Spring til indhold
Nyhed

Odense fejrer biodiversiteten med masser af naturoplevelser

18-05-2022

Der er masser af oplevelser i vente for alle, når Odense søndag den 22. maj er med til at fejre den internationale biodiversitetsdag. Weekenden byder på et spækket program med ture og sjove oplevelser i naturen.

biodag.jpg

Odense Kommune fejrer biodiversiteten søndag den 22. maj med spændende oplevelser for store og små.

Naturen skal have større vinger at flyve på i Odense. Derfor har Odense Kommune de senere år lagt en stor indsats i at blive Danmarks grønneste storby. Indsatsen betyder blandt andet, at man arbejder målrettet på at øge biodiversiteten i hele byen, så alt fra urter, orme, larver, fugle og fisk får bedre vilkår for at leve i både byens centrum og de mange forstæder.

Odense deltager også i den landsdækkende konkurrence om at blive Danmarks vildeste kommune. Derfor har Odense Kommune også valgt, at man selvfølgelig skal deltage i FN's Internationale Biodiversitetsdag, som finder sted søndag den 22. maj. Det er første gang, at Odense deltager i fejringen.

Odense tilbyder på dagen en lang række arrangementer for odenseanere i alle aldre. Blandt andet med guidede naturture og en biodiversitetsfestival i børnehøjde på Engen i Fruens Bøge.

Her kan man blandt andet møde biologen Vicky Knudsen, der er blevet kendt fra sine tv-programmer på DR, og deltage i en masse sjove oplevelser for børn. Blandt andet insekt-lykkehjul, udforskning af dyrelivet i Skovsøen og naturbingo.

- Vi har et stort ønske om at åbne naturen op for alle i Odense. Vores store, grønne områder har et stort potentiale for at skabe større biodiversitet og dermed også en mere grøn og spændende by for borgerne. Når vi fejrer biodiversiteten, så inviterer vi også folk til at komme ud og tage del i de oplevelser, som vi arbejder så hårdt på at skabe her i Odense. Der er så meget godt i vente, hvis bare vi tør, siger rådmand for By- og Kulturforvaltningen, Søren Windell (C).

Ud i naturen

Foruden biodiversitetsfestivalen for børn er der i weekenden en række arrangementer for det mere voksne publikum - eller i hvert fald dem der kan holde sig vågne.

Man kan blandt andet komme på flagermusjagt lørdag den 21. maj fra klokken 21.15 til 22.30 ved Fruens Bøge, hvor Lasse Jacobsen fra Syddansk Universitet gør os klogere på de forskellige arter og deres levevis. Der bliver mulighed for at lytte til flagermusene og forhåbentlig se dem jage i det svage løs.

Et andet eksempel på det mangfoldige program er en morgentur med fuglefløjt på Bispeengen. Her vil Kurt Due Johansen fra Danmarks Naturfredningsforening og Dansk Ornitologisk Forening fortælle om de forskellige fuglegrupper. Med lidt held bliver det muligt at se den sjældne blåhals, som i 1800-tallet ynglede på netop Bispeengen, og som nu efter mere end 100 år er vendt tilbage til den smukke eng i Odense.

Se hele programmet på www.odense.dk/dkvild

Kontaktinformation

Søren Windell, rådmand, By- og Kulturforvaltningen, tlf. 6551 2080