Spring til indhold
Nyhed

Hvem skal hyldes i år? Indstil dine kandidater til ildsjælepriserne nu

30-05-2022

Kender du en ildsjæl i skikkelse af en forening eller en frivillig person, der gør en forskel for nogle af Odenses udsatte og sårbare borgere? Så kan du nu indstille dem til årets ildsjælepriser, som Odense Kommune uddeler på den nationale frivillighedsdag.  

Fredag den 30. september 2022 afholder Frivilligcenter Odense det årlige FrivilligGalla, som er de frivillige, sociale foreningers gallafest. I forbindelse med afviklingen af FrivilligGalla uddeler Odense Kommune fem priser for at hylde den frivillige indsats, som har stor betydning for nogle af Odenses sårbare og socialt udsatte borgere. Det er Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel (S), der uddeler hovedprisen, Ildsjæleprisen, mens de øvrige priser bliver uddelt af byens rådmænd.

"De frivillige formår at opbygge et helt særligt bånd til de udsatte borgere, netop fordi de ikke er på arbejde, men gør det, de brænder for. Det er altid værd at fejre, og det er en stor fornøjelse at være med til hvert år", lyder det fra Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

"Vi skal huske at hylde de nye initiativer såvel som den helt særlige civilsamfundsindsats på socialområdet, for det er ikke noget, vi beder de frivillige om at gøre - der er tale om ægte ildsjæle", supplerer social- og beskæftigelsesrådmand Christoffer Lilleholt (V).

For ældre- og handicaprådmand Brian Dybro (SF) er de frivilliges engagement helt uundværligt:

"De frivillige, der holder døende i hånden på vores plejehjem, er et godt eksempel på, hvordan frivillige træder til og gør en vigtig forskel. På den led er den frivillige indsats for mig at se en uundværlig del af velfærdssamfundet anno 2022, og den helt særlige indsats skal honoreres".

De fem ildsjælepriser

De fem ildsjælepriser uddeles til frivillige, sociale foreninger i Odense, som gør en ekstra indsats for udsatte og sårbare børn, voksne og ældre.

Fire af ildsjælepriserne går til en frivillig, social forening, der i løbet af det seneste år har gjort en særlig forskel. Den femte pris er en personlig pris, som gives til en frivillig, der har ydet en ekstraordinær indsats.

  • Ildsjæleprisen er hovedprisen, som går til en frivillig, social forening, der har udmærket sig          særligt i løbet af det seneste år.
  • Kickstarteren gives for anerkendelse af nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige har øje for langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger (og evt. også med virksomheder og kommunen).
  • Stjernen er en personlig ærespris, der gives til en frivillig for en vedholdende og ekstraordinær frivillig, social indsats.

Der er nu åbent for indstillinger til ildsjælepriserne

Du kan nu nominere Odenses frivillige initiativer og ildsjæle. Alle, der har lyst, kan komme med deres bud på, hvem de synes, fortjener et ekstra skulderklap for deres særlige indsats - og man må gerne komme med flere indstillinger.

Indstillingerne sendes til Odense Kommune via et elektronisk skema, der ligger på https://www.odense.dk/brug-byen/foreningsliv-og-frivillighed/ildsjaelepriserne/indstil-til-ildsjaelepriserne

Her kan man også læse mere om ildsjælepriserne og se, hvem der tidligere har modtaget priserne. Sidste frist for at indstille er fredag den 19. august 2022.

Kontaktinformation

Asger Freud-Blæsbjerg 

Frivillighedskonsulent, Odense Kommune 

Tlf. 24 76 67 13

Jess Kahr

Centerleder, Frivilligcenter Odense

Tlf. 21 16 02 18