Spring til indhold
Nyhed

Nu går UngOdenses digitale infovideo om 10. klasse i luften

07-01-2021

Det er ved at være den tid på året, hvor mange unge skal til at vælge, hvad de skal efter 9. klasse. Skal det være ungdomsuddannelse? Efterskole? Eller 10. klasse? I dag, torsdag den 7. januar 2021, har Odense Kommune premiere på en digital informationsvideo om netop de mange muligheder for 10. klasse.

Valgmulighederne er mange, og det kan være svært at finde ud af, hvilken retning man skal gå i. Selvom ansøgningsfristen er 1. marts 2021, så er det allerede fra januar, de forskellige uddannelser har infoaftener og åbent hus-arrangementer.

I år ser den type arrangementer pga. Covid-19-restriktioner dog en del anderledes ud, end de plejer. For i år går UngOdenses infoaften i stedet digitalt, når de fortæller om, hvad det vil sige at gå i 10. klasse. De fyldte sale på Niels Bohrs Allé 210 er udskiftet med computerskærmen hjemme i sofaen. Men det stopper ikke UngOdense i at formidle det gode budskab om hvorfor, de unge skal vælge 10. klasse.

Og der er mange forskellige retninger at vælge, når man vælger 10. klasse, hvad end man vælger en 10. klasse med studieretning, en kombineret 10. klasse eller en af de små 10. klasser.

- De mange forskellige 10. klasser giver de unge mulighed for selv at sammensætte det år, der passer dem bedst. Det er et år med fokus på den enkelte elevs udvikling - både fagligt, personligt og socialt - og et år med fokus på efterfølgende at vælge den helt rigtige ungdomsuddannelse ud fra elevens individuelle styrker, udfordringer og mål for fremtiden, siger Kristina Munk, leder af dagundervisningen i UngOdense.

Den helt nyproducerede - og coronavenlige - film om næste skoleårs 10. klasse tilbud i Odense kan ses her.

Fakta

Kontaktinformation

Kristina Munk, leder af dagundervisningen i UngOdense, telefon: 29 63 10 16, e-mail: kmu@odense.dk.