Spring til indhold
Nyhed

Næsten 4 mio. kroner uddelt til Odenses foreninger

27-12-2020

På torsdagens møde i Folkeoplysningsudvalget blev enige om uddelingen af 3.861.867 kroner til projekter i odenseanske foreninger gennem den såkaldte 2:1-pulje. Midlerne kan tildeles til mindre anlægsprojekter, vedligeholdelse eller om- og tilbygning af eksisterende lokaler. Der kan højst opnås tilskud til to-tredjedele af udgiften, resten skal foreningen selv komme med.

Formand for ØB, Jørgen Andersen, glæder sig over tilskuddet til to nye omklædningsrum, bad og toilet.

De frivillige folkeoplysende foreninger i Odense vil gerne forbedre deres forhold for medlemmerne. Det kunne tydeligvis ses på mængden af ansøgninger til den såkaldte 2:1-pulje, hvor det er muligt at søge tilskud til f.eks. vedligeholdelse eller om- og tilbygningerne under forudsætning af, at foreningerne selv afholder en tredjedel af udgifterne.

Der kom i alt 52 ansøgninger om tilskud til projekter i 2021, og Folkeoplysningsudvalget besluttede at fordele 3.861.867 kroner på 37 ansøgninger, hvor der var stor bredde i både aktivitet og ansøgningens størrelse. Den største tildeling gik til Odense Faldskærmscenter, som modtager 448.000 kroner til renovering af tag, facader og vinduer, mens Odense Q får et tilskud på 5.347 kroner til opgradering af omklædningsrum.

- Det er dejligt, at vi kan glæde så mange foreninger, som gerne vil forbedre deres forhold. Jeg glæder mig desuden over at se bredden i Odenses foreningsliv. Der er virkelig noget for enhver smag, og derfor skal der også lyde en stor tak til alle de mange frivillige, som får foreningernes hjerter til at banke hver eneste dag - I gør en kæmpe forskel. Desværre må vi også skuffe nogen, da vi ikke har midler nok til alle projekter, derfor arbejder jeg også for, at vi får udvidet Odense Kommunes tilskud til foreningerne markant igennem 2:1 puljen i Velfærdens Fundament, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt (V).

Stor glæde hos Østre Boldklub

Folkeoplysningsudvalget havde i alt 3.867.000 kroner til rådighed, og da der blev uddelt 3.861.867, betyder det, at der bliver overført 5.103 kroner til næste års pulje.

Blandt årets modtagere er Dalum Lystfiskerforening, Rideklubben Odin, Fyns Disc Golf og Østre Boldklub, hvor formand Jørgen Andersen glæder sig meget over tilskuddet på 373.333 kroner, som skal bruges til en tilbygning med to omklædningsrum, bad og toilet.

- Vi er blevet lige omkring 400 medlemmer i Østre Boldklub, og det er gået meget stærkt i den seneste tid. På halvandet år har vi haft en medlemsfremgang på 40 procent, så vi har i den grad brug for flere omklædningsrum, så vi kan tilbyde ordentlige faciliteter til vores medlemmer. Derfor er tilskuddet fra puljen virkelig kærkomment, siger Jørgen Andersen.


Der kan læses mere om 2:1-puljen på Odense Kommunes hjemmeside.

Se listen over modtagere i referatet fra Folkeoplysningsudvalget.

Kontaktinformation

Christoffer Lilleholt, by- og kulturrådmand, tlf.: 65 51 20 80