Spring til indhold
Nyhed

Nyt initiativ: Netværk skal sætte skub i Verdensmålene

27-08-2019

Hvordan kan frivillige foreninger, organisationer og borgere konkret arbejde med de 17 verdensmål? Det skal en række nye netværk forhåbentligt være med til at afdække. Verdensmål Udvalget har bevilliget 50.000 kr. til formålet.

Når det gælder om at nå verdensmålene, er viden, konkrete erfaringer og ikke mindst kendskab til mulige samarbejdspartnere helt afgørende. Men Verdensmålene er kendetegnet ved, at der er mange, og de er ret forskellige. Ydermere er de krævende at forstå og omsætte. Ved at samles i nogle stærke netværk kan frivillige foreninger, organisationer og borgere lære hinanden at kende, dele viden og erfaringer med verdensmålene og dermed inspirere hinanden til efterfølgende at indarbejde dem i deres egne projekter og arbejde.

- I Odense er der mange aktører med gode initiativer, der har bæredygtighed og verdensmålene som udgangspunkt. Disse initiativer kører parallelt med hinanden. Det er tanken, at aktørernes arbejde og indsatser vil kunne styrkes og udvikles, hvis de får mulighed for at benytte sig af netværk, hvor de kan gøre brug af hinandens viden, opbygge nye relationer og finde relevante samarbejdspartnere, siger Peer Locher der formand for Verdensmål Udvalget i Odense.

Derfor har Odense Kommune i samarbejde med Byens Højskole og Frivilligcenter Odense taget initiativ til at arrangere et opstartsmøde for frivillige foreninger, organisationer og andre med interesse i verdensmålene. Formålet er, at aktørerne på mødet, selv skal finde sammen i netværk, der giver mening for netop dem.

- Vi har bestræbt os på at tilrettelægge mødet således, at når deltagerne går derfra, så skulle de fleste gerne være blevet medlem af et for dem relevant netværk, der kan inspirere dem i arbejdet med verdensmålene. Vi håber meget, at de nye netværk kan være med til at fremme nye kreative løsninger til nogle af de udfordringer, som vi står over for både lokalt og globalt, uddyber Peer Locher.

Mødet der finder sted den 23. september, kl. 17.00 på Byens Højskole. Det er gratis at deltage, men da der kun er et begrænset antal pladser, skal man tilmelde sig. Det gør man via hjemmesiden for Byens Højskole eller Odense Kommune. Her vil man også kunne se programmet for mødet.

Odense Kommunes Verdensmål Udvalg har støttet initiativet med 50.000 kr.

Læs mere: https://www.odense.dk/presse/nyheder/nyheder-2019/netvaerk-og-faellesskaber-for-verdensmaalene-kom-og-vaer-med

Kontaktinformation

Formand for Verdensmål Udvalget Peer Locher, tlf. 61 65 46 75

Leder af Byens Højskole Claus Brandstrup, tlf. 53 36 99 11

Chefkonsulent i Borgmesterforvaltningen Vibeke Skøtt, tlf. 20 31 17 34