Spring til indhold
Nyhed

Lærke Kibsgaard Rask er ny stabschef for Politik og Strategi i Odenses Børn- og Ungeforvaltning

23-12-2020

Fra 1. februar 2021 bliver det Lærke Kibsgaard Rask, der er stabschef for Politik og Strategi i Børn- og Ungeforvaltningen og Odenses 38.000 børn og unge. Lærke Kibsgaard Rask er et kendt ansigt i Børn- og Ungeforvaltningen, hvor hun siden 2017 har været sekretariatschef for Ledelsessekretariatet.

Som stabschef for Politik og Strategi får Lærke Kibsgaard Rask ansvaret for den politiske betjening af børn- og ungerådmanden og Børn- og Ungeudvalget samt understøttelse af den adm. direktør. Hun kommer til at være drivende på de vigtigste politiske dagsordener og i samspil med de øvrige chefer sikre, at der bliver arbejdet målrettet og systematisk med de politiske, strategiske og operationelle målsætninger på et stort og komplekst område med mange interessenter.

Adm. direktør i Børn- og Ungeforvaltningen Hanne Dollerup udtaler:

- Med Lærke Kibsgaard Rask har vi fået en stabschef, der favner de tre ben, som stabschefstillingen står på: Den politiske betjening, det tværgående fokus i organisationen samt ledelse af Politik og Strategi. Lærke repræsenterer et ledelsessyn og - tilgang, der favner både et samarbejdssyn og et helhedsperspektiv, og det er essentielt i forhold til de spændende opgaver, som Børn- og Ungeforvaltningen har ansvaret for og driver. Her tænker jeg både på den fortsatte udvikling og trivsel for Odenses børn og unge og også de opgaver, som ligger i pipeline, lige fra omsætning af Bystrategien over opgaven omkring velfærdens fundament til et fortsat fokus på børnene i verdens bedste robotby. Jeg glæder mig til at fortsætte samarbejdet med Lærke.

Den nye stabschef glæder sig til at tiltræde stillingen:

- Jeg har ambitioner for Politik og Strategi, der har en særlig rolle med at sikre sammenhænge, helhedsblik og balancegange mellem både opgaver og de mange dygtige samarbejdspartnere, som afdelingen har. Politik og Strategi skal sætte den administrative og politiske ledelse i spil og skabe et godt beslutningsrum, hvor der er sammenhæng mellem den politiske retning og fagligheden på børn- og ungeområdet, så det styrker læringen og trivslen hos børnene i Odense. Jeg glæder mig til i endnu højere grad - sammen med de dygtige chefer og medarbejdere i Politik og Strategi - at indtage den drivende, koordinerende og kvalificerende rolle, som en stabsfunktion skal kunne og har, siger Lærke Kibsgaard Rask.

Lærke Kibsgaard Rask er uddannet Cand.scient.pol. fra Syddansk Universitet i Odense. Inden Lærke Kibsgaard Rask kom til Odense Kommune var hun ansat i Kalundborg Kommune som leder for Pædagogisk Udviklingscenter. Privat bor Lærke Kibsgaard Rask i Odense sammen med sin mand og tre børn.

Børn- og Ungeforvaltningen er den største forvaltning i Odense Kommune med mere end 6400 medarbejdere, som hver dag arbejder for at sikre trivsel og udvikling for byens børn og unge bl.a. gennem fællesskaber, uddannelse, dannelse, sprog og tidlig indsats.

Kontaktinformation

Hanne Dollerup, adm. direktør, mobil: 21 45 44 86

Lærke Kibsgaard Rask, mobil: 20 13 25 59