Spring til indhold
Nyhed

Odenses tre handicappriser 2020 er uddelt til dedikerede ildsjæle

03-12-2020

I dag den 3. december, på FN's årlige, internationale dag for mennesker med et handicap, uddelte formanden for Odense Handicapråd, Birthe Malling, og rådmand på ældre- og handicapområdet, Søren Windell, dette års tredje og sidste handicappris.

Hvert år uddeler Odense Handicapråd 3 handicappriser i kategorierne Initiativ, Tilgængelighed og Uddannelse- og job. Grundet corona er priserne i år blevet overrakt ved små, individuelle overraskelsesarrangementer i stedet for ved ét stort arrangement, og i dag var det to undervisere fra HF og VUC Fyn, der fik sig en glædelig overraskelse.

Årets Uddannelses- og jobpris 2020 gik nemlig til HF og VUC for deres nyoprettede autismelinje, blandt andet fordi den er med til at sikre, at flere unge kan få en uddannelse på trods af et handicap, og fordi kernen i autismelinjen er at fokusere på de unges styrker fremfor udfordringer.

"Vi er helt overvældede, hold da op. Det er en kæmpe anerkendelse til hele holdet bag autismelinjen og det betyder rigtig meget, at indstillingen til prisen kommer fra en af vores elever," lød det fra Nikolaj Nørgaard, der sammen med sin kollega Dorthe Hansen modtog prisen på vegne af HF og VUC Fyn.

Vinderne af handicappriserne 2020

Tidligere på ugen var det det Initiativprisen og Tilgængelighedsprisen, der blev uddelt. Årets tre vindere er udvalgt blandt et stærkt ansøgerfelt og er:

Handicaprådets Initiativpris 2020:

Enghavens Boldklub (fodbold) for udviklingshæmmede børn ved formand Michael Rasmussen.

Handicaprådets Tilgængelighedspris 2020:

Sarah Hylleberg, social- og sundhedsassistent på botilbuddet Sedenhuse for voksne udviklingshæmmede. Sarah fik prisen for at have arrangeret en musikfestival for beboerne under den første corona-nedlukning.

Handicaprådets Uddannelses- og Jobpris 2020:

HF og VUC Fyn for deres nyoprettede autismelinje ved undervisere Nikolaj Nørgaard og Dorthe Hansen.

Vigtig anerkendelse

For Birthe Malling, der er formand for Odense Handicapråd, er uddelingen af de årlige handicappriser vigtig. Både for at anerkende de ildsjæle, der brænder for at gøre en forskel for mennesker med et handicap, men også fordi handicappriserne hvert år er med til at sætte fokus på handicapområdet.

"Der er rigtig mange mennesker, der arbejder med at forbedre forholdene for mennesker med et handicap, og som giver en masse af sig selv til forskellige mærkesager. Nogle af dem gør det helt privat, mens andre for eksempel er organiserede i en forening. Kendetegnende for disse mennesker er, at de ofte arbejder i det skjulte, men de fortjener anerkendelse og synlighed for deres indsats, og det kan Handicappriserne være med til," siger Birthe Malling.

Også hos Søren Windell, der er rådmand på ældre- og handicapområdet og næstformand i Odenses Handicapråd, er uddelingen af de årlige handicappriser en vigtig begivenhed.

"Det har været en bevægende uge for mig i den her uge. Jeg har sammen med Birthe Malling uddelt 3 handicappriser til mennesker, der virkelig gør en forskel for mennesker med et handicap, og som gør det af et godt hjerte, og det går lige ind. De fortjener al den opmærksomhed og anerkendelse, de kan få, og i denne uge har vi gjort vores for, at de bliver set," lyder det fra Søren Windell.

Om Odense Handicapråds handicappriser

Handicappriserne uddeles af Handicaprådet i Odense hvert år den 3. december, som er FN's årlige, internationale dag for mennesker med et handicap. Priserne er en særlig anerkendelse til personer, virksomheder eller organisationer, der gør noget ekstraordinært for at styrke handicappedes livsvilkår i Odense. De tre priser er: Initiativprisen, Tilgængelighedsprisen og Uddannelses- og Jobprisen.

Vedlagt foto
Formanden for Odense Handicapråd, Birthe Malling, og rådmand på ældre- og handicapområdet, Søren Windell (begge yderst til venstre) uddelte i dag en handicappris til HF og VUC Fyn for deres nye autismelinje. På vegne af HF og VUC modtog undervisere Nikolaj Nørgaard (med diplom) og Dorthe Hansen (med blomster) prisen. Med på billedet er nogle af eleverne fra autismelinjen. 

Læs mere om Odense Handicapråds handicappriser: www.odense.dk/handicapprisen

Kontaktinformation

Birthe Malling, formand for Handicaprådet Odense: 40 34 35 27.

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.

Cæcilie Lumby, konsulent på ældre- og handicapområdet i Odense Kommune: 30 60 06 83.