Spring til indhold

Ildsjælepriserne 2019

Bydelssøstre blev årets vinder af Ildsjæleprisen 2019!

Bydelssøstre - kvinder styrker kvinder

Bydelssøstre vandt årets Ildsjælepris på baggrund af deres sociale arbejde med udsatte kvinder i Vollsmose. Udover æren modtager Bydelssøstre overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2019.

Bydelssøstre hjælper og støtter kvinder, som ofte er isolerede, og som det etablerede system har svært ved at nå. De formidler vigtig information og viden og bygger bro mellem kvinden og det sted, som bedst kan hjælpe. De fokuserer på at styrke kvinderne, så de kan hjælpe sig selv, deres børn og familie.

- Vi er stolte over, at vores arbejde bliver bemærket. Det betyder rigtig meget. Prisen giver os endnu mere blod på tanden, og vi fortsætter vores arbejde som de ildsjæle, vi er, sagde Bydelssøstrene fra scenen.

Fire andre priser blev uddelt

Udover Ildsjæleprisen blev der også fundet vindere til Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen. Disse priser blev også hædret med mere end æren.

Cityforeningen sponsorerede tre gange 5.000 kroner til vinderne af priserne Kickstarteren, Holdspilleren og Den Bæredygtige, mens vinderen af Stjernen fik billetter til flere af byens sports- og kulturoplevelser.

Kickstarteren
Vinderen af Kickstarteren blev Recovery Bulls.

Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd og gives til en ny forening eller et nyt tiltag, der løser udfordringer for en socialt udsat eller overset målgruppe.

Recovery Bulls vandt Kickstarteren på baggrund af deres nytænkende måde at arbejde med en ofte overset målgruppe på. De tilbyder sundheds- og motionstilbud til en yderst sårbar målgruppe og giver dem mulighed for at mødes i positive og givende fællesskaber, der højner livskvaliteten hos denne gruppe.

Den Bæredygtige
Vinderen af Den Bæredygtige blev Team U-Frivillig.

Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang og gives til en forening, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.

Team U-Frivillig vandt Kickstarteren på baggrund af deres evne til at arbejde med bæredygtighed i bred forstand - både i forhold til udnyttelse af miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer. Hos Team U-Frivillig handler det nemlig om at støtte udviklingshæmmede i frivilligjobs.

Holdspilleren
Vinderen af Holdspilleren blev Den Frie Rådgivning.

Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.

Den Frie Rådgivning vandt Holdspilleren på baggrund af deres konstruktive samarbejde med blandt andre Odense Kommune. De bidrager til en større forståelse mellem kommune og civilsamfund, hvilket er værdifuldt for alle parter.

Stjernen
Vinderen af stjernen blev Lise Christiansen.

Stjernen gives til en frivillig person, der har ydet en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats i Odense by.

Lise Christiansen vandt Stjernen på baggrund af sit mangeårige arbejde i CSM Syd. Hun har med sit store, vedholdende og ekstraordinære arbejde og engagement gjort en kæmpe forskel for sårbare mennesker, der oplever senfølger af seksuelt misbrug i barndommen.

 

By- og Kulturforvaltningen