Spring til indhold
Nyhed

Covid-19: Alle Odenses skoleelever starter det nye år hjemmefra

30-12-2020

Det bliver alligevel fra den bærbare hjemme på værelset, at Odenses skoleelever starter skole efter juleferien. Den bekymrende udvikling i smittetallet er årsagen til den udskudte fysiske opstart på Odenses folkeskoler.

Regeringen meddelte på pressemøde tirsdag aften, at alle nuværende restriktioner forlænges frem til og med den 17. januar 2021, og det betyder, at alle elever i Odenses folkeskoler skal starte i skole efter juleferien hjemmefra.

Odenses børn- og ungerådmand, Susanne Crawley Larsen, er ked af, at skoledagen skal foregå hjemme fra værelset, men anerkender nødvendigheden på baggrund af den udbredte smitte i samfundet:

- Vi har hele tiden håbet, at alle elever og medarbejdere kunne komme fysisk tilbage i skole den 4. januar, men med det nuværende smittetal, er fjernundervisning desværre en nødvendighed. Det er ikke optimalt, og det koster både på læringen og ikke mindst det sociale fællesskab. Vores ansatte gør alt, de kan, for at hjælpe børnene godt igennem og være ekstra opmærksomme på dem, som hjemsendingen er særligt svær for. Jeg vil til enhver tid prioritere folkeskolerne, som noget af det, der skal være åbent i vores samfund, og når alle elever nu skal blive hjemme, så er det fordi det er en alvorlig situation, vi er i. Vores børn og unge har i den grad brug for det fysiske fællesskab, undervisning med en lærer, der er fysisk i lokalet og have en hverdag, så tæt på normalen, som de kan. Men det må vente lidt endnu.

Elever og forældre skal tjekke Aula

Odense Kommune afventer de nærmere retningslinjer vedr. de forlængende restriktioner fra Børn- og Undervisningsministeriet. Så snart de foreligger, vil skolerne kommunikere via Aula. Alle forældre og elever bedes derfor holde øje med Aula, hvor de enkelte folkeskoler vil informere lokalt om den online-skoleopstart den 4. januar 2021, fjernundervisning samt mulighed for nødpasning.

God erfaring at trække på, men vær opmærksom på hinanden

Elever i Odense og deres lærere har god erfaring at trække på fra både foråret og ugerne op til jul, hvor de også var sendt hjem bag computerskærmene til fjernundervisning. Alligevel opfordres alle elever, medarbejdere og forældre til at være opmærksomme på hinanden og hjælpe dem, som har det svært med at være i skole hjemmefra:

- De fleste kommer godt igennem tiden med online-undervisning. De har ikke noget læringstab og trives fint med at være hjemme hele dagen, det gælder bare ikke alle børn. Og det er især den sidste gruppe, som vi som samfund skal være opmærksomme på og hjælpe, så godt vi kan. Det ved jeg, at medarbejderne, der har deres gang på vores skoler er, men jeg vil også bede om hjælp fra byens frivillige foreninger, der i mange henseender sammen med vores dygtige medarbejdere på skolerne er bekendt med, hvilke børn, som vi skal være ekstra opmærksomme på. Vi kan alle sammen vise omsorg for de børn og unge, som vi kender ved fx at ringe en ekstra gang, sende en sms og mødes med god afstand til en gåtur, siger Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand.

Odense Kommune har en lang række tilbud, man fortsat kan benytte sig af, hvis hverdagen med de betingelser, som coronavirus medfører er svær. De kommunale tilbud har opstart efter ferien den 4. januar 2021. På siden henvises der også til en række frivillige organisationer, der også kan være en livline i en svær tid.

Odenses dagtilbud er ikke omfattet af de nuværende restriktioner og vil være åbne for Odenses yngste børn og deres forældre.

Kontaktinformation

Susanne Crawley Larsen, børn- og ungerådmand i Odense Kommune, mobil: 30 60 44 19

Nikolaj Juul Jørgensen, skolechef i Odense Kommune, mobil: 29 13 57 54