Spring til indhold
Nyhed

Her er de nominerede til Ildsjæleprisen 2020

22-09-2020

I november hædrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde med Ildsjælepriserne. Fejringen af Odenses frivillige skulle ellers have løbet af stablen i uge 39, men på grund af stigningen i antallet af smittede med Covid-19 på landsplan udskydes prisoverrækkelserne til november.
I år er Red Barnet, Fyns Døveforening og Multihuset KIK IND nomineret til Ildsjæleprisen 2020. Fra den 10. november kan du stemme på din favorit og være med til at vælge vinderen! 

Det var Bydelssøstrene, der vandt Ildsjæleprisen i 2019.

Odense Kommune uddeler for 14. gang Ildsjæleprisen til en frivillig social forening, der igennem det seneste år har gjort en særlig indsats for Odenses udsatte og sårbare grupper. 

De nominerede til Ildsjæleprisen 2020 er:

  • Red Barnet

Kontaktperson Sara Windell, sara@windell.dk, telefon: 24486566.

  • Fyns Døveforening

Kontaktperson: Malene Melander, mallomadsen@hotmail.com, telefon: 31 77 23 91 (træffes kun via mail eller sms).

  • Multihuset KIK IND

Kontaktperson: Mette Lillelund, lillelund92@live.dk, telefon: 50671775.

Festivitas og hyldest

På grund af Covid-19 er FrivilligGalla, hvor Ildsjælepriserne ellers blev uddelt, aflyst. Men helt kedeligt bliver det ikke. Vinderne af Ildsjæleprisen vil nemlig blive fejret ved Frivilligcenter Odenses jubilæum onsdag den 18. november. Her vil borgmester Peter Rahbæk Juel afsløre, hvem der har vundet årets Ildsjælepris. Vinderen løber ikke kun med æren, men modtager også overskuddet fra Kulturmaskinens Julegalla 2020.

- Vi har så mange gode frivillige kræfter i byen, som gør en enormt stor indsats for deres medborgere. De frivillige løfter kulturlivet, de støtter vores udsatte, de skaber aktiviteter for vores børn og ældre, de bringer ny energi ind i foreninger og rigtig meget andet. Det skylder vi dem som en by en stor tak for, for Odense skal være kendetegnet ved, at vi er her for hinanden. Det ser jeg frem til at markere igen i år med Ildsjæleprisen, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

I perioden fra den 3. til den 17. november bliver de fire øvrige priser; Kickstarteren, Den Bæredygtige, Holdspilleren og Stjernen uddelt. Her overrasker de fire rådmænd Susanne Crawley Larsen, Christoffer Lilleholt, Søren Windell og Brian Dybro vinderne med statuetter og præmier fra Odense Kalenderen eller billetter til kulturbegivenheder i Odense. 

By- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt glæder sig til at være med til at hylde de frivillige kræfter i Odense. Han skal uddele Kickstarteren:


- Kickstarteren er en vigtig pris, fordi den belønner både nytænkning og iværksætterånd. Det er i høj grad kvaliteter, som vi har brug for i Odenses foreningsliv. For det er nemlig kickstarterne, der får nye idéer og sætter skub i tingene. Det er helt afgørende, når foreningerne skal kunne udvikle sig i takt med samfundet, så deres tilbud bliver ved med at være attraktive. Jeg glæder mig meget til at overrække prisen, siger by- og kulturrådmand Christoffer Lilleholt

Ældre- og handicaprådmand Søren Windell er glad for, at han i år skal overrække Holdspillerprisen: 


- I år har jeg fået æren af at uddele prisen Holdspilleren, og jeg glæder mig meget til at overraske en helt særlig forening, der dyrker det gode samarbejde med andre. Samarbejde og fællesskab er nemlig vigtige parametre, når vi snakker innovation og nyskabelse, ligesom det også er vigtige elementer i kampen mod ensomhed, som er en vigtig sag for mig. Jeg tror på fællesskabet, og derfor ser jeg i den grad frem til at hædre årets holdspillere, siger ældre- og handicaprådmand Søren Windell.

Beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro ser frem til at hylde det frivillige sociale arbejde med prisen Stjernen:


- Jeg glæder mig til at uddele Stjerneprisen til en af de mange frivillige odenseanske ildsjæle, der gennem flere år har gjort en stor indsats. De frivillige gør en uvurderlig forskel blandt andet på det sociale område, og det skal vi huske at anerkende. Derfor har vi i Beskæftigelses- og Socialudvalget også netop vedtaget at lave et frivilligbevis på det sociale område i samarbejde med Frivilligcenter Odense, siger beskæftigelses- og socialrådmand Brian Dybro.

Børn- og Ungerådmand Susanne Crawley Larsen skal uddele prisen Den Bæredygtige, som sætter fokus på bæredygtighed i bred forstand - både i forhold til udnyttelse af miljømæssige, økonomiske og menneskelige ressourcer.


- Jeg er begejstret for, at bæredygtighed og langsigtede løsninger er noget af det, vi hylder. Nu sætter verdensmål også en standard for det frivillige arbejde i Odense - for eksempel i forhold til ligestilling og en grøn og retfærdig by, siger børn- og ungerådmand Susanne Crawley Larsen.

Hvordan findes vinderen af Ildsjælprisen 2020? 

Vinderen findes ved en online afstemning, der bliver skudt i gang tirsdag den 10. november og løber til og med tirsdag den 17. november. Her kan du stemme på din favorit og være med til at vælge vinderen.
 

Fakta

Odense Kommune har siden 2007 uddelt Ildsjæleprisen til en frivillig social forening eller organisation, som har været med til at yde en særlig indsats for de socialt udsatte og sårbare i Odense. Siden 2017 har prisuddelingen også indeholdt fire underpriser, der hylder forskellige aspekter af det frivillige sociale område:

  • Kickstarteren belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • Den Bæredygtige sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • Holdspilleren fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • Stjernen hylder en enkelt person for en mangeårig frivillig social indsats.

Disse priser uddeles i år i perioden fra den 3. til den 17. november, hvor de fire rådmænd overrasker med statuetter og præmier. Borgmesteren overrækker Ildsjæleprisen den 18. november.

Odense Kommune har i år modtaget over 80 indstillinger til de fem forskellige priser.

Læs mere om Ildsjælepriserne her.

Kontaktinformation

Sigrid Bolet, frivillighedskonsulent i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen i Odense Kommune, tlf. 51 17 22 56

Jannie Lang Pedersen, frivillighedskonsulent i Ældre- og Handicapforvaltningen i Odense Kommune, tlf. 30 69 40 34