrøbelig pige med depressive tendenser, og hun kommer tit forbi mig for at snakke, når hun burde være i skole. Hun fortæller, at hun er kommet bagud i skolen (HTX), og at de truer med at smide hende ud pga. hendes høje fravær. Hendes mor vil gerne have hende ud af huset, og selvom hun har en rådgiver fra kommunen, som hun er glad for, så er jeg bekymret for, hvordan det skal gå med hende."