Livliner til dig, der er forælder under Covid-19 (Coronavirus)

Alle kan få brug for en livline. Vores hverdag er blevet vendt på hovedet på grund af Covid-19 (Coronavirus), og der er meget, der ikke er, som det plejer. I Odense Kommune har vi en lang række tilbud, du fortsat kan benytte dig af, hvis hverdagen under de nye betingelser slår knuder eller føles uoverskuelig. Eller hvis du bare har brug for at læsse af og få gode råd til, hvordan I kommer bedst igennem de næste par uger.

Livine til familer under Covid-19

De daglige ledere i institutionerne og klasselæreren/skolelederen står fortsat til rådighed til en snak om både stort og småt. Om det er alt fra lektiemængden til de daglige rutiner eller udfordringer med at få hverdagen til at hænge sammen, så kan du altid ringe til dem. Det samme gør sig gældende med den sundhedsplejerske, der er eller har været tilknyttet din familie. De vil gerne både lytte og sammen med dig lægge en plan for, hvordan den næste tid kan forløbe bedst muligt. Læs mere om det og andre konkrete tilbud, du også kan benytte dig af nedenfor.

Tilbud om rådgivning til familier med børn i 0-18 års alderen

Familiebehandlerne i Tværfaglig Sundhed og Forebyggelse er til rådighed og tilbyder familieorienteret rådgivning til familier, der oplever sig udfordret af vores nye hverdag med Covid-19 (Coronavirus). Det kan handle om, hvordan man skaber forudsigelighed og struktur, hvor ensomme børn kan få hjælp eller hvordan man håndterer bekymringer og evt. dårlig samvittighed, der kan opstå.

Du kan ringe til dem hver dag fra kl. 9.00-12.00 på telefonnummer 61 63 01 94.

Gratis anonyme psykologsamtaler for unge i alderen 13-30 år

Er du under 30 år og ramt af problemstillinger, der påvirker din hverdag, kan du gratis kontakte og få hjælp af Odense Kommunes psykologer. De kan fx være angående tristhed, angst, stress, søvnproblemer, social mistrivsel eller andet, der fylder lidt for meget i disse forandrede tider.

Du kan ringe til psykologteamet tirsdage fra 10.00-11.30 og torsdage fra 14.00-15.30 på telefonnummer 29 79 22 42.

Sundhedsplejen

Alle kommunens sundhedsplejersker er stadig på arbejde. Selvom der som udgangspunkt ikke afholdes fysiske møder, så sidder de klar ved telefonen til at svare på spørgsmål og hjælpe familier – både jer, der er nybagte forældre og I, der har større børn. Og det gælder både spørgsmål, der drejer sig om de små eller hvis I har brug for at snakke om den generelle trivsel I jeres familie i denne særlige situation med Covid-19.

Du kan ringe til dem på telefonnummer 65 51 56 08 og åbningstiderne er mandag til onsdag fra 9.00-15.30, torsdag fra 9.00-17.00 og fredag fra 9.00-12.00

Børn- og Ungerådgivningen – hvis du er bekymret for et barn

Kender du et barn eller en ung som mistrives eller måske bliver udsat for fysisk eller psykisk overgreb? Er du bekymret, skal du kontakte Odense Kommune - Børne- og Ungerådgivningen.

Vi har alle et ansvar overfor børn og unge, der udsættes for omsorgssvigt. Du har som borger, pligt til at kontakte de sociale myndigheder, hvis du får kendskab til omsorgssvigt af et barn eller en ung under 18 år. Der kan f.eks. være tale vold, mistrivsel, nedværdigende behandling eller, at et barn eller en ung lever under forhold, som bringer dets sundhed eller udvikling i fare.

Forældrerådgivningen

Hvis du oplever, det er svært at få nogen i kommunen til at forstå, hvad der er vigtigt for dig, kan Forældrerådgivningen måske hjælpe dig. Forældrerådgivningen er en neutral part, som lytter, vejleder og på anden måde hjælper jer med at få den mest konstruktive dialog med kommunen som muligt.

Målgruppen er forældre til børn og unge med særlige behov, som kan opleve, at det er svært at navigere i de mange tilbud, der findes. Alle kan henvende sig til Forældrerådgivningen, hvis de har en sag, som drejer sig om et barn eller en ung med særlige behov.

Ring til og Chat med SSP Odense

Det er naturligt, at vores børn og unge ønsker at mødes med deres venner. Men på grund af risiko for smittespredning er det ikke en god idé at mødes i større grupper. Vi ved godt, at det kan blive svært – og at vores børn og unge måske vil opfatte situationen som tarvelig og dum - men I står ikke alene. SSP Odense vil være på gaderne de par uger, og er klar til at tale med de unge om formålet med Sundhedsstyrelsens anbefalinger mv. Det er dog helt afgørende, at I som forældre bakker op om denne helt særlige situation også.

SSP Odense står til rådighed for råd og sparring mandag til torsdag 8.30 til 16.00 og fredag 8.30 til 14.00 på tlf. 65 51 50 99.

Det er også muligt for børnene, de unge og forældrene at chatte med SSP Odense hver onsdag og torsdag kl. 19.00 til 21.30, hvis man har spørgsmål eller har brug for at fortælle, at man frustreret eller nervøs over situationen.

Chat med SSP Odense her.

Gode råd til at tale med dit barn om Covid-19 (Coronavirus)

Det er en meget speciel situation, vi alle står midt i, som skal håndteres bedst muligt sammen. Og midt i det hele, så har vi en hel masse børn, som godt kan blive nervøse ved situationen.

Sundhedsstyrelsen har lavet et par små film, som giver gode råd til, hvordan vi taler med vores børn omkring den aktuelle situation - se dem her.

Få gode råd til at tale med dit barn om Coronavirus hos Børns vilkårUnicef eller Børnetelefonen.

Frivillige hjælpeorganisationer

Her finder du en liste over frivillige hjælpeorganisationer, der også giver råd, vejledning og støtte.

Få svar på de oftest stillede spørgsmål her - Til dig, der har børn i skole eller dagtilbud

Børn- og Ungeforvaltningen