Spring til indhold

Ildsjælepriserne og FrivilligGalla

Odense Kommune uddeler årligt fem Ildsjælepriser som en hyldest til de frivillige sociale foreninger, der gør en særlig indsats for socialt udsatte og sårbare i Odense.

Vinderne af Ildsjælprisen 2017 - Homestart

Hvert år fejrer Odense Kommune det frivillige sociale arbejde ved uddelingen af fem Ildsjælepriser: 

  • ILDSJÆLEPRISEN er hovedprisen og gives til en frivillig social forening/organisation, der har udmærket sig særligt i det seneste år.
  • KICKSTARTEREN belønner nytænkning og iværksætterånd.
  • DEN BÆREDYGTIGE sætter fokus på den bæredygtige tankegang, der tænker i langsigtede og ansvarlige løsninger.
  • HOLDSPILLEREN fejrer det gode samarbejde mellem foreninger og evt. med virksomheder og kommune.
  • STJERNEN hylder en enkelt person for en ekstraordinær og vedholdende frivillig social indsats.

Frivillige sociale foreninger/organisationer kan vinde priserne: Ildsjæleprisen, Kickstarteren, Den bæredygtige og Holdspilleren. Stjernen er en ærespris som uddeles til én person. Der er flotte pengepræmier på højkant til de fem vindere.  Læs mere om de fem ildsjæleprisers kriterier og præmier.

 

Frem til 26. august 2020 kan alle indstille en eller flere kandidater til Ildsjæleprisen og de fire øvrige priser. Det gælder fx. fra frivillige, deltagere, brugere, medlemmer, pårørende samt samarbejdspartnere af de frivillige sociale tilbud. Odense Kommune udpeger tre nominerede til Ildsjæleprisen  og en vinder til hver af de fire øvrige priser på baggrund af alle indstillinger.  Læs mere om hvordan vinderne findes og hyldes.

NOMINEREDE TIL ILDSJÆLEPRISEN 2020

  • Fyns Døve Forening
  • Multihuset KIK Ind
  • Red Barnet Odense

Se film om de tre nominerede foreninger.

 

ONLINEAFSTEMNING 2020

I 2020 bliver vinderen fundet ved en online afstemning, der løber fra  10. november til 17. november 2020 kl. 13.00. Alle, der har lyst, kan stemme på hvem blandt de tre kandidater, der skal vinde årets Ildsjælepris . 


PRISOVERRÆKKELSE I 2020

I 2020 bliver de fem Ildsjælepriser overrakt anderledes end normalt. FriviligGalla, hvor Ildsjælepriserne plejer at blive overrakt, er nemlig aflyst i 2020 som følge af covid-19. I 2020 sker prisoverrækkelsen på følgende måde:        

ILDSJÆLEPRISEN 

Onsdag den 18. november vil vinderne af Ildsjæleprisen blive fejret ved Frivilligcenter Odenses jubilæum. Her vil borgmester Peter Rahbæk Juel afsløre, hvem der har vundet årets Ildsjælepris. Læs mere om Frivilligcenter Odenses 30års jubilæum og hvordan du kan deltage.

STJERNEN, DEN BÆREDYGTIGE, KICKSTARTEREN OG HOLDSPILLEREN:

I perioden 2. - 17. november får vinderne af de fire priser hver især uventet fint besøg af en af Odense fire rådmænd, som kommer forbi med statuetter og præmier

 

 

 

Tidligere års prismodtagere 

Den første Ildsjælepris blev uddelt i 2007. Fra og med 2017 har Odense Kommune uddelt fem forskellige priser, der hylder forskellige aspekter af det frivillige sociale områder. Ildsjæleprisen er hovedprisen. Læs mere om de tidligere prismodtagere

 

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte: bsf-frivillig@odense.dk

 

Læs mere om FrivilligGalla (aflyst i 2020) 

Gå til det elektroniske indstillingsskema

Se film om de tre nominerede foreninger

 

 

Borgmesterforvaltningen