Spring til indhold
Nyhed

Indstil din kandidat til årets handicappriser i Odense

23-10-2020

Tiden nærmer sig, hvor Odense Handicapråd skal uddele årets handicappriser til de odenseanere, der gør en forskel for mennesker med et handicap. Borgerne i Odense kan være med til at bestemme, hvem der løber med dette års priser og kan indstille deres kandidat frem til den 6. november 2020.

Handicappriserne, der uddeles i kategorierne initiativ, tilgængelighed samt job- og uddannelse, har til formål at anerkende personer, virksomheder eller organisationer, der gør noget aktivt for at styrke livsvilkårene for mennesker med et handicap i Odense. Herudover har handicappriserne også til formål at inspirere ved at vise de gode eksempler på, hvordan hverdagen for borgere med et handicap kan gøres bedre.

Priser der vækker glæde

Sidste års vindere var Fie Nielsen fra Rema 1000 i Næsby, Christina Røn fra LykkeLiga og Ine Møller Hansen fra Astma-Allergiforeningen. For alle tre vindere var det en stor anerkendelse at vinde handicapprisen i deres kategori og et skulderklap, der gav fornyet energi til at fortsætte de gode initiativer. Og det er lige præcis det, handicappriserne handler om.

Birthe Malling, der er formand i Odense Handicapråd, fortæller:

Der er så mange mennesker, der bruger en tid, energi og hjerteblod på at gøre noget godt for mennesker med et handicap. De gør det uden tanke på sig selv og uden tanke på nogen former for gevinst andet end den glæde, det tilfører deres målgruppe. For os i Odense Handicapråd er dette en kæmpe fornøjelse at opleve, og derfor ligger det os meget på sinde at anerkende disse mennesker med de tre handicappriser."

Fokus på handicapområdet

Ud over at anerkende og inspirere har handicappriserne også til formål at sætte fokus på bredden af handicapområdet. Et handicap er nemlig meget mere end det fysiske handicap, der kan ses med det blotte øje. Mange mennesker lever med et skjult handicap som f.eks. en psykisk sygdom, angst eller døvhed, og denne gruppe mennesker bliver tit overset i det offentlige rum.

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense, siger:

"Det er meget vigtigt for mig som rådmand på området, at vi ikke glemmer alle de mennesker, der lever med et usynligt handicap, når vi snakker om handicapområdet. Det er ofte mennesker, der kæmper en brav kamp for at holde hovedet oven vande hver eneste dag, og alle dem, der gør en forskel for denne gruppe, skal også anerkendes. Det gode ved handicappriserne er, at de er med til at sætte fokus på bredden af handicapområdet, og jeg håber, at rigtig mange vil indstille en kandidat i år."

Hvem kan indstille?

Alle kan indstille kandidater til Handicappriserne 2020. Enkeltpersoner, virksomheder og organisationer kan også indstille sig selv. Indstillingen sker på Odense Kommunes hjemmeside, hvor man også kan læse mere om Handicapprisen. Indstillingen skal ske senest den 6.november 2020.

Indstil en kandidat på: www.odense.dk/handicapprisen

Kontaktinformation

Birthe Malling, formand for Handicaprådet i Odense: 40 34 35 27.

Søren Windell, rådmand på ældre- og handicapområdet i Odense: 30 70 36 93.

Cæcilie Lumby, konsulent på ældre- og handicapområdet: 30 60 06 83.