Spring til indhold

Ildsjælepriserne og FrivilligGalla

Odense Kommune uddeler årligt fem Ildsjælepriser som en hyldest til de frivillige sociale foreninger, der gør en særlig indsats for socialt udsatte og sårbare i Odense.

Vinderne af Ildsjælprisen 2017 - Homestart

Hvert år fejrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde ved uddelingen af de fem Ildsjælepriser: 

  • ILDSJÆLEPRISEN er hovedprisen og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
  • KICKSTARTEREN belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • DEN BÆREDYGTIGE sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • HOLDSPILLEREN fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • STJERNEN hylder en enkelt person for en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats.

Frivillige sociale foreninger/organisationer kan vinde priserne Ildsjæleprisen, Kickstarteren, Den bæredygtige og Holdspilleren, mens Stjernen er en ærespris som uddeles til én person. Der er flotte pengepræmier på højtkant til de fem vindere.  Læs mere om de fem ildsjæleprisers kriterier og præmier.

 

INDSTIL KANDIDATER TIL ILDSJÆLEPRISERNE

Alle kan indstille en eller flere kandidater til både Ildsjæleprisen og de fire øvrige priser. Det gælder fx. fra frivillige, deltagere, brugere, medlemmer, pårørende samt samarbejdpartnere af de frivillige sociale tilbud. 

Indstil dine kandidater nu. Du kan indstille frem til den 26. august 2020.


PRISOVERRÆKKELSE I 2020

i 2020 bliver de 5 Ildsjælepriser overakt anderledes end normalt. FriviligGalla, hvor Idsjælepriserne plejer at blive overrakt, er nemlig aflyst i 2020 som følge af corona-krisen. I 2020 sker prisoverrækkelsen i stedet på følgende måde:        

  • ILDSJÆLEPRISEN: Fredag den 25. september - Frivillig Fredag - kårer borgmester Peter Rahbæk Juel vinderen af hovedprisen - Ildsjæleprisen. Det sker i Festsalen på Odense Rådhus, hvor årets tre nominerede foreninger til Ildsjæleprisen er inviteret til kåringen. (NB Pga. corona-omstændigheder, kræver arrangementet på rådhuset en personlig invitation). 
  • STJERNEN, DEN BÆREDYGTIGE, KICKSTARTEREN OG HOLDSPILLEREN: Vinderene af de fire priser bliver annonceret i dagene op til Frivillig Fredag: I perioden 21-24. september får vinderne af de fire priser hver især uventet fint besøg af en af Odense fire rådmænd, som kommer forbi med diplom, statuette og præmie.

 

Hvordan findes vinderne?

Odense Kommune udpeger tre nominerede til Ildsjæleprisen på baggrund af alle indstillinger. I 2020 bliver vinderen fundet ved en online afstemning. Alle, der har lyst, kan stemme på hvem blandt de tre kandidater, der skal vinde årets Ildsjælepris. Læs mere om hvordan vinderne findes og hyldes

 

Tidligere års prismodtagere 

Den første Ildsjælepris blev uddelt i 2007. Fra og med 2017 har Odense Kommune uddelt fem forskellige priser, der hylder forskellige aspekter af det frivillige sociale områder. Ildsjæleprisen er hovedprisen. Læs mere om de tidligere prismodtagere

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte: bsf-frivillig@odense.dk

 

Læs mere om FrivilligGalla (aflyst i 2020) 

Gå til det elektroniske indstillingsskema

 

Borgmesterforvaltningen